turbonun iflas ettiğini ya da sorunlu olduğunu nasıl anlayabiliriz acaba?
turbonun iflas ettiğini ya da sorunlu olduğunu nasıl anlayabiliriz acaba?
Bu konuda çok fazla pratik bilgi sahibi değilim. Ama gerek forumda gerekse nette yaptığım araştırmalardan edindiğim teorik bilgiye göre bizim aracı değerlendirdiğimde problem turbo gibi. Yani araç önceleri devir yükselirken 1500 den 2000 e doğru gelirken aniden fırlayıp hafiften koltuğa gömerdi tabi sizin gazı kökleme durumunuza göre bunun şiddeti değişiyor olabilir. Şimdi özellikle devri fazla yükseltmeden vites değiştiriyorum ve acaba devir toparlanırken o ani patlamayı yapacak mı die bakıyorum sonuç kesinlikle böle bişi yok. Ancak 2500 civarı bi kıpırdanma var o da öyle eski şahlanma değil.
Bir de sanırım seste de artışa sebep oluyor turbo arızası ve bizim araçta da 2000 devirden sonra vuuuuvvvv die bi ses oluyor ve eskiye göre rölanti bile bi hayli sesli.Gır gır gır traktör gibi.
Benimde son zamanlarda bi sorunum var. Turbodan mı diye şüpheleniyorum. Performansta sizin anlattığınız kadar net bir düşüş değil ama mesela özellikle yokuşta çekişlerde ya da düz yolda ani hızlanmalarda gaza fazladan basınca bir anda motordan daha fazla bir ses geliyor ama araç hızlanmıyor yani sanki motor zorlanıyor gibi. Nasıl anlatsam o sesi - sanki vites boştayken bir anda gaza yüklenmişiz gibiTurbo ile alakalı olabilir mi ki?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri