Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
isafa ne gerek var peki? ayda 1 değiştireyim ozaman yada her gün değiştireyim yağı filtreleri vs bakımlı olsun.

uygun km diye bişey yok denildiği gibi bitmesi/bitmesine yakın olduğu gözle çok rahat görülür zaten.

40000kmdeyim, 20000kmde bakıldı daha yarıya gelmemiş ama sertleşmiş bunlar değiştirelim dedi usta değiştirdik. 40000de bakıldı değişmedi vs.

soylemek ıstedıgım o degıl. her parcanın tabııkı bır omru var. bak fren balataların bıtmemıs ama sertlestıgı ıcın degıstırdın. belkı degıstırmemıs olsan allah esırgesın tutması gereken yerde fren mesafesını uzatsa ufak captada olsa kaza yapabılırdın.o yuzden soylemek ıstedgım 100-150 tl ıcın ufak hesaplardan kacınalım degısmesı gereken parcayı zamanında degıstırelımkı aracımız omru uzun olsun.
sadece frenler ıcın degıl soylemek ıstedıgım perıyodık olarak bakımda kontroledılen hersey ıcın gecerlı omrunu tamamlamaya yada kullanım ıslevınde motora yada araca zarar veren parcaların degısmesı taraftarıyım.
aynı durum lastıkler ıcınde gecerlıdır. yeterlı km yı yapmıs dıs aralıgı azalmıs yada artık az kullanıldıgı ıcın sertlesmıs lastıklerın de degısmesı gerektıgını dusunuyorum.

trafıkte her gun goruyorum egzosundan sıyah dumanlar ata ata gezen aracları bakımları duzgun olsa o kadar kotu gaz salarlarmıydı pekı...

herkesın fıkrıne saygı duydugumuda belırttım. ben tıtız bır adamım. boyle seylere takılırım.

temız araba+bakımlı araba=maximum koruma