kışın 5,8 5,7 o civarlarda benim araç ama sizinki cok uçuk bi rakam yeni olmasıda var tamam ama okadar imkansız bi sorun vardır bence
kışın 5,8 5,7 o civarlarda benim araç ama sizinki cok uçuk bi rakam yeni olmasıda var tamam ama okadar imkansız bi sorun vardır bence
arkadaşlar ben sivasta yaşıyorum
işe gidiş 8 km yol yapıp arabayı stop ediyorum akşam dönüş yine 8 km yol yapıyorum arabayı stop ediyorum. malum havalar soğuk
ben bu şekilde depoyu doldurdum
160 tl ile
yaptığım şehir içi km 573 km yol yaptım
böldüğüm de şehir içi 280 tl ye tekamül ediyor
sizce bu durum normal mi
depoyu tekrar fulledim hep şehir içi gidiyorum deponun durumunu önümüzdeki ay tekrar yazacam
Bende Fiorino var 75 lik. Yaşadığım yer küçük ve her tarafı inişli çıkışlı bir ilçe. Şehiriçinde genelde vitesi 3'e almaya elverişli yer olmuyor. Çoğunlukla 2. viteste sürülüyor. Günlük kullanımda eşim de öğretmen olduğu için evden okula gidiyor ve akşam olunca da okuldan eve geliyor. Ev okul arası 8 km. Ortalama yakıt tüketimim 6,8 olarak görünüyor yol bilgisayarında bu aralar. Yazın sıcakta 5 li rakamlar tüketiyordu aynı yollarda.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
benimki 6 lt yakıyor
ÖLÜM Gaz PedaLına Basan Ayakta,
HAYAT Direksiyonu Tutan KoLLardadır. Bunun EgLencesi ise;
ÖLümüne Basıp Hayata Tutunmaktır .
arkadaşlar size şunu söyleyim babamın 1.5 megan ı var bizim araçlardan daha iyi performanslı ve kesinlikle daha az yakıyor. hemde bariz fark var. ben bunu bir türlü anlayamıyorum.
250 tl ile 650 km gittik şehir içinde.
Ortalama 10 litre gösteriyor. ort. hızımız 18 km/s
Biz abimle ortaklaşa kullanıyoruz. Hem biraz acemiyiz o yüzden yavaş kullanıyoruz hem de serviste biraz yüksek devirle kullanın dediler.
Devir yüksek olunca da iyi yakıyor![]()
biz gp'yi çok sevdik
ben aracımı alırken bakmıştım 90'lığın fabrika verisi şehir içi tüketim değeri 5,9 iken; 75'liğin 6,2 olarak verilmiş ben gerçek kullanımda çatalın 0,5 litre civarı açılacağını tahmin ederek bütçe yaptım öyle de olacak gibi görünüyor. bu yüzden motor gücünü artırmak için ek olarak race chip taktırdım; sabah 8 km git, akşam 8 km dön = 5,7 litre/100km yazıyor yol bilgisayarında sakin kullanımda (3000 devri pek geçmeden ve dağ-tepe aşmadan).
fırsat bulur bulmaz Dyno ölçümü yaptıracağım değerleri paylaşırım...
ek olarak önceden aracı çalıştırıp rölantide birkaç dakika ısınmasını bekliyordum ama Kullanma Kılavuzunda beklemeyin aracı zorlamadan hemen ilerleyin yazdığı için artık öyle yapıyorum...
Konu alperd tarafından (12/01/2012 Saat 21:42 ) değiştirilmiştir.
Alper DEMİR
2005 model Honda Civic HB AT 1.6 ies (Aralık 2012...)
2009 model GP 1.3 mjet Active (1 yıl)
2006 model Meriva OPC (2 yıl)
1995 model Vectra GT (2 buçuk yıl)
6.4 ortalama tüketimim vardı. Bende ilk aldığımda 9 civarlarında idi, bakıma soktuktan sonra en az 6.2'yi gördüm.
Puntolar bana göre yakıt bakımından okadarda ekonomik olmayan bir grupta.
Benim de yuksekti ilk baslarda, 0 almistim 5-5.5 diyenlere inanasim gelmiyordu =D 1 sene gecti 20bin bakimi yapildi. Suan 5.3 Genelde 5-5.5 arasinda seyrediyor. Ankarada kullaniyorum, kalorifer de aciyorum isindigi an. Bana kalirsa arabaya alisma surecinde cok yakiyor. Kendi deneyimlerie konusyorum. İlk baslarda Bi 8-9 ay cok bastim. İnsanin basasi geliyor genciz sonucta=D ama suan yetti ve nerde ne yapacagimi cok daha iyi kestiriyorum. Gereksiz atarli surus yapmiyorum. Ve 110 u gecmiyorum. Bu da cok etkili.
İlk defa depoyu doldurup yakıt hesabı yaptım. Tam 450. kilometrede depoyu tekrar doldurttum, 27.5 litre yakıt aldı, hesaba göre 6.1 lt/100 km ortalama ortaya çıktı. Yol bilgisayarı verisine göre 5.9'du. Günde 50 km (25 gidiş, 25 dönüş) yol yapıyorum, kaloriferi de kullanıyorum. Ama kısa mesafe kullandığımda ortalama doğal olarak artıyor. 15 km kullandığımda 7-8 litreye kadar çıkıyor ortalama tüketim.
sabah işe giderken 8 km'lik bir mesafe gidiyorum ve sürekli dur-kalk şeklinde oluyor bu yolculuk yakıt değeri 7.5 civarında servise götürdüm anormallik mi var diye adamlar her türlü testi yaptılar herşey normal kullanımdan, hava ve trafik şartlarından dediler. Fazla kafanıza takmayın derim. yine geçtiğimiz yaz şehirlerarası yolda bu araç 100 km'de 4 lt yakıt harcadı. aracın yakıt sarfiyatı iyi yani..
bizim bu 75 lik dizellerin beygir gücü nasıl arttırılır yaptıran varmı. bi ara proğramla arttırıldığını duymuştum.
Sırf maliyeti düşürmek için benzinli aracın devir kadranının aynısını dizel araca da koymuşlar, yüksek konfigürasyon araçlar hariç 7 binlerde devir mi olur dizel araçta..
Dolayısıyla maximum devir aralığını 3 bin tutarsanız ve deli saçması gibi kullanmazsanız aracı, katalog değeri gibi 6 lt felan tüketmeniz gerekiyor, benim değer 5.7. Zaten aracın 75 lik oluşu yakıt tüketimini arttırıyor, yığılma ve boğulmalar olup gaza çok bastığımız için.
Tabi motor ısınmadan çok kısa mesafelerde kullanım ve engebeli yol şartları şartları hariç.
Aksi durumlar varsa hemen servise...
Konu sebasti tarafından (13/01/2012 Saat 00:52 ) değiştirilmiştir.
Ben de Tokat'tayım. Kullanım tarzı aynen sizin gibi. Benim Fiorino da aşağı yukarı öyle yakıyor. Sorun yok bence. Havalar soğuk zaten.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri