selam arkadaşlar
.. bu punto beni batırdı
daha öncede belirtiğim üzere ön takımdan lok lok diye sesler geliyordu. Bugün artık dayanamadım 2 takoz aldım sanayinin yolunu tuttum. ön takım komple indirildi. takozlar değişti. ön fren balataları ön fren diskleri bitmiş dedi usta torna kurtarmaz kırılır dedi onlarda değişti.ama o lok lok sesleri halen ısrarla devam ediyor.. . usta amartisörler sağlam z rotlar sağlam ön takım sağlam amartisör takozları sağlam geriye bir tek direksiyon kutusu kalıyor dedi vallahi soğudum bu arabadan. motorun altında yağ kaçakları vardı. yağ eksiltmesinin sebebi oymuş. kartel de 13 tane civata var hepside yalama olmuş . 100 lira yeni civata yuvası yaptırmaya verdim. zincir ses yapmaya başladı 160 tl zincire verdim. Bu arada daha önce aracım sesli çalışıyor yağ eksiltiyor diye konu açmıştım meğer zincir 1.5 bakla uzamış sente atmış gibi olmuş ondan sesli çalışıyormuş. yağ eksiltmeside karterdenmiş. zincir kapağı yağ sızdırıyormuş sadece contasına 50 tl verdim.tam işler bitti derken gergi bilyasıda bozuldu nasıl bozulduysa gece 11 de parçacıyı yatağından kaldırdık 110 tl de ona verdim. ustalıkta 100 tl gitti.. 2 disk balatalar takoz değişmine 250 verdim. kuruttu beni bu araba ve halen sorun çözülmedi. delirmek üzereyim bu direksiyon kutusu değişecekmi? tıkırtı burcu diye bir şey var dedi usta parçası veya tamir takımı satılıyorsa alırız hallederiz dedi. yoksa revizyona yollarız dedi. şimdi nedir bu direksiyondan gelen ses? ucuz bir problemmidir? yoksa ocağıma incir ağacımı diker