Alıntı ecuadorm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Debriyaj baski balata parca iscilik dahil disarida 350tl civaridir. Buradan 200 tl kariniz olur. Yağ icin bilmiyorum ama onada cuzi bir miktar alirlar isciligine. Yagi siz alirsiniz. Pahali oldugunu dusunmuyorum. On fren balatalari opar ise biraz pahali. Ben 70 e aldim. Bu işlemlerin hepsini ozel serviste yaptirabilirsiniz. Yetkili servise gerek yok bence. Tahmini 550 civarlarina tum bu islemleri yaptirabilirsiniz.
Mesut Bey, ben de aynı kanıdayım. Dışarıda özel bir serviste bu işlem için belirttiğiniz tutarlar geçerli olabilir. Ancak orijinal yedek parça dahilinde KDV dahil baskı-balata seti ücreti 330 TL. adı geçen yetkili serviste. Bu parçayı ben servisten alsam dışarıda özel bir serviste taktırsam yine 200 TL.'den aşağı istemezler gibi geliyor.

Fren balatalarına gelince onu Bosch Car Servisi'nde değiştireceğim. Akpınar Otomotiv ön fren balatalarına "110 TL.+KDV" derken, Birlik Motorlu Araçlar "90 TL.+KDV" diyor. İkisi de orijinal. İkisi de OPAR. O nedenle hem OPAR'dan kaliteli bir marka olan Bosch marka ön fren balatalarını KDV dahil 100 TL.'ye alacağım hem de işçilik ücreti olarak yetkili servisten daha az olan bir tutar ödeyeceğim.