Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Skydome patladı !!!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 313

geçmışolsun babacım ya

StarJet Active 1.4 77Bg. dttafo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Edilen teşekkür: 0

Standart geçmiş olsun

Gerçekten eçmiş olsun allah daha beterlerinden saklasın.bende şu yazılan direksiyon problemine kafayı takmışken gelen bu olay karşısında acaba punto değilde opel corsamı alsam fikrine geri döneceğim gibi..Gerçi onunda bir sene sonra ne olacağı belli değil.Araba alırken ne kadar araştırma yapsanda düşünsende boş sanırım birazda şanslı olmak lazım bu gibi olaylarla karşılaşmamak için..
    Saygılar

h i
    Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg. drhilter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 2

arkadaşlar şimdi geldim servisten. malesef adamlar haklı görünüyorlar. birşeylerin kasıp kırması tezi tamamen çürüdü çünkü standart çalışma prensibinde bu var.
    öndeki eüzgar koruyucu parçayı aktüf kontrol eden mekanizma yok. skydome geri giderken yan kollardan serleniyor ve açılıyor. kapanırken de kolların üzerine gelen cam bağlantı kolunu bastırıp ön rüzgarlığı kapatıyor.
    cam havalı cam olduğu için kırılmamış sadece parça parça olmuş ama dağılmadığı için aşağı dökülen çok minik zararsız camlar haricinde bir sorun yok.
    cam yukardan gelen sert cismin darbesiyle çatlıyor, çatlayınca rüzgarlığı tutan bölümler de çatladığı için dayanamayıp oralardan da kırılıyor. olay bu ...
    Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.

h i
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Titanyum Gri

hem sağlam skydome'da hem de benim camı sökülmüş skydome'da çalışmalar yaptım
    ikna oldum. umarım kimsen,n başına gelmez ama skydome kırılınca ayni bendeki gibi yanlardan kollar ser kalarak parçalayacak. dikkatli olun ...

Multijet Dynamic 1.3 16V 75Bg. yakmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Mango Turuncu

büyük geçmiş olsun arkadaşım.allah beterinden korusun.
    Multijet Dynamic 1.3 16V 75Bg.

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

Dİkkat Dİkkat Tum Uyelere Basta Doktor Hİltere Seslenİyorum Daha Resİmlere Bakamadim Ama Okudugum Kadariyla Distan Bİr Dare Yok Denİlİyor Bu Olayi Kapatmamani Tavsİye Edİyorum Tuketİcİ Merkezİ Org A Gİrerek E DİlekÇe Kapsaminda 5 Nolu DİlkeÇeyİ Doldurarak Resİmlerle Tuketİcİ Heyetİ Mahkemesİne Yada Bu Mahkemenİn Gorevİnİ Yapan Aslİye Hukuklara Basvurmani Tavsİye Ederİm Aracini Yaptirma Dİyecem Ama Sen Coktan Vermİssİndİr. Fİat Merkezle Gorus Durumu Bİldİr Bu Ayipli Maldir De Kardes Bak Bana Senden Buyuk Bİ Olay Geldİ Ben Fİati Mahkemeye Vermye Hazirlaniyorum. Bu Oalylar Herkesİn Basina Gelebİlİr. Paranoya Konusuna Gelİnce Bende Var Artik

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

yaw alalh askına nasıl bir darbe bu ya sanki bıcak soku bstan asagı kagıt kese gibi olmus abi bu darbe değil git ne yap ne et bu işi bırakma benden soylemesi buna naısl darbe derler yaa. valla fiat banda aynısını yaptı kardesim basıma gelen oaly için milyonda bir deidler ama bana geldi yuzde yuz oldu bende benide atlatmaya calsıtılar ama bemahkemeye veriyorum fiatı san tavsiyem boyle boyle de olmaz derlerse ver abi al hakkını ya

h i
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Titanyum Gri

bugün tekrar gidip inceliycem aracı. kesinlikle ikna olmadım.
    savundukları tez de saçma geldi bana.
    dedikleri şu: tavana gelen sert bir cisim skydome'u kırıyor. kırılan skydome'un önündeki rüzgarlık cam tarafından tutulan yaylı bir mekanizma olduğu için rüzgarlığı tutamıyor ve açılıyor, yanlardaki raylar da buna bağlı olduğu için yanlardan camı kesiyor.

skydome'lu bir araç bulup incelemem lazım. bu arada arabayı da kullanamadığım için hemen tamire vermek zorunda kaldım.

Cem Cebeci
    civcivx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 932

Eşinize ve size çok geçmiş olsun. Herhangi bir yaralanma durumu olmamasına çok sevindim.

Ama çalışmayan mekanik bir parçanın kendi kendine patlaması bana biraz garip geldi. Yani açılma veya kapanma esnasında olsa bir şeyler sıkışmıştır tamam derim (gerçi sıkışma sensörü de var, sıkışma anında geri gidiyor cam tavan) ama durduğu yerde kendi kendine patlaması için ya çok büyük ısı değişimine maruz kalması ya da dışarıdan bir darbe gelmiş olması lazım diye düşünüyorum. Isı değişim ihtimalini sıfır olarak değerlendirebiliriz. Sıkışma durumu konusunda da arkadaşlar yorumlar yapmışlar, tekrar değerlendirmeye gerek yok.

Sadece şunu ekleyebiliriz, oldu da elektriksel bir kısa devre sonucu cam tavanın rayları öndeki rüzgarlık kalkmadan açılmaya çalıştı ve bu yüzden de sıkışma sonucu patladı. Ama bunu da eşinizin farketmemiş olma ihtimali çok düşük. Çünkü hem ses çıkartır, hem de en az 1-2 saniye sürecek bir süreç.

Ancak; park esnasında patladı demişsiniz, acaba park edilen yerin çevresindeki binalardan veya yoldan bir cisim fırlatılmış olabilme ve bunun çarpma sesinin de camın patlama sesi ile aynı anda olacağı için eşiniz tarafından duyulmama ihtimali nedir sizce?

Çünkü park yerinde iken benim arabamın lastiğini 2 yerden bıçaklama zihniyetine sahip olan kişiler varsa bu ülkede, cam tavanı da patlatmakta beis görmeyecek insanlar olabilir diye düşünüyorum.

Her ne olursa olsun kötü bir tecrübe ve tekrar geçmiş olsun.
    Konu civcivx tarafından (09/01/2007 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir.

Oğuz Özcan
    x-troy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah

hocam büyük geçmiş olsun

bu tamamen mekanizma sıkışması ve birden boşalmasıyla ortaya çıkan gücün etksi diye düşünüyorum. sert bir cisim gelme olasılığıda yüksek ancak eski aracımdaki sunroofa yumurta kadar taş gelmesine rağmen patlama olmamasını göz önünde bulundurursak, bu camların bu kadar kolay kırılmaması gerekiyor dıştan darbeye, kırılmayı bırakın çatlaması gerekiyor yaralanmalara karşı.. tekrar geçmiş olsun..

Kaan Kaya
    AWD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 KK **6
    Edilen teşekkür: 4

hakan abi geçmiş olsun çok üzüldüm bunun nazardan başka açıklaması yok gibi gözüküyo servisin sana nazar dicek hali yok tab,i
    Demon Driver |Damien|

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Mısafır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 11

Durumu birmot zincirlikuyudan selcuk Beye bildirdim.. kendisi resimlere bakıcak
    kesinlikle üzerine birşey düşmediğinide söyledim. umarım hakkımızı alırız..

Yalnız Değilsin hakan

jklj hıhı
    Üyeliği silinmiştir GP-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1

tekrar büyük geçmiş olsun çok üzücü bi olay

h i
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Titanyum Gri

teşekkür ederim hepinize arkadaşlar.
    inanılmaz garip bir olay oldu. çevreden bir darbe olmadığı konusunda halen ısrarcıyım ama sol ön köşeye doğru bir bölümde sert bir cisim çarparak ezmiş gibi bir görüntü var. o biraz kafa karıştırıcı. zaten o iz nedeniyle darbeye karar verdiler.
    kasko işlemleri başlatıldı eksper geldikten sonra ben de inceleyip kara vericem.
    şu an araba evsan'da.
    sağolsunlar epey uğraştılar ama fiattan gelen yetkilinin tezini çürütemedik hiçbirimiz henüz 8W

HellKnight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bırde ısın kaza boyutu var. Soyle kı sunrooflu arabalar camları guclendırılmıslerdır. Cunku olası bır kaza yada daha da kotusu takla anında camın parcalanmaması gerekır. Taklada parcalanmayan cam da ufak bı tasla patlamaz bnce... Ustune blok tas dusmedıgıne gore bnce bu TOFAS'ın hatası... Servısler garantıye sokmayı cok semıolar nedense arabaları sonuc olarak onnardan para cıkmıo dunya capında garantı oldugu ıcın ama ona ragmen almıolar... Bn olsam hakkımı arardım... Ayrıca bu grandepunto da bu kdr sorun cıkması sızce normal mı? Bugune kdr kullandıgım en sorunlu araba mercedes E serısı ıdı onda da sadece motordan problem cıkıodu yada sanzımandan bole hayatı onem tasıyan yok ABS ydı yok Sunroof du yok dıreksıyon sola donsede duz gıtmeydı olmuo du... Orda da sadece 5 sefer servıse gıdıodnz ve grantı kapsamında degısıodu... Bence hakkınızı arayın...

Kadir K.
    kadoku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178
    Edilen teşekkür: 436

abi büyük geçmiş, eğer bir cisim gelmediyse,otobanda süratli giderken filan böyle bir durumla karşılaşmış olsaydın daha kötü şeyler olabilirdi büyük geçmiş olsun nazara mı geldi senin araç ne? Aslında bende skydomlu almayı düşünüyordum, ama sonra işin kaza olayını filan düşünüp vazgeçmiştim, servis elemanının dediği gibi gelen ufak bir cisimle böyle bir durum yaşandıysa allah göstermesin takla atma durumunda skydom çok güvensiz izlenimi veriyor bana.

Fatih Göncü
    ORACLE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 88

Çok büyük geçmiş olsun.
    Gerçekten çok kötü bir tecrübe.
    Benim ufak çocuğum var. Böyle bir durumda onun nasıl korkacağını düşünüyorumda tüylerim diken diken oluyor. Varya sırf çocuğum için yıkarım oraları.

AliCan Baycan
    maviş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 DT 3205
    Edilen teşekkür: 1

çok geçmiş olsun ya inan çok tuhaf bir olay hala anlam veremedim
    çok üzüldüm umarım sorunu halledersin bizim yapabilecegimiz herhangi birsey olursa ben her zaman hazırıım
    tekrar çok geçmiş olsun
    Hata Yapmaktan Korkma...

19. 09/01/2007, 12:44

Mustafa SEZGİN
    Sezgintr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    16 LP 418
    Edilen teşekkür: 31

Çok büyük geçmiş olsun. Bende bomboş yolda giderken ön cam patlamıştı bi kere, bizde şaşırdık nasıl patladı diye ama oluyo böyle şeyler. Belki üretimden kaynaklanan bi sorunda olabilir resimlerden çok net bişey anlaşılmıyo.

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon