Punto Evo 1.3 Multijet Aracıma Chip Yazdırdım...Normalde 75 bg Olan Aracım 95 bg oluyordu Fakat 3 kere Ayar Yaptırarak Limitleri Zorluyarak 105 bg e Kadar Ayarlarını Açtık...Arabam Şuan Müthiş Gidiyor Basmazsam Normal Yaktığından Daha Az Yakıyor Yakıt Çok Ekonomik Seviyelere Düştü..Ama Basar Gazlasam Yakıyor Yani Bilginize Tek Sıkıntı Duman Atıyor Gazlarken Egsozdan Çok Duman Atıyor Herkez Normal Diyor Bişe Olmaz Diyor Umarım Bu Durum İleride Sıkıntı Açmaz Bütün Olay Chip Herkeze Tavsiye Ediyorum 3 te Bağırarak Çıktığım Rampayı Artık 5 te Güle Oynuyarak Çıkıyorum Ayrıca Aracın Top Speed 15km/hız daha fazla yapıyor düz yolda 170-175 i geçmeyen aracım artık 190-195 düz zeminde çok rahat yapıyor![]()
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
Hayırlı olsun... ama sınırları fazla zorlamışsınız...
Evet Biraz Böyle Kullanayım Bakıcam Belki Kıstırırız Ayarları...Şimdi Sıra Coiloverda Ayarlı amortisorde Yaptıkmı Tadından yenmez![]()
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
Normal diyen herkes kim merak ettim. Enjektörlerin ve Turbonun çok daha çabuk bozulacağını düşünüyorum bunun dışında hayırlı olsun yazılımınız keyifli sürüşler.
This is not personel, just business..
Duman atması iyi değil bence enjektörleri zorluodur cunku..
Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active
Zinciri koparmayın da.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
O kadar uç nokta değerlerle oynarsanız duman gayet normal , ama bu normalllik aracın kendisine değil gelinen nokta için normal bu ileride başınıza sorun açabilir bence alınabilecek en son nokta yerine tatmin olunacak bir nokta seçseymişsiniz daha iyi olacakmıştı , yinede güle güle kullanın..
Kesmedi Beni Turboyuda DeğiştiricemGt28r turbo bu araca uyarmı acaba
![]()
arkadaşlar moralini bozmayalım arkadşımızın bu kadar ben hayrlı olsun diyim baridizel araç normaldede bir miktar duman atar zorlayınca chipli olduğu için bunun bi miktar daha fazlalaşması bence normal olabilir ama ne kadar attığını görmedim belki normal sınırdan biraz fazladır ama norml güç artışı değerini aştığınız için bişey diyemicem güle güle sorunsuz kullanırsınız inş. ilerleyen kmlerde soru işaretleri kafanızdan yavaş yavaş kalkar
Konu speedy_16 tarafından (05/07/2011 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir.
iş dumansa sadece chiple olucak şey değil kat iptali yapın düz boru yapın dumanı görün birde işin içine chip girinci çıkılmaz bir hal alıyor![]()
çok uç değerlerde yükleme neticesinde başta enjektör sorunu
aşırı kurum sebebiyle piston tepelerinde kurum tepecikleri
egr valfinin ve katalizörün erken dolması
bunun yanında uzun süre tam gaz gittiğinizde gaz kesme problemlerini kesinlikle yaşayacaksınız
bence nominal değerlere dönmeniz daha akıllıva olur
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Araç nasıl 75 beygirden 90 beygire çıkıyor biraz bilgi verebilir misiniz? Chip yazdırmak yeterli mi? Eğer öyleyse standart araçlarda neden 90 beygir ayarlamıyorlar? 1.3 90 beygir epey güzel olur diye düşünüyorum![]()
ozaman azcık kısalım şu ayarları standart verdiği beygiri versin yeter yani 95 bgde kalalım 10 bg indircez ozamannapalım coşkun abi söylediyse bu işi karara bağlanmıştır cumartesi gidiyorum maslağa ayarları kıstırıyorum 95 bg limit iyidir yada bi 100 bgde deneyeyim..
Benim Şuan 105 bg civarında aracı elektronik beyin yönetiyor chip yazan arkadaşta bilgisyarla bu beyini kurcalıyor enjekötrlere daha çok mazot gitmesini sağlıyor turbo basıncını yükseltiyor falan filan ne kadar istersen açar motoru eline alana kadar![]()
fatih en iyisini yaparsın bu şekilde
iyi gazlamalar bu arada
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
bu araçlarda...turbo basıncı yükselmiyor...sadece enjektör ve tork limitörü yükseltiliyor...
aşırı duman iyi değil...ileride sorun yaşarsınız.
dumansız 90-95 hp iyidir...sonrası iyi değil...
Şöyle söliim bana versinler bitane orjinal 90 bg punto sende senin sözde 105 ligi al ben seni geçerim..Ayrıca son sürrat artmaz zaten..Şanzıman aynı sonuçta.. İyi sürüşler tekrar![]()
This is not personel, just business..
Kullandığım Arabayı Benden İyimi Biliyosun Hocam Ayrıca Bukadar İddalı Konuştuğuna Göre İyi Şöförsün Al Dizel Evonuda Gel Ozaman Çıkalım Bi Kapalı Trafiğe Seninle![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri