Abi bir kaç kere istemeden ABS yi tecrübe etme sansım oldu.
Daha önceki aracım tipoydu. İşten çıkışta ilk trafik ışıklarını eğimli bir yol var.
Yokuş aşağı iniyorum. Ogün kafam çok dalgındı ve kırmızı yanmasına rağmen ben hala gaza basıyordum. Sonradan ışığın kırmızı olduğunu anladım ama normal frenle duramayacak kadar az mesafe kalmıştı ışıklara.
Burası bir kavşak ve o sırada da karşı şeritten gelip benim önümden diğer istikamete gidecek araçlarda geçişe devam ediyor. Nasıl dalmışsam.
Neyse reflex olarak frene abandım.ABS devreye girdi kütürdüler geliyro frenden ama kontrolü hiç kaybetmiyorum ve ışıklara kadar araç durdu. Mesafeyi ve hızımı tam bilemiyorum ama hızlıydım. Kendime eski tipomdan pay biçtim.
Abi kesin önümden geçen arabalara girmiştim. Hiç şansım yoktu.
Birde yine bayram arefesinde yine ışıklarda ışık kırmızı oldu fakat yerler hafif ıslaktı (şu yağmurun ilk yağdığı andaki gibi yani vızır vızır).Hafif bir fren baskısı dahi lastiklerin kaymasına sebep oldu ve abs devreye girdi.Bir kaç kere basıncı azaltıp durmayı dednedim ama olmadı.her halukarda abs devreye giriyordu durabilmem için. Evet mesafe uzadı ancak bunun yukarıda da belirtildiği gibi abs ile alakası yok. Tamamen yol şartlarına bağlı bir durum