normal değil. yol bilgisayarı verilerini de paylaşabilirmisin.
ben normalde tam depoyla yani yaklaşık 155 tl ile 750 km üstünde şehir içi yol gidiyorum. 680 gibi ışık yanıyor.
gerçi şugünlerde benimde yakıt tüketimimde ters giden bir şeyler var![]()
Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere açtığımı tahmin ediyorum.
Geçen hafta beyaz bir punto satın aldım, 2011.Temmuz ayı çıkışlı ve 4550KM'de. Araçtan memnunum ancak yakıt bakımından biraz fazla yakıyor. araç henüz yeni olduğundan mıdır yoksa problem mi var kestiremedim.
Daha öncesinde Corolla otomatik dizel, Dacia Logan Dizel ve Renault Symbol Dizel kullandığım için, puntonun yakıtı biraz abartı geldi. çeyrek depo ile 84KM şehiriçi yol yaptım. (ölçümüm doğru.)
Normal mi? sizlerde durum nasıl? bir depo ile ne kadar km yapılır şehiriçi'de
Sitede emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkürler.
Saygılarımla,
normal değil. yol bilgisayarı verilerini de paylaşabilirmisin.
ben normalde tam depoyla yani yaklaşık 155 tl ile 750 km üstünde şehir içi yol gidiyorum. 680 gibi ışık yanıyor.
gerçi şugünlerde benimde yakıt tüketimimde ters giden bir şeyler var![]()
hocam evet puntolar şehir içi trafikte biraz fazla yakıyor. bendeki veriler 100km de 7.3 lt ama şehirler arası yolda az yakar. bunuda ben motorun küçüklüğüne ve tekerlerin ve aracın ağırlığına bağlıyorum. tekerler biraz büyük.
Benimde 7.2 şehiriçinde.Daha şehir dışına çıkmaya fırsatım olmadığı için bişey diyemiyorum.
merahaba arkadaşlar benimkide sapıttı soğuklardan sanırım kısa mesafeda işten eve gelirken yada giderken fark etmez vardığımda moyor ancak ısınmış oluyor ve yol bilgisayarı verisine göre 8.0 lt gözüküyor...
Sizin değerler çok uçuk, Ankara da buz gibi havada en fazla 25 km gidip stop ediyorum, yani işe geldiğimde motor yeni ısınmış oluyor benim yol bilgisayarı 5.7 gösteriyor. TL hesaplamamda da aynı değeri buluyorum.
75 lik araçlar çok ekonomik denilemez, BG gücü yetmediği için gaza fazla kökleniyoruz ve sarfiyat artıyor. Çok yakmasının temel sebebi bu.
sabah akşam aynı güzergah işe git gelde kullanıyorum.
20/25 kilometre civarı mesafe gidiyorum arabayı çalıştırınca. ortalamam 5,8-6,0 lt arasında idi.
4 -5 gündür bursda kar soğukları var kaloriferi kullanıyoruz haliyle. 6,5 lt civarına geldi sarfiyat. şüphe etmeye başlamıştım araçtan.
baya abartı ya benim araç bile şehir içi 6.2 -6.5 arası yakıyo
ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum
benim tüketimim 5.1 ama bence soğukta yakıt çoğalıyo uzun yol gitmeme rağmen genelde çok düşmüyor geç ısınıyor
aynen soğuk hava+kısa mesafe sürekli düşük vites yakıtı artırıyor geçen ay sürekli kısa mesafe yada uzun mesafede yoğun trafikte kullandığım için 28 krş yaktı km de bu çok yüksek bir rakam bu ay ise 23 krş a düştü yazın normal şartlarda ise 20 krş yakıyor normal bir durum sanırım...
bu aralar şehir içi 6.2-6.5 oldu. yazın şehiriçi-dışı karışık 5.4-5.7
Tamamen soğuklardan kaynaklı yazın 750Km'de ışık yanıyordu şimdilerde 700Km'de yanıyor. Havalar ısınsın herkesin ortalaması yine düşecektir.
benimde suan 6.5 bulmuş durumda ş.içi..
yağmurlu ve soğuk havalarda, kısa mesafelerde ve dur kalklı şehiriçi trafiğinde az yakmıyor puntolar. aslında bu çoğu araç için geçerli.
symbol dediğiniz araç ile punto arasında 150kg fark var. Renault zaten daha az tüketen dizeller yapıyor.
Şehirdışında ise farkı göreceksiniz. Ben bursaya 90-100 arası 3.9lt/100km ile gidiyorum izmirden.
valla onu bunu bilmem bizim araçlar ekonomik değil kim ne derse desin puntoda yakıt tassarufu söz konusu değil
soğuk havalarda yakıt artabilir ama çeyrek depo ile 84 km çok uçuk bi rakam.2000 motor pasat bile yakmaz bu kadar.şu son soğuklarda kullanmadım ama benim evo şehir içinde 5.5 yakıyor. Eylül ayında memleket dönüşü Çanakkale Bursa yolunda çeyrek depoyla neredeyse 300 km yol yaptı evom.Aracın sağından solundan gelen sesler konusunda şansım yok ama motor konusunda şanslıyım galiba![]()
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
bugün yol bilgisayarına baktım 7.3LT 100KM diyor. Anlık yakıt tüketiminde gaza basmadığım halde 2.0LT sabit gösteriyor. sanırı normal bir davranış.
Punto'lardaki motorla albea'dakiler aynı değil mi? bu kadar taksi var istanbul'da... Birde dikkatimi çekti benim aracımı ilk çalıştırdığımda (soğuk motor !) egsoz'dan bayağı gri duman atıyor. Servis diyor ki, motor soğukken normal bir davranış... sizde de durum böyle mi?
kışın 5,8 5,7 o civarlarda benim araç ama sizinki cok uçuk bi rakam yeni olmasıda var tamam ama okadar imkansız bi sorun vardır bence
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri