Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
80 sonuçtan 41 ile 60 arası

Konu: Direksiyon arızası

Kıvanç Şengöz
    Blade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 0

Araştırma İnceleme

Alıntı mTk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben söylememe rağmen kabul etmediler hatayı. Gelde kızma.

Ya abicim sanki benim başımdan geçenleri anlatıyorsun,tıpa tıp aynı sorunu yaşıyorum ve servise anlatıncaya kadar öldüm bittim ne mal adamlar var anlatamam,sadece 1 tanesi kabul etti ve anladı beni o da verdim arabayı kullandırdım,direksiyonu düm düz tutup bırakınca bir kayma yok ama herhangi bir tarafa azcık sallayıp bırakınca ortada toplaması gerekirsen sürekli solda kalıyor sürüşe engel bir durum değil ama sıfır araba alınca bu tip sorunları istemiyor insan haliyle, servisteki rot ayarı lastikler ve direksiyona bakan adam hepsinde olur bu gibi bana garip ve mantıksız bir açıklama yaptı aldım 2 tane test aracını herifi de otutturdum sürdük beraber yok! eee ama anlamıyo ki adam neyse sonunda motor ustalarının piiri bir arkadaş var o anlayıp kabullendi ama sorunun nerden kaynaklandığını bulamadı,elektronik teste bağladı rot ayarlarını kontrol etti ama bişey çıkmadı son çare olarak direksiyon motorunu değiştirebiliriz dedi ama ben hala bu şekilde kullanıyorum...

Çağlar Barış Karaman
    CAGLARKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 4

milyonda bir değil var bu problem city modundayken çıkıyor. bayağı sola dönüyor direksiyon. istanbulda gürses otomotivde bi tanesi "abi bu motor şimdi solda oluyo ya" dedi. bende evet dedim ondan sola çekiyomuş cevaba bak motor soldaymış o yüzden sola çekiyomuş alacaktım arabayı almadım o yüzden park halindeyken tam sağa çeviriyosun direksiyonu direksiyon kendi kendine düz konuma geliyo fırıl fırıl dönerek. ama kullandığım arabamda böyle bir sorun yok

Aydın. Beygul
    Fire 1.4 77Hp Tit.Grisi the_Algn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ardahan
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı CAGLARKA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    park halindeyken tam sağa çeviriyosun direksiyonu direksiyon kendi kendine düz konuma geliyo fırıl fırıl dönerek.
    nasıl birşey bu ya ....durduğu yerde ellemeden dönüyor mu?

Deniz K
    uzman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 7

Alıntı CAGLARKA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    milyonda bir değil var bu problem city modundayken çıkıyor. bayağı sola dönüyor direksiyon. istanbulda gürses otomotivde bi tanesi "abi bu motor şimdi solda oluyo ya" dedi. bende evet dedim ondan sola çekiyomuş cevaba bak motor soldaymış o yüzden sola çekiyomuş alacaktım arabayı almadım o yüzden park halindeyken tam sağa çeviriyosun direksiyonu direksiyon kendi kendine düz konuma geliyo fırıl fırıl dönerek. ama kullandığım arabamda böyle bir sorun yok
    ilginç,peki city modundan çıkınca normale dönüyor mu,direksiyon kendiliğinden topluyor mu?

Fatih Göncü
    ORACLE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 88

Nasıl yani ya bende anlamadım park halindeyken direksiyon kendi kendine mi dönüyor öyle şey olurmu yaw

Çağlar Barış Karaman
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı alialgan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl birşey bu ya ....durduğu yerde ellemeden dönüyor mu?

evet aynen öyle. city modunda yolda giderken direksiyon sola dönmek için güç uyguluyo kullananda sola döndürmemek için. ayrıca 5 derece sola döndüreceğiniz zaman bi bakıyosunuz direksiyon kendi 30 derece sola kırmış. ve aynen söylediğim gibi fırat otoya gittik arabanın sahibiyle ben arabada sorun olduğunu söyledim çünkü o güne kadar en 5-6 tane gp kullanmıştım
    ama ısrarla "hepsinde böyle servis sordum (gürses otomotiv) motor soldaymış da o yüzden sola doğru çekiyomuş araba kendini"cevabını verdi. fırat otoya gittik almaktan vazgeçmiştim ama yine de gidiyim dedim. servis elemanı oturdu direksiyonu tam sağa çevirdi, bırakınca direksiyon kendi kendine fırıl fırıl dönerek düz konuma geldi. city modu kapalıyken bir sorun yoktu araba normaldi. bende çok şaşırdım nasıl olur diye ama olmuş işte bende arabayı almaktan vazgeçtim

İbrahim Kıvanç CİHAN
    Emekli Moderator İbrahimKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1537

Aynı sorun bende de vardı.

elektrikli direksiyonda, direksiyonu düz konuma getirmek için konumlandırma sensörleri kullanılıyormuş.

bu sorun bahsigeçen sensörlerin arzasından kaynaklanıyormuş (Gayet mantıklı)

Saolsun Sedat USta (Kartaş) ilk gittiğimde ince ayar konumlandırma yaptı direksiyonu, ben sorun devam ediyor dediğimdede ozaman direksiyonu değiştirecez dedi ve 1 hafta sonra direksiyonu değiştirdi.

ama sanki sorun hala devam ediyor.. Uzun yolda denemem gerekiyor..
    Birçok şey bilirim ama en iyi bildiğim şey Haddimdir...

AliCan Baycan
    maviş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 DT 3205
    Edilen teşekkür: 1

banada bu direksiyon probleminin yazılımla alakası oldugunu söylediler bende sizin yazdıklarınızdan sonra biraz daha dikkat eder oldum ve belli belirsiz bir direksiyonda direnme vardı onu halletiler
    eger dogruysa yazılımla hallettiler gibi gözüküyor (Birmot Beylikdüzü Erhan bey'in yalancısıyım)
    Hata Yapmaktan Korkma...

bahadır buzol
    bbuzol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    39av161

Arkadaşlar bende bu sorunu yaşadım ve servise gittim.Fiat servisinde bana bu aracın direksyon motorunun kronik arızası olduğunu söylediler ve değişim yaptılar.tüm direksyon motoru değişti,şuan bende sorun kalmadı fakat hala ön sol rot başından tık tık bir ses geliyor.Ne yazıkki ben memnun olmama rağmen aracım beni çok üzüyor,8 litre normal mazot tüketimi,Sürekli direksyon arızaları,kilometre artışı ile içeri alınan çok yoğun ses,fren sisteminden gelen sesler.Zannediyorum FİAT bu arabayı biraz hızlıya getirdi çünkü çok fazla problem çıkarıyor 10.000 km'de bir araba için.Ne yazıkki kronik hataları çok fazla aracın.Benim birde skodam var ve 40.000'de olmasına rağmen çıkardığı tek sorun far ampulu kesmesi.G.P güzel bir araba ama revizyon görmeli sanırım bazı yönlerden.

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

Alıntı bbuzol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bende bu sorunu yaşadım ve servise gittim.Fiat servisinde bana bu aracın direksyon motorunun kronik arızası olduğunu söylediler ve değişim yaptılar.tüm direksyon motoru değişti,şuan bende sorun kalmadı fakat hala ön sol rot başından tık tık bir ses geliyor.Ne yazıkki ben memnun olmama rağmen aracım beni çok üzüyor,8 litre normal mazot tüketimi,Sürekli direksyon arızaları,kilometre artışı ile içeri alınan çok yoğun ses,fren sisteminden gelen sesler.Zannediyorum FİAT bu arabayı biraz hızlıya getirdi çünkü çok fazla problem çıkarıyor 10.000 km'de bir araba için.Ne yazıkki kronik hataları çok fazla aracın.Benim birde skodam var ve 40.000'de olmasına rağmen çıkardığı tek sorun far ampulu kesmesi.G.P güzel bir araba ama revizyon görmeli sanırım bazı yönlerden.

km arttıkça yakıtın düşecek normal kullanımda emin ol ayrıca ses olayını serviste göster üstüne düşsünler hallederler arabndan soğuma ayrıca aceleye getirmişler lafı biraz ağır oldu bence çünkü araç şimdiden tüm avrupada 400000 rakamını yakaladı

Boran Tolga Demir
    matrox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Mango Turuncu
    Edilen teşekkür: 23

Alıntı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benim ufak teşek "kütt" sesi geliyordu direksiyondan . Direksiyon City de diilken. Tam tur çevirmeden ortalarda bi yerde küt -tık gibi bi ses geliyodu. rahatsız edici değil. Her zamanda yapmıyo ama kıllandım. Bi gün yen iparktan kaldırdım dururken sağa sola sert sert 1 tur kadar döndürdüm. Her dönüşte küt-küğt küüt ses geldi afedersin "s*terim direksiyonunu" dedim ve dün servise götürdüm. Anlattığım kadarıyla direksiyon milini değiştiricekler. Orda yapmadı tabi. Bu arabalar tırsıyomu servise gidince naapıyo anlamadım ki. Orda süt dökmüş kedi. İMES de olduğu için iş yerim Oracle ın "yok abi orası yaramaz" demesine rağmen OSKA ya bırakıcam p.tes arabayı. ordan işe yürüyerek geliyorum da .. Bilgilendiririm geçtimi geçmedimi diye. Bende şimdi City de kullanıyorum hep. Bi numara yok. Gayet güzel .ama orda da gelio arada ses.
    aynı sorundan bende dün servisteydim
    direksiyon milinden geliyor o ses 1 saatte değiştirdiler bende sorun gitti arkadaşım çok büyük bir sorun değil

yeniden geçmiş olsun
    1.3 Multijet 90 hp ve turruncuuu
    Tolga

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

aynı sorun bendede var bakalım servise gidince ne cevap vereceklaer

İbrahim Kıvanç CİHAN
    Emekli Moderator İbrahimKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1537

yolda gezinme muhabbetini beni cok rahatsız ediyor. Direksiyon değişti ama sorunum giderilemedi.

Cumartesi tekrar incelenecek. Herkese bir seyler sormak istiyorum...Cevaplarsanız bende cumartesi ona göre ya ortalığı yıkar yada kaderime razı olayım..

Arabanız yolda hep dümdüz gidiyor mu?
    Yoksa ufak direksiyon haraketleri yaparak arabayı yolda düz tutmaya çalışıyormusunuz?

Direksiyon hep sola yatmaya çalışıyormu? Sola döndürmek için hemen hemen hiç güç harcanız gerekmiyrken, sağa döndürürken size çok az direnen bir şey varmış gibi hissediyormusunuz?
    Birçok şey bilirim ama en iyi bildiğim şey Haddimdir...

Çağlar Barış Karaman
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı ikcihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolda gezinme muhabbetini beni cok rahatsız ediyor. Direksiyon değişti ama sorunum giderilemedi.

Cumartesi tekrar incelenecek. Herkese bir seyler sormak istiyorum...Cevaplarsanız bende cumartesi ona göre ya ortalığı yıkar yada kaderime razı olayım..

Arabanız yolda hep dümdüz gidiyor mu?
    Yoksa ufak direksiyon haraketleri yaparak arabayı yolda düz tutmaya çalışıyormusunuz?

Direksiyon hep sola yatmaya çalışıyormu? Sola döndürmek için hemen hemen hiç güç harcanız gerekmiyrken, sağa döndürürken size çok az direnen bir şey varmış gibi hissediyormusunuz?

bende yok öyle bir problem. bence daha önce söylediğim problemden kaynaklanıyordur. sola doğru dönmeye çalışıyor ama sendeki arıza şiddeti az bence. daha fazla olunca kendini direk çeviriyor zaten sola doğru

ılgın akarca
    AnKaRa iNcİsİ grande06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06p8516
    Edilen teşekkür: 12

benimki su anda o sorundan serviste araba yerinde durmuyo sürekli sağa sola gidip duruyor rottan olabilir dediler bakalım 3 te gidicem ve bakıcam eğer olmassa baya moralim bozulacak cünki 5 ayın 3 ayı serviste gecti maşallah daha 5000 kmde iken böyleyse kusura bakmayında 20.000de ben bu aracları düşünemiyorummmmmm

Ali İLHAN
    microab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    50 A* 4*4
    Edilen teşekkür: 690

Benimki 15.000 de ve gezmiyo abicim,gayet stabil Allaha şükür...
    Tık Tık Tık Şeytan kulağına kurşun
    GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

Alıntı grande06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimki su anda o sorundan serviste araba yerinde durmuyo sürekli sağa sola gidip duruyor rottan olabilir dediler bakalım 3 te gidicem ve bakıcam eğer olmassa baya moralim bozulacak cünki 5 ayın 3 ayı serviste gecti maşallah daha 5000 kmde iken böyleyse kusura bakmayında 20.000de ben bu aracları düşünemiyorummmmmm

sen düşünme ben söyleyi 25000 geçti tık yok maşallah direksiyon arıza ışığı yaktı bir günde direksiyon motoru değişti sorun yok çok memnunum

Pepe Lanka
    pepelanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    22DR222

Standart Direksiyon ve City problemi

Selamlar arkadaşlar. Benim araçta direksiyonu sağa sola çevirirken yerinde veya çok düşük hızda ses geliyordu serviste direksiyon milini değiştirdiler o ses problemi ortadan kalktı ancak city fonksiyonunu devreye soktuğum zaman direksiyon sola doğru kendi kendine yaklaşık yarım tur dönüyor. böyle bir problemle karşılaşan oldumu acaba. özellikle araç dururken çok daha farkediliyor. yani city fonk aracı park ederken direksiyon saat 12 gönünde değil de saat 10 9 gönüne doğru kendisi kayıyor

Ali İLHAN
    microab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    50 A* 4*4
    Edilen teşekkür: 690

Pepelenka aramıza hoşgeldin..
    Bahsettiğin konu daha önce fazlası ile tartışıldı ve çözüme de ulaşmış durumda.Konunu bu başlığa taşıdım buradan takip edelim...
    Forumumuzda araç ile ilgili yaşanan sorunlar ve çözümler ile ilgili "ARAMA" butonunu kullanırsak çok daha kısa sürede çözüm bulabiliyoruz.
    Aktif olman dileği ile :ok: ...
    GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06

İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru

TARIK ERDOĞAN
    drag race-r 20as361 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    20 AS 361

belirttiğiniz şikayetleri bende yaşadım hatta sola dönüşte direksiyonum takılı kaldı ( servis direksiyon milinin bozulmuş olmasından dolayı dedi) araç 1500 km de idi direksiyon mili değişti sonra tekrar yaptı tekar değişti şimdi bir kere daha yaparsa tüketici haklarına şikayet edeceğim hayatım direksiyona bağlı bu sorunu da şöyle açıkladılar GP otoban için tasarlandığından direksiyon sisteminde sıkıntılar olduğu ve en kısa sürede bu sorunun çözümleneceği ????

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon