Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
42 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Servisin Bulamadığı Sorun Çözüldü: Debimetre

ergün tunç
    ELMA09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16EY252
    Edilen teşekkür: 2

servisteki elemanlar usta değil ki senin ustanın yanına çırak olarak bile zor girerler. fiat servisi mi ben artık önünden bile geçmek istemiyorum. işini düzgün yapanları tenzih ederim. ben de de benzer sorun oldu. araba yolda giderken aniden vitesi boşa atmış gibi deviri düşüyordu. ustaya gittim debimetrenin arızalı olduğunu söyledi. temizlediler ama bişi değişmedi. bence değiştirmek mantıklı.2 yıldır sorun yok.

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

arkadaşlar balık baştan kokarmış son günlerde fiat servisleri ile ilgili skandal üstüne skandallar duyduk okuduk yani bunlar gerçek olaylar Fiat'ın haberi yok mu bu servislerden bence ciddi bir yaptırım uygulaması şart aksi takdirde ben aracımı satarsam bir dahaki fiat olur mu?*? insan sormadan edemiyor

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serkan Küçük
    serkankucuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 410

bence Fiat marka aracımız varsa sanayide de iyi bir ustamız olmalı ama şöyle de bir durum var garantimiz devam ediyor... Böyle olayları gördükçe başlarım garantisine diyerek hep sanayiye gidesim geliyor... En iyisi garantisi bitmiş temiz bi araç kullanmak...

Mustafa Erkal
    abellan denton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 14

Alıntı cemal arslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mutlaka fiat'a şikayet edin...
    bir kaç kendini bilmez yüzünden tüm marka kötüleniyor...

servisler genelde böyledir....bursada bir citroen serviside arızayı bulmaktan acizdi...

adamlar...sanıyorlarki...servis cihazını bağladık arıza sorgulaması yaptık ve arıza çıkmadıysa...araçta arıza yoktur...

oysa...debimetre yada turbo basıncı kontrolü için anlık değerlere bakmalılar...ama nerdeeee....bunu yapacak zeki ve çalışkan türk insanı ....

aracı çalıştırırsın....cihazı bağlarsın...anlık değerleri gösteren bölümü açarsın...
    ekranda kabak gibi çıkıyor...
    debimetre...olması gereken 388....ölüçülen 330....
    yada
    turbo basıncı
    dip gaz yaparsın....kaç mili bar basıyor bakarsın...
    Aaah Cemal hocam ah senin bu anlattıklarının yarısını bilmiyodur o servisteki ustalar. Dedim ya adam araç yürümediği halde test sürüşünde sırf 2500 lerde kendine geliyor diye turbo 2500 de devreye gire dedi. Ben sonrasını hatırlamak istemiyorum.

Mustafa Erkal
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı serkankucuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence Fiat marka aracımız varsa sanayide de iyi bir ustamız olmalı ama şöyle de bir durum var garantimiz devam ediyor... Böyle olayları gördükçe başlarım garantisine diyerek hep sanayiye gidesim geliyor... En iyisi garantisi bitmiş temiz bi araç kullanmak...
    Aracın garantisi yıl sonuna kadar devam ediyor. Ama ben kafada bitirdim garantiyi. Alsınlar garantiyi suya karıştırıp içsinler bana faydası olmadı belki onlar faydalanır

Serkan Küçük
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Garantinin ben de çok faydası olacağını sanmıyorum, böyle servisler olduğu sürece her arıza bizden kaynaklanıyordur zaten...

cemal arslan
    cemal arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 598

bu arada bir hatırlatma....

yağ bakımlarını...orijinal parça kullanmak suretiyle dışarıda yaptırabilirsiniz...

ayrıca yine orijinal parça kullanmak suretiyle...tamir bakımda dışarıda yaptırabilirsiniz...

ancak...
    servisin...şart koştuğu belli km lerde olan bakımlar kontrollerde mutlaka ve de mecburen servise gitmek zorundasınız...aksi durumda garanti iptal olur...

Mustafa Erkal
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

bu arada bir hatırlatma....

yağ bakımlarını...orijinal parça kullanmak suretiyle dışarıda yaptırabilirsiniz...

ayrıca yine orijinal parça kullanmak suretiyle...tamir bakımda dışarıda yaptırabilirsiniz...

ancak...
    servisin...şart koştuğu belli km lerde olan bakımlar kontrollerde mutlaka ve de mecburen servise gitmek zorundasınız...aksi durumda garanti iptal olur...
    Uyarı için teşekkür ederim Cemal Bey. Zaten çok bi zaman kalmadı garantinin bitmesine. İlk fırsatta gidp castrol edge yağ koyduracam. Garanti zaten bi işe yaramıyor.

bbrh kkk
    burhankutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Malatya
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    46***60
    Edilen teşekkür: 306

yakıta etkisi varmıdır görünür derecede bu durumun normalden fazla olarak.

Mustafa Erkal
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı burhankutlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yakıta etkisi varmıdır görünür derecede bu durumun normalden fazla olarak.
    Yakıta şu şekilde bir etkisi var. Araç iyice ağırlaştığı ve performans düştüğü için aracaı yürütmek zorlaşıyor. Bu yüzden daha fazla gazlamanız gerekiyor ve bu da yakıtı arttırıyor. Hele biraz performans isterseniz özellikle düşük viteslerde sürekli dip gaz yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda da yakıt artıyor.

Mustafa Erkal
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı abellan denton Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakıta şu şekilde bir etkisi var. Araç iyice ağırlaştığı ve performans düştüğü için aracaı yürütmek zorlaşıyor. Bu yüzden daha fazla gazlamanız gerekiyor ve bu da yakıtı arttırıyor. Hele biraz performans isterseniz özellikle düşük viteslerde sürekli dip gaz yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda da yakıt artıyor.
    Bunu sanırım biraz chip tuningin yakıtı düşürme mantığına benzetebiliriz. Chipli araç beygir artışı ve tork artışı ile rahatladığı için daha diri araç daha az gaz istiyor ve yakıt düşüyor.
    Sanırım chip yaptırma zamanı da geldi. Bu sabah megane ile kapıştık ve biraz tokatlandık

S. Togay
    VICEROY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 80

Öncelikle geçmiş olsun. Tüm yazılanları okudum. İki arkadaşın sorusunu bende tekrarlamak isterim. Sorun yaşadığınız yetkili servis Boranlarmı yoksa Bilen otomotivmi? Malum iki tane yetkili servis var. Yazdıklarınızın tüketiciye,forum paydaşlarına fayda sağlaması için bunu açık yazmanız lazım. Hatta olayı çift taraflı dinledikten sonra bizlerinde haklının yanında tepki göstermesi gerekir. Yoksa amacına ulaşmadığı,sorunun çözüm bulmadığı ve maduriyetlerin devam ettiği gibi yararsız bir paylaşımdan öteye gidilemez hatta iki servisi birden zan altında bırakmaklada ayrıca bilişim suçu işlenmiş olur. Saygılarımla...
    Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...

Mustafa Erkal
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı VICEROY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Tüm yazılanları okudum. İki arkadaşın sorusunu bende tekrarlamak isterim. Sorun yaşadığınız yetkili servis Boranlarmı yoksa Bilen otomotivmi? Malum iki tane yetkili servis var. Yazdıklarınızın tüketiciye,forum paydaşlarına fayda sağlaması için bunu açık yazmanız lazım. Hatta olayı çift taraflı dinledikten sonra bizlerinde haklının yanında tepki göstermesi gerekir. Yoksa amacına ulaşmadığı,sorunun çözüm bulmadığı ve maduriyetlerin devam ettiği gibi yararsız bir paylaşımdan öteye gidilemez hatta iki servisi birden zan altında bırakmaklada ayrıca bilişim suçu işlenmiş olur. Saygılarımla...
    Amacım kimseyi zan altında bırakmak değil veya bi hakaretim de yok. Zaten arabayı yaptıramadık o arada 3 4 ay araca problemli debimetreyle bindik bi de bilişim suçundan hüküm giymeyelim şimdi.
    Olayı zaten o bu servisten çok Fiat olarak algılayan arkadaş çoğunlukta ve biraz da o şekilde bakılmalı. Çünkü bu servis problemi tespit edebilse ve değişim yapsa parça garanti kapsamında kendinden değil fiattan çıkacak. Ama servislerin de bizim kadar öncelikle fiatı da temsil ettiklerinin farkında olması gerek. Dedim ya arabadan ve fiattan soğudum. Bi daha tövbe. Bundan sonra sloganımız Alırsın ford olursun lord

Serkan Küçük
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Herhangi bir markanın herhangi bir servisinde sıkıntılar yaşanabilir, önemli olan müşteriyi memnun edecek hizmet anlayışı.. bu forumda çok yazıldı şu marka araçta servis neler yaptı, bu marka aracımız serviste bu hale getirildi. vs. vs. vs.

Ama nedense bu aralar forumumuzda böyle şikayetler çok arttı, bu ya forum üyelerinin arttığını paylaşımın arttığını gösterir ya da gerçekten bu aralar sıkıntı çıkaran servisler var...

Sonuçta arabayı satan bayiden çok fazla şikayet görmüyoruz, servislerden daha çok şikayet görüyoruz, yani Fiat'ın artık servislerini bi kontrolden geçirmesi gerekir veya bazılarının artık servis işi yapmamaları gerekir...

diyee düşünüyorum...

Mustafa Erkal
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı serkankucuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herhangi bir markanın herhangi bir servisinde sıkıntılar yaşanabilir, önemli olan müşteriyi memnun edecek hizmet anlayışı.. bu forumda çok yazıldı şu marka araçta servis neler yaptı, bu marka aracımız serviste bu hale getirildi. vs. vs. vs.

Ama nedense bu aralar forumumuzda böyle şikayetler çok arttı, bu ya forum üyelerinin arttığını paylaşımın arttığını gösterir ya da gerçekten bu aralar sıkıntı çıkaran servisler var...

Sonuçta arabayı satan bayiden çok fazla şikayet görmüyoruz, servislerden daha çok şikayet görüyoruz, yani Fiat'ın artık servislerini bi kontrolden geçirmesi gerekir veya bazılarının artık servis işi yapmamaları gerekir...

diyee düşünüyorum...
    Bizim servislerle işimiz bitmez aracı 2. el olarak otoeksper garantili aldık garanti devam etmekte. Araçta 2 garanti var macera devam edecek yani..

cenk baş
    fixer1981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 3

hocam benim araçtada buna benzer bir zorun var ve bana da çok bilmiş ustalar 16 valf olmasından kaynaklı olduğunu bu sorunun bütün 90 lık dizellerde olduğunu söylediler özellikle vites değişimlerinde ve ilk kalkışta araç resmen yığılıyor düz yolda bile kalkarken araç stop etmesin diye debriyaja tekrar basıp salıyorum bunun debimetre ile alakası varmıdır bana bunun cvbını verebilecek bir arkadaş varmı ayrıca istanbul trafiğinde normal kullanımla 6.1 ortalama ile gidiyorum bence çok bu tüketim sizde değerler nasıl???

Mustafa Erkal
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı fixer1981 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam benim araçtada buna benzer bir zorun var ve bana da çok bilmiş ustalar 16 valf olmasından kaynaklı olduğunu bu sorunun bütün 90 lık dizellerde olduğunu söylediler özellikle vites değişimlerinde ve ilk kalkışta araç resmen yığılıyor düz yolda bile kalkarken araç stop etmesin diye debriyaja tekrar basıp salıyorum bunun debimetre ile alakası varmıdır bana bunun cvbını verebilecek bir arkadaş varmı ayrıca istanbul trafiğinde normal kullanımla 6.1 ortalama ile gidiyorum bence çok bu tüketim sizde değerler nasıl???
    Öncelikle geçmiş olsun. Sizin araç 8v olsaydı kesin işte bu yüzden derlerdi ve çok yakıyor deyince de 16v olsa daha az yakar derlerdi heralde. 1100 kilo(sanırım bu civardaydı) olan bi araç 90 beygirle gitmiyor diyorsunuz ve servis size 16v olduğu için diyor. İŞTE BU FIAT MUCİZESİ fiatın multijetten sonraki ikinci mucizesi "servis" NE DİYEYİM DOSTUM ALLAH KURTARSIN

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cenk baş
    fixer1981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 3

Öncelikle geçmiş olsun. Sizin araç 8v olsaydı kesin işte bu yüzden derlerdi ve çok yakıyor deyince de 16v olsa daha az yakar derlerdi heralde. 1100 kilo(sanırım bu civardaydı) olan bi araç 90 beygirle gitmiyor diyorsunuz ve servis size 16v olduğu için diyor. İŞTE BU FIAT MUCİZESİ fiatın multijetten sonraki ikinci mucizesi "servis" NE DİYEYİM DOSTUM ALLAH KURTARSIN
    kurtuluş yolu belli de kıyamıyorum arabama hemen satayım diye,esp paket olması da cabası, 23500 e 3 kişi geldi araç için bir şekilde bahaneler buldum yolladım geri zaten daha fazla edeceğini de sanmam... keşke biraz daha iyi elemanları olsa servislerimizin yada fiat biraz daha kemikli üretseydi gp leri...

Nabi Döşerler
    abinabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Yok
    Plaka
    06 N 6697
    Edilen teşekkür: 75

mutlaka fiat'a şikayet edin...
    bir kaç kendini bilmez yüzünden tüm marka kötüleniyor...

servisler genelde böyledir....bursada bir citroen serviside arızayı bulmaktan acizdi...

adamlar...sanıyorlarki...servis cihazını bağladık arıza sorgulaması yaptık ve arıza çıkmadıysa...araçta arıza yoktur...

oysa...debimetre yada turbo basıncı kontrolü için anlık değerlere bakmalılar...ama nerdeeee....bunu yapacak zeki ve çalışkan türk insanı ....

aracı çalıştırırsın....cihazı bağlarsın...anlık değerleri gösteren bölümü açarsın...
    ekranda kabak gibi çıkıyor...
    debimetre...olması gereken 388....ölüçülen 330....
    yada
    turbo basıncı
    dip gaz yaparsın....kaç mili bar basıyor bakarsın...
    merhaba cemal ustam...
    benimde basımda debimetre hatasıyla ilgili bir bela var...
    aracımda remapping uygulaması var diye her defasında debimetre hatasını yazılıma bağladı servis...gittim orjinal yazılımı attırdım...hata hala devam...yüksek hava basıncı hatası geliyor debimetre arızalı diyor..3 kez sıfır debimetre takıldı hata hala mevcut..arıza lambsası bir türlü sönmedi aracım 1.6 multijet bravo 105 lik... ne olabilir bir fikriniz varmı?

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı abinabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba cemal ustam...
    benimde basımda debimetre hatasıyla ilgili bir bela var...
    aracımda remapping uygulaması var diye her defasında debimetre hatasını yazılıma bağladı servis...gittim orjinal yazılımı attırdım...hata hala devam...yüksek hava basıncı hatası geliyor debimetre arızalı diyor..3 kez sıfır debimetre takıldı hata hala mevcut..arıza lambsası bir türlü sönmedi aracım 1.6 multijet bravo 105 lik... ne olabilir bir fikriniz varmı?
    konuya son mesajın 2011'de olduğunu görmediğinizi varsayarak size yeni konu açarak sorularınızı yöneltmenizi tavsiye ederim.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon