nuri balata ısındığı için tutunma özelliğini yitiriyor
bunun sonucundada ayağını debriyajdan kaldırırken balatan baskının yüzeyine tutunamıyor buda sana titreme olarak yansıyor
Selam arkadaslar bu aralar yogun trafikte bir sure gittiktek sonra kalkislarda debriyajdan ayagimi cekecegim esnada titresim oluyor vuruntu gibi yol aciksa yani ara sira durup kalkiyorsam olmuyor yogun dur kalklardan sonra oluyor acaba balatami bitiyor yoksa baska bir sorunmu basina gelen varmi
FIRE (Fully Integrated Robotized Engine)
nuri balata ısındığı için tutunma özelliğini yitiriyor
bunun sonucundada ayağını debriyajdan kaldırırken balatan baskının yüzeyine tutunamıyor buda sana titreme olarak yansıyor
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
coşkun abi yok ama yerine ben cvp vereyim coşkun abi kusura bakmazsa tabi. ewet debriyaj setinizi değiştirmeniz gerek. eylül ayına kadar aynı sorun bende de vardı seti değişince rahatladı sorun yok artık. yalnız sert kalkışlarda patiye asıldığımda yine yapıyor bunu neden bilmiyorum ama. bende pati asılmıyorum![]()
Debriyaj deisince duzelecekse arasina para sıkısmıs demekkiservis bi ton para ister simdi iyi bi usa bulup deistirtmeli
220 parça 125 işçilik toplam 350 ye mal oldu bana dışarda tabi![]()
Tesekkurler yarin arastiracagim
bence yeni baskı balata da yoğun trafikte titreme yapacaktır sebebi de balatanın ısınmasıdır.boş yere masraf yapmayın derim.
bende onu soracaktım yeni balatada ısınacak ve titreyecek bugun servise baktırdım balatamın iyi durumda oldugunu soyledıler zaten peki bu ısınma probleminin bır cozumu yokmu yoksa arabanın kronik problemimi daha onceki araclarımda boyle bırsey yoktu
sen ne diyorsun bu titreme olayına
kronik bir problem mi bilmem ama ilk kez başıma gelmediği için önemsemiyorum ben.albea da aynısını yapıyordu forumda da çok duyduk titreme sorunu yaşayanları.ama çözümü varsa ben de öğrenmek isterim ustadan![]()
İstanbul Avrupa yakasındaysanız servis için çok araştırmayın cevizlibağ ero servis 150 işçilik 140 baskı balata set 40 volan taşlama tüm maliyetler bunlar.
Geçmiş olsun.
ayanız debriyajın üzerinde duruyorsa sürekli daha çok ısınma yapar diye düşünüyorum sıkışık trafikte bile araç durduğunda boşa alıp debriyajdan ayanızı çekerek bi kullanmayı deneyin belki sorun kalkar
bildiğim kadarıyla bizim debriyajlar swiçli yani herhangi bir pompaya falan bağlantısı yok ve swiç beyine sinyal gönderdikçe baskı azdaolsa ayrılıyor yani yarım debriyaj gibi düşün buda sürtünme fazla olcağı için ısınma yapar diye düşünüyorum
ayagımı pedal ustunde tutma alışkanlığım hiç yok
bu olay puntoların kronik sorunudur
5 senedir anlatıyoruz bu baskı balata seti bu arabaya ufak geliyor
yenide taksanız bir süre sonra oda yapacak
tek yol debriyajı fazla ısıtmamak bunun içinde sıkıçık trafikte az dur kalk yapmaya çalışma debryaj basılı drumamak fazla kavrama yapmamak
başka çaresi yok
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
teşekkürler arkadaşlar kararsız kaldım ne yapacağım şaşırdım valla şeytan diyor sat kurtul![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri