17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: ABS sorunu

mstf ergl
    unreal123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 23

Standart ABS sorunu

dün ankarada olan bilir akşam 8 civarı başlayan ve yolları kara bogan kar ı. şimdi soruna gelelim bün bir kaç kere oldu araba kaymaya başlıyo abs devreye giri takır tukur vuruyo ama tam durmaya yakın birden araba gaz veriyo 3 devire çıkıyo geri düşüyo bu arada bu vites boşda iken oluyor tabi vitesdeyken denemedim ama bu normalmidir servise gideyimmi YİNE.

FIRAT TUNA DENİZ
    ESH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 86

arkadsım sanırım baskı balatan sıyırıyr yada bıtıyr bır kontrol ettrmende fayda var benım aracım dada aynı sey oldu durduk yere bırden devır 3000e yada 3500e cıkıyrdu ustama gotrdum ve baskı balatayı degısecek dedı degıstrdık sıkıntı yok , her zaman olmuyrdu arabayı bıraz zorlayınca ısıkta duruyrsun sonra durduk yerde cıkıyrdu . tabı o sıkıntı da olmayabılır kontrol ettrmende fayda var saygılar...

mstf ergl
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

daha 27binde yav inş baskı balatada bi sorun yoktur şimdi onuda bize iteler bu fiat kullanıcı hatası diye ama bu sadece dün başıma geldi yani sürekli abs nin devreye girmesinin ardından yaptı

Serhat Karadağ
    srkaradag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 120

abs devreye girmesi normal ama diğerlerini anlıyamadım

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Aynı şey eski aracım olan puntomda benimde başıma gelmişti.. Geçen sene öveçlerde aniden kar yağması üzerine gideceğim yokuşu çıkamamış ve geri dönmek zorunda kalmıştım.. Aynı yokuştan aşağı inerken 1. vitese takıp hiç firene gaza basmadan inerken ara ara devir saatinin yükselip düştüğünü gördüm. Bunun üzerine frene basıncada kaymaya başladım zaten dediğin gibi alttan tak tak vuruyor abs ama ne fayda freni brakıyorum buseferde araç birinci viteste stabil gitmiyor gaz veriyor kendi kendine. Allahtan bir yere çarpmadan durabilmiştim..
    Yalnız ben bu olayı şuna bağladım belirli bir hızla inerken içinde bulunduğunuz vites devrinin hız olarak altına düştüğünüzde araç stop etme durumuna geldiği için kendi kendine gaz veriyor gibi geldi bana..
    BY Turbo SPORT 150 HP

veli ercan
    vek66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31
    Edilen teşekkür: 117

aynı durumu bende dün farkettim bencede abs devreye girince zaten aracın fren mesafesi uzadığı için buzlu zeminde devir 10000 in altına düşünce bu durumu yapması eexelanss ın dediği gibi stop etmesin diye gaz verdiği için olabilir...

mstf ergl
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

ama vites zaten boşta rolantide iken gaz vermesi anormal degilmi oglede olsa bu çok saçma birden gaz verdiginde gidip biyerede vurabiliriz. şimdi servise götürcem diceklerki normal hani bişey olmuyo

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Bu gaz verme olayı westinghouse sisteminin ihtiyacı olan basıncı karşılamak için oluyor olabilir mi

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

9. Bu mesajı için 2 kişi krm1983'ye teşekkür etti:

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu gaz verme olayı westinghouse sisteminin ihtiyacı olan basıncı karşılamak için oluyor olabilir mi
    ewet sebebi bu. bırakın karlı buzlu yolu kuru yolda bile araç boşta giderken frene bastığımda abs devreye girmese bile devir 1300 1400 ü buluyor. motor yazılımı rölantiyi sabit tutmaya göre yazıldığından motor devrini düşürecek bir alıcı devreye girdiğinde (fan, fren, lamba vb.) ecu rölantiyi yükseltmek için motora yakıt gönderiyor bu ilk gönderdiği yakıt miktarı o anki ihtiyacından fazla olduğundan devir 1000 in üzerine çıkıyor bu da bizlere anormal geliyor. şöyle bir örnek vereyim kendimden; sabahları hava soğuk aracımı çalıştırıp 10 15 sn sonra hareket ediyorum. 20 m sonra sokağı dönerken aracı 2.vitese takıp debriyajı yavaşça bırakıyorum ve aracım 20 30 kmh hıza ulaşıyor yaklaşık olarak ama ben gaz vermiyorum 2 viteste araç stop edecekmiş gibi olduğundan ecu kendisi gaz veriyor ve aracı hızlandırıyor. sizin yaşadıklarınız da bunun benzeri arkadaşlar. bu durum bence gayet normal zaten gaz vermese stop edecek bu sefer problem oluşacak.

11. Bu mesajı için 2 kişi halils2'ye teşekkür etti:

emrah ....
    emrahisilti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 237

durum gayet normal baskı balata ile hiçbir ilgiside yok.

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

işte bu işte bu

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mstf ergl
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ewet sebebi bu. bırakın karlı buzlu yolu kuru yolda bile araç boşta giderken frene bastığımda abs devreye girmese bile devir 1300 1400 ü buluyor. motor yazılımı rölantiyi sabit tutmaya göre yazıldığından motor devrini düşürecek bir alıcı devreye girdiğinde (fan, fren, lamba vb.) ecu rölantiyi yükseltmek için motora yakıt gönderiyor bu ilk gönderdiği yakıt miktarı o anki ihtiyacından fazla olduğundan devir 1000 in üzerine çıkıyor bu da bizlere anormal geliyor. şöyle bir örnek vereyim kendimden; sabahları hava soğuk aracımı çalıştırıp 10 15 sn sonra hareket ediyorum. 20 m sonra sokağı dönerken aracı 2.vitese takıp debriyajı yavaşça bırakıyorum ve aracım 20 30 kmh hıza ulaşıyor yaklaşık olarak ama ben gaz vermiyorum 2 viteste araç stop edecekmiş gibi olduğundan ecu kendisi gaz veriyor ve aracı hızlandırıyor. sizin yaşadıklarınız da bunun benzeri arkadaşlar. bu durum bence gayet normal zaten gaz vermese stop edecek bu sefer problem oluşacak.
    ben çoguzaman vites de fren e basarım ve yani boşa almam taki araç rolanti devrine düşene kadar vitesi küçülterek devam ederim peki bu durumda atıyorum 3 üncü vitesde ve ben fren e birden panik oldum ve bastım debriyaja felan basmadan araba stop etmemek için sürekli zorlucak ve fren mesafesini uzatcakmı ?

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı unreal123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben çoguzaman vites de fren e basarım ve yani boşa almam taki araç rolanti devrine düşene kadar vitesi küçülterek devam ederim peki bu durumda atıyorum 3 üncü vitesde ve ben fren e birden panik oldum ve bastım debriyaja felan basmadan araba stop etmemek için sürekli zorlucak ve fren mesafesini uzatcakmı ?
    güzel soru. bende fren yapacağım zaman vitesi boşa almam ya da debriyaja basmam ama panik frendeki durumda öyle sakin tepkimeler veremediğimiz için aracımızın tepkimeleri de faklı oluyor. ışıklara yaklaşırken araç viteste gaz vermeden hep vites küçültürüm baktım ışık yanmayacak sakince fren yapar aracı durdururum. ama panik frende olay farklı daha sert bir fren basıncı uygulandığından lastikler ister istemez kilitleniyor. abs devrede olsa bile motora tekerlekler aracılığı ile dur diyorsun ve durdurma kuvvetin fazla ise ki fazla o da stop ediyor zaten.

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

Alıntı unreal123 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış anlamadıysam benzer bir durumu yaşadım şöle anlatayım;sokak içi 2.vitesdeydim bitiminde hemen sola dönücem. Gazdan çektim yavaşlıyorum normal,sağda park varmış ordan bisikletli bi velet fırladı. Devirde tam 1400 falan tahminim,frene asıldım o an,hani aracı çalıstır 1 e tak ayagını aniden debriyajdan çek araba kendini öne dogru sektirip istop eder ya? o sekmelerden ardı ardına 2*3 defa yaşadım ve debriyaja bastım,tabi 3*4 saniye içinde gerçekleşti bunlar,sorunsuz devam ettim sonra

mstf ergl
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

dün bi deneyim dedim evet fren e biraz sert basarsanız rolanti devri 1000 e kadar çıkıyor tabi bende 3000 e çıkştı oda ayrı

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte bu işte bu

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

SNN ARC
    puntoevoikibinonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1

Ankara Evo larında bi sıkıntı var.. ))