Birisi bişey atmış olabilirmi pekii,yukardan gelecek sert cisim ne olabilir?
Balkon falan varmıymış eşinin geçtiği yolda?
Olayın çözüldüğüne sevindim. O kollar zaten camı kaldıran şeyler, onlar havaya kalktı ise camı da kaldırırlar, kırmazlar. Bence forumda bazı arkadaşlar bazı konularda suçlu arama konusunda hata yapıyorlar. Birşeyler söylemeden önce teknik şekilde bilgilenmek lazım, tıpkı serviste sizin bilgilendiğiniz gibi.
Ama umarım birkaç mesaj yukarıda yazdığım şekilde, hasta kişilikler tarafından yukarıdan fırlatılan sert bir cisimle değil de, kazara çarpan bir cisimle kırılmış olsun.
Ayrıca yine yukarıdaki bazı mesajlarda; Skydome niye kırılıyor, güvenli değil mi vs .şeklinde yorumlar yapılmış. Bindiğimiz hemen tüm motorlu araçların dört bir yanının camlarla- hem de skydome'dan daha ince camlarla- çevrili olduğunu gözden kaçırıyorsunuz sanırım. Ön camın önden gelen bir taşla patlama riski, skydome'un patlama riskinden herhalde yüzlerce kez daha fazladır.
Birisi bişey atmış olabilirmi pekii,yukardan gelecek sert cisim ne olabilir?
Balkon falan varmıymış eşinin geçtiği yolda?
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
öncelikle arkadaşım çok büyük geçmiş olsun,
civcivx'e katılmamam mümkün değil arkadaşlar,yani en ufak olumsuz bir teknik hata veya sorunda bir şekilde bilinçsizce markaya veya bindiğimiz araçlara çamur atmanın bence hiç bir anlamı yok,bunlar en nihayetinde kul yapısıdırki zor da olsa artık hakkını arama gibi bir imkan her markada mümkün,şimdi bende şunu yazdığım zaman araca isyan eden arkadaşların tezini çürütmüşmü olacamki öyle bişey olmaz,bu arabamı ben nisan ayında aldım ve şuana kadar 33000 km devirdim ve arabanın hakkını veren birisiyimdir ve arabamda bırakın arızayı tık ses gelmiyor maaşallah,yollarda ne bmw ler ne mercedesler ne audiler görüyoruz kaputunu açmış bekliyor(bahsettiğimiz araçlar 30000-60000 € arasında fiyatı olan araçlar)
grandepunto sevgisi bizleri burda toplamıştır ve belkide bu örnek teşkil eden topluluğumuz zaman içersinde birçok insanı grandepuntoya sevk edecek belkide, onları bence bu şekil yanlış yönlendirmiş oluruz düşüncesindeyim.Araç arıza yapabilir allah geciden versin kaza bela olabilir (ki geçenlerde bizden bir arkadaş yazmıştı 90 ile direkt duvara gömmüş emniyet kemeri de takılı değil ve şükür ki burnum bile kanamadı diye yazabiliyordu,e o zamanda öve öve biterememiştik ama grandepuntoyu
Hakkımızı sonuna kadar arayacaz elbette ama ben derimki en azından böyle bir durumda servis tarafından ''mantıklı mantıksız'' bir tespit yapılmadan yorum yapmamız,markaya ve aracımıza karşı ayıp olur...
servisten gelecek salakça bir cevabın da tartışmasını hep beraber sonuna kadar yapalım ve mağdur olan arkadaşımıza ne şekil yardımcı olabileceksek olalım(hak hukuk vs vs)..
Konu ghost rider tarafından (09/01/2007 Saat 21:51 ) değiştirilmiştir.
araba evin önünde park halindeydi. sokak da oldukça sakin ve bizim apartman haricinde biryerden herhangi birşey atılması zor gibi görünüyor.
benim hoşuma giden olay servisin yaklaşımı ve akşam 7de servis müdürü ile 8e kadar fiat yetkilisinin gelmesini beklememiz ve onların bana detaylı olarak sistemin işleyişin anlatıp bu tür sorunların her cam tavanlı otomobili olan markada olabileceğini göstermeleri oldu.
ayrıca cam kırıldığı halde yaralanmaya neden olabilecek şekilde parçalanmadı. 18km uzaklıktaki servise giderken de dağılmadı tavan.
kesinlikle artık dışardan bir darbe olduğuna inandım. yarın yeni tavan takılıyor ve en geç perş arabayı alıyorum.
kesinlikle arabadan bir soğuma olmadı ve servisin ve fiat merkezin hem ilgisinden hem de bilgisinden çok memnun kaldım.
opelde ayni sorun olsaydı yine kıvrandırırlardı beni.
Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.
neyse ben konusmayım
Belkide iyi bile denedilir yahu,bizim arkadaşın Sienasının üzerine kiremit atılmıştı,şerefsizler.
Arabanın tavanı koca bir göçükle kaldı-yaptırmamıştı da.
Cam tavan değişecek bitecek gidecek ne güzel.
En güzeli yaralanmanın olmayışı,çok şükür böyle atlattık...
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
hakan abi cok gecmıs olsun ..
garantimi .. yoksa kasko mu ?
kasko karşılıyor. 600 civarı tutuyor.
hasarsızlık indirimim de bozuluyor
Sağlık olsun baba beee...
Gecmis olsun.
Benim aklima soyle bir soru geliyor...Acaba esiniz araci parketmeden once kaldirima cikti mi? Bunu sunun icin merak ettim, arac kaldirim gibi bir platforma ozellikle diagonal ciktiysa, bu esnada govde esneyecegi icin a sutunda meydana gelebilecek deformasyona skydome mekanizmasi direnc gosteremeyip kendiliginden de cami patlatmis olabilir??? Belki cok istisnai bir fikir ama neden olmasin?? Buyuk gecmis olsun...
1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km
kaldırıma da çıkmadı. zaten yüksekliği 40-50cm civarı. jip bile çıkamaz kolay kolay.
olayı tetikleyebilecek hiç bir faktör yok. havalandırma çalışmıyor, müzik açık değil, skydome'u açmak yada kapatmak için bir girişim yok, işten yeni gelmişti ve aşağıda beni bekliyordu, 8 km yol gelmişti bir sorun yoktu.
biz taş konusunda ikna olduk.
resimdeki okla gösterdiğim yere sert birşey çarpmış ve içe doğru ezmiş. cam kırılınca diğer kollar da ser kalmış.
zaten orada hem ezik görünüyor hem de çevresinde ortaya doğru yönelen dairesel bir kırılma izi var.
oyle buuyk bir sansızlık kardesdireksiyona dediğim bişey yok cok guzel benimde hosuma gitti ama milyonda bir denilen olay işte bana gelince bende yuzde yuz oluyor hayır musteri menuniyeti acısından sahsen memnun olmadım bide yani sinyal kolu değilki baba bu
tekrar rahatlıkla bieyim bu arabaya neyse bakalım biraz hukusal calıscaz artık
Evet abi direksiyon bir harika.
Buluşmadan bir gün önce (cumartesi) aracı yıkamaya götürdüm.
Orada hep aynı adam yıkar benim arabayı. Ancak bu sefer yanaştırma işini başka birisi yaptı. Adam arabadan inince yüzünde ilginç bir gülümseme ile yanıma geldi. Abi bu arabanın direksiyonu ne kadar rahat ya dedi.Tüy gibi valla daha önce hiç böylesini görmemiştim dedi. Buraya mercedes ler falanda geliyor ancak böyle direksiyon ilk defa gördüm dedi.
Bigün bende arkadaşa verdim arabayı, biyere kadar gidip gelicekti. Neyse arabaya bindi bende arkadaşı izliyorum sonra arabadan indi koşarak yanıma geldi direksiyon çalışmıyo dedi. Bende çalışıyo bak diyorum direksiyonu çeviriyorum arkadaş dönen lastiklere ağzı bi karış açık bakakalmıştı.
eğer arabaya dışarından birşey çarpıp kırılmamışsa, hadarın garanti kapsamında karşılanması gerekmezmiydi.. Bastırsaydın keşke biraz... Büyük geçmiş olsun...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri