Peki bu hatalardan en fazla ne yapabilirim yani neresine zarar verebilirim aracın? Sadece debriyaj balatası olsa iyi :D
Printable View
Peki bu hatalardan en fazla ne yapabilirim yani neresine zarar verebilirim aracın? Sadece debriyaj balatası olsa iyi :D
Şanzuman, turbo ve baskıbalata gidici gibi. Anladığım kadarıyla ışığa gelmeden 500 mt ötede boşa alıp frenle duruyosun buda normal balata ve diskleri götürse, e biraz da kötü kullanımdan dolayı çukurları kaçırmadığını lömbür lömbür girdiğini varsayarsak 1 tanede amortisör ve 2 lastik desek :D Toplasak sana 5000 lira fatura çıkar burdan :D İyisi mi dikkat et sen.
Kamuran Allah Aşkına Doğru Söyle Bizle Dalga Felan Geçmiyon Dimi :)
Debriyajına,baskı balatana vs bir zarar vermezsin,boşa atarken yanlışlıkla biraz ileri veya geri itersen diğer vitese denk gelen dişlileri zedelersin,senkromeç dişlisine zarar verebilirsin,uygun devrini yakaladıktan sonra debriyaja basılmadan vites bile değiştirilebilir( tavsiye etmem bunu ),Sen her zaman debriyajı kullan kardeşim en doğru yol budur...
Dalga geçtiğim falan yok manuele çok uzak kaldım o yüzden direksiyonum çok iyi biyere çarpmam masraf çıkmazda işte viteslerde sorun yaşıyorum. Mesela ani kalkışlarda bi anda gaza yüklenip kalkışlarda turbo gidermi ?
birde ben arabayı 5 gündür sürüyorum 5 günde bir zarar gelmişmidir bundan sonra dikkat etsem atlatabilirmiyim ? :D
5 günde bişy olmazda. Turbo öyle gaza basmakla bozulmaz. :D Ani stoplamalarda ve aracı 1 dk bekletmeden yürümelerde, hemen kapatmalarda zarar görür o kadar.
Debriyaja basmadan viteste değiştirilir problem değil fakat çok iyi ayarlamalısın..gorç gurç sesleri çıkmaması lazım...Çok şöförlük tecrüben yoksa en güzeli her seferinde tabiki debriyajı kullanman..
eh seni be :D :D
Bundan sonra artık dikkatli kullancaz alıştım sayılır zaten arabaya ama 2 sene otomatik kullandığım için arada dururken debriyaja basmayı unutuyom stop ediyo :D :D
Birde aracı çalıştırırken ve dururken hiç dikkat etmiyom 1 dk rolantide çalışmasına direk çalıştırıyom veya direk duruyom kapatıyom kontağı.
Fiat servisindeki ustaya sormuştum daha önce turbolu araçlarda biraz çalıştırmak gerekiyomuş diye o dedi o dizel araçlarda benzinlilerde gerekmiyo bende ondan yapmıyom doğrusu nedir ?
Eskiden hiçbir benzinli arabada turbo yoktu. Ustanın kafasıda eskide kalmış. Kulaktan dolma biliyor. Senin T-jetinde turbo var. Kısaca dizel arabadan tek farkı ısınana kadar zorluk çekmiyorsun, kliman filan çalışıyor, araba hemen basınca gidiyor vs. Turbo dediğin olay arabayı çalıştırdıktan sonra 1 dk bekleyip, kapatmadan öncede park edip 1 dk bekledikten sonra kapatırsan seni üzmeyecek bişy. Ama sen hop çalıştırdım hemen gaza basayım gideyim, park ettim hemen hoop kapatayım dersen sen nasıl onu üzüyorsan oda seni üzer elbet. O yüzden 1 dk çok uzun bi süre değil. Sabret. Ne sen onu üz ne de o seni üzsün. :D
allahım sana geliyorum
amma güldüm ha konu altında :D çok yaşayın arkadaşlar :D
allahını seven üzerime çimento atsın :D
Kardeş vites değişirken basıyom zaten ama hızla giderken veya dururken boşa almak için basmıyodum. Hem madem sistemi koydular o zaman debriyaja basmadan niye boşa giriyo vites ? :D