arkadaşlar yol bilgisayarıa çok takılmayın moralinizi bozabilir. yakıt alın yol yapın sonra tekrar yakıt alın öle deneyin daha sağlıklı sonuçlara varırsınız...
Printable View
arkadaşlar yol bilgisayarıa çok takılmayın moralinizi bozabilir. yakıt alın yol yapın sonra tekrar yakıt alın öle deneyin daha sağlıklı sonuçlara varırsınız...
Bende 7,2'lerde sürekli geziyorum. Kaldıki benim kadar tasarrufu kullanan trafikte azdır.
Birde dikkatimi aracı örneğin ışıklarada duracağım zaman veya bir yerde duraklama yapacağım zaman 50-100 metreliğine bazen boşa atıyorum. Bu esnada anlık tüketim ineceğine artıyor. yokuş aşağı olsa bile anlık tüketimde artmalar görüyorum. Bu olay normalmidir.
arkadaşlar merhaba;
aracım 2008 1,3 multıjet active 117 bın km de aracımda chıp uygulaması var aracımım sehır ıcı yakıt tuketımı 8 lt olarak gözukuyor genelde aracı kısa mesafelerde çok ısınmadan kullanıyorum .chıp uygulaması ıle bırlıkte yakıttan tasarruf olacagını duymustum sızce bu deger normal mı ?yakıtı opetten aıyorum forumda degısık yorumlar okudum opet ıle ılgılı acaba farklı bır ıstasyona mı yönelmelıyım ? not: aracı gayet sakın kullanmaktayım
eğer aracınızı kısa mesafelerde kullanıyorsanız motor ısınmadan kullanıyorsanız normaldir.kış aylarında daha da normal
şehir içi için özellikle bu soğuklarda çok normak bir değer.
benim aracım da 1.3 mj 2008 active. Şu an ortalama yakıt tüketimim 6.8 litre. Günde 25 kilometre yapıyorum. yani araç bu yolun yaklaşık yüzde 70 inde ısınmış oluyor. Siz daha kısa mesafeler gidiyorsanız biraz daha yüksek çıkması normal.
tecrübelerime dayanarak aracımın ekonomik bir araç olduğunu açıkça söyleyebilirim. ben bu araçla seyahat etmeyi seviyorum ve devamlı aracımı kullanmak istiyorum. neden mi dün yaptığım seyahatte 100 km de yol bilgisayarı ortalama tam 4 lt değer gösterdi (hava sıcaklığı 8 derece).daha önceki verilerimde bu 4,2 lt idi . her geçen gün arabanın yakıtı düşmeye başladı. dün servise uğradığımda (bu arada aracım 13000 km de) 20000 km den sonra daha da düşeceğini söylediler. servisin yalancısıyım. ama değerlede bunu doğruluyor. şehir içinde ise evimle şehir merkezi arası 3 km, bunun 1,5 km si rampa böyle bir yolda 100 km de tüketim değerim 7,2 lt gösteriyor kış ayları için geçerli bir değer. şunu söylemeden geçemiyecem aracımızı soğukta çalıştırdığımızda çok yakıyor. şehir içinde aracı hergün kullanmıyorum haftada 2 bilemedin 3 gün kulanıyorum . her hafta sonu sehir dışı yolculuk yapıyorum.
aynı durum bende de oldu. Arkdaşlarımız lt/km değiştirin demişler ama, zaten lt/100 km olarak ayarlı. normal vitesteyken veya vites değiştirirken bi problem yok problem frene basıldığında ortaya çıkıyor. Sanırım bu problemi yaşayan arkadaşlar mevcut. Şunu da belirteyim sıfırlama işlemini de gerçekleştirdim ancak tekrarladı. Frene basıp durmaya yakın kontrol edince 14-20-25lt değerlerine çıkıyor. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.