+1
Printable View
bana samimi gelmiyor ya yazdıkları... ben 14 yaşında yeğenime öğretiyorum araba kullanmayı... adama bir kez dedim vites değiştirirken dudup kalkarken her zaman debriyaja basacaksın diye ikiletmedi ya adam... anlaşılan birinin canı sıkılıyo vaktini bunlara harcıyo :))
şanzımanı dağıtmaya kadar gider bu şekilde vites değiştirmeye çalışırsan ama sadece uygun devirde vitesi boşa alıyorsan onun çok zararı olmaz... ayrıca şanzıman epey pahalı bir olay arıza yaparsa birkaç bin tl nin kapısı sana... :( sen her zaman debriyaj kullan elini vitese attığında iyisimi :)
debriyajmı o ne laa debriyaj ne arar laa t-jette :D
valla konuyu eşime anlattım o bile bilmez arabayı o bile güldü yanii:)
Adam ıyıkı bır soru sordu oy oy alayımız gulduk ama önemli bir konuyu atladık arkadas sormamıs olsaydı 3-4 ay sonra arabada su sorun cıktı,bu sorun cıktı dıye yazacaktı bızde keske sorsaydın bıze ozaman olmazdı dıyecektık sımdı sordu neredeyse sorduguna pısman oldu
aracın devrini tutturduktan sonra bi sıkıntı yaşamazsın ama sen bilinçli yapmadığın için debriyaja herzaman bas cünkü acemisin manuelde herhalde o yuzden şanzıman fln inmesin. :) dikkat et
Bundan sonra basıyom zaten artık korktum bi kere şanzıman iner diye :D şanzımanın indiğini nasıl anlarız peki ? :D
:surprise:kütt diye bi ses gelir araba havaya kalkar:X harbiden şaka yaptığın konusunda ısrarcıyım! şanzıman fizksel olarak inmez dişli grubu hasar görür hasarlı dişli hangi vitese aitse o vitese geçiremezsin veya tamamen kitlenir bu durumda tamire gider ve şanzıman sökülüp indirilir araçtan...
benim araçta 5. vitese zor geçiyo bide arada 1 ve 3 e zor geçiyo. Şanzımanın inmesimi gerek ? :D
Başlıgı gördüm Yooook artık dedim :D Ama arkadaşlarıda dediği gibi zamanla alşırsınızz 300-500 300-500 :D :D
Efsane oldun Kamuran : )
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Öğreniyoz işte zamanla :D Günde banko 3 kez stop ettiriyom arabayı hepte yanımda biri olunca ettiriyom :D tek başımayken hiç ettirmedim tek başımayken çok rahatım :D
:)
Arkadaşlar şu arkadaşı not alalım bugün yarın aracı satmaya kalkar falan, mazallah denk geliriz, bi bakalım deriz sonra elimizde kalır. ! :)
forum tarihine geçecek bir soru bu :D