Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Yakıt Tüketimi

emrah aslan
    ares666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 65

arkadaşlar yol bilgisayarıa çok takılmayın moralinizi bozabilir. yakıt alın yol yapın sonra tekrar yakıt alın öle deneyin daha sağlıklı sonuçlara varırsınız...

kamil gül
    keops18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

Bende 7,2'lerde sürekli geziyorum. Kaldıki benim kadar tasarrufu kullanan trafikte azdır.
    Birde dikkatimi aracı örneğin ışıklarada duracağım zaman veya bir yerde duraklama yapacağım zaman 50-100 metreliğine bazen boşa atıyorum. Bu esnada anlık tüketim ineceğine artıyor. yokuş aşağı olsa bile anlık tüketimde artmalar görüyorum. Bu olay normalmidir.

Flying Dutchman
    B-O-A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 32

Alıntı dexter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neresi normal 5,5 litrenin anlayamadım... biz ş.içi 7 litrenin altına düşüremedik bir depoyla 500 km anca gidiyoruz bu soğuklarda...bu soğuklarda ve yolun yarısı yokuş yukarı diyorsun daha ne olsun bundan iyisi şamda kayısı..
    Eğer dediğiniz gibiyse arabama sarılıp öpmek istiyorum

Alıntı azteknik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen ortalama yakıt tüketimi 7 litre civarında seyrediyor. 5,5 litre söylediğin şartlarda anormal bir rakam bence bi ustaya götür baktır derim
    Maşallah diyelim nazar değmesin o zaman

Mesut Deniz
    ayaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 273

Alıntı B-O-A Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar selamlar. Aracım 1.3MJet 2007 model ve 127000km'de şu anda. Bakımlarını falan eksiksiz yaptırıyorum. Aracımın yakıt tüketim değerleri kış ayları ile birlikte artış gösterdi. Bu durum normaldir tamam ama bana göre sanki biraz fazla arttı gibi. Depo full dolu konumdan yakıt ışığı ilk yandığı ana kadar 700km yol yapabiliyorum. Daha önce 775km yapmıştım. Bu mesafenin %60'ı İzmir çevre yolu ve %40'ı şehir içi. Toplam yolun da yine %50 si yokuş yukarıdır. Bu durumda şu andaki ortalama tüketimim yol bilgisayarında 5.5lt/100km olarak gösteriliyor. Sizce bu normal midir? Siz kaç km mesafe yapabiliyorsunuz ışık yanana kadar. Teşekkürler.
    bence çok normal arkadaşım mevsim kış ve gittiğim yol yokuş yıkarı felan diyosun gayet normal o kadar da kafana takma . bir depoyla uçmayı düşünmüyosun galiba

Mesut Deniz
    ayaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 273

Alıntı keops18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 7,2'lerde sürekli geziyorum. Kaldıki benim kadar tasarrufu kullanan trafikte azdır.
    Birde dikkatimi aracı örneğin ışıklarada duracağım zaman veya bir yerde duraklama yapacağım zaman 50-100 metreliğine bazen boşa atıyorum. Bu esnada anlık tüketim ineceğine artıyor. yokuş aşağı olsa bile anlık tüketimde artmalar görüyorum. Bu olay normalmidir.
    yol bilgisayarını sıfırla istersen öyle kontrol et derim

serdar ün
    spartakutt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yağmur Gri
    Edilen teşekkür: 0

arkadaşlar merhaba;
    aracım 2008 1,3 multıjet active 117 bın km de aracımda chıp uygulaması var aracımım sehır ıcı yakıt tuketımı 8 lt olarak gözukuyor genelde aracı kısa mesafelerde çok ısınmadan kullanıyorum .chıp uygulaması ıle bırlıkte yakıttan tasarruf olacagını duymustum sızce bu deger normal mı ?yakıtı opetten aıyorum forumda degısık yorumlar okudum opet ıle ılgılı acaba farklı bır ıstasyona mı yönelmelıyım ? not: aracı gayet sakın kullanmaktayım

Ufuk Orhan
    ufuk_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    33fv137
    Edilen teşekkür: 279

eğer aracınızı kısa mesafelerde kullanıyorsanız motor ısınmadan kullanıyorsanız normaldir.kış aylarında daha da normal

Burak Kuşcu
    MyMoleskine shams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 BB 618
    Edilen teşekkür: 39

şehir içi için özellikle bu soğuklarda çok normak bir değer.

benim aracım da 1.3 mj 2008 active. Şu an ortalama yakıt tüketimim 6.8 litre. Günde 25 kilometre yapıyorum. yani araç bu yolun yaklaşık yüzde 70 inde ısınmış oluyor. Siz daha kısa mesafeler gidiyorsanız biraz daha yüksek çıkması normal.

adı soyadı
    demirçekirdek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 8

tecrübelerime dayanarak aracımın ekonomik bir araç olduğunu açıkça söyleyebilirim. ben bu araçla seyahat etmeyi seviyorum ve devamlı aracımı kullanmak istiyorum. neden mi dün yaptığım seyahatte 100 km de yol bilgisayarı ortalama tam 4 lt değer gösterdi (hava sıcaklığı 8 derece).daha önceki verilerimde bu 4,2 lt idi . her geçen gün arabanın yakıtı düşmeye başladı. dün servise uğradığımda (bu arada aracım 13000 km de) 20000 km den sonra daha da düşeceğini söylediler. servisin yalancısıyım. ama değerlede bunu doğruluyor. şehir içinde ise evimle şehir merkezi arası 3 km, bunun 1,5 km si rampa böyle bir yolda 100 km de tüketim değerim 7,2 lt gösteriyor kış ayları için geçerli bir değer. şunu söylemeden geçemiyecem aracımızı soğukta çalıştırdığımızda çok yakıyor. şehir içinde aracı hergün kullanmıyorum haftada 2 bilemedin 3 gün kulanıyorum . her hafta sonu sehir dışı yolculuk yapıyorum.

erkan ozkan
    chicknstrew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Niğde
    Rengi
    Parlak Beyaz
    Edilen teşekkür: 5

Alıntı karal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bugun başıma ilginç bir olay geldi paylaşmak istedim trafık bırden durdu yavas yavas ilerlerken anlık tuketım birden 35lt lere kadar cıktı (normalde motor sogukkan bile 25 üstünü görmedim)bu arada yol duz 1.vites ve ben gaza yavas yavas basmaktaydım sonra 300 mt kadar ort.yakıt tuketımı 10 lt altına düşmedi sonradan duzeldi yakıtı opetten hep aynı ıstasyondan alıyorum sebebi ne olabilir sizce ?
    aynı durum bende de oldu. Arkdaşlarımız lt/km değiştirin demişler ama, zaten lt/100 km olarak ayarlı. normal vitesteyken veya vites değiştirirken bi problem yok problem frene basıldığında ortaya çıkıyor. Sanırım bu problemi yaşayan arkadaşlar mevcut. Şunu da belirteyim sıfırlama işlemini de gerçekleştirdim ancak tekrarladı. Frene basıp durmaya yakın kontrol edince 14-20-25lt değerlerine çıkıyor. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12