valla 90 lık punto lazım 90 lık astrayı hiç kasmadan geçiyorum
2 boy öndeyim hemde
Hocam senin kullandıgın arabanın motorunun aynısından bende kullanıyorum..Yapma Allah aşkına orjinal 75 ligi geçersinde 90 lıgı geçemezsin..Son sürat olayıda aynı kalır fakat sen fazla yakıt püskürttügün için daha çabuk hızlanırsın..
This is not personel, just business..
valla 90 lık punto lazım 90 lık astrayı hiç kasmadan geçiyorum
2 boy öndeyim hemde
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
şanzıman oranları aynıda örnek veriyorum daha iyi anlatabilmem için ;
Bu araç 5000 d/dk limitör yapıyor dielim normal chipsiz haliyle 5. vites 4000d/dk da 170 175 km yapıo kalıo daha fazla gidemiyor, yani daha gitmeye devir var ama gücü yetmio chipten sonra aracın gücü biraz daha artığı için bu sefer 5. viteste 4500d/dk kadar çıkabiliyor o devirdede hızı 190 oluyor
zaten her araba son vites limitöre kadar gidecek diye bir kural yok t-jette hafifi bayır aşşğı 220 yaptım devir daha 5500 d/dk dı 6500 e kadar gidemedi gücü yetmedi mesela onun turbosunu büyütsem şanzıman oranlarını ellemeden yada chip vs modifiye etsem 6500 d/dk ya kadar gelicek 240 yapcak misal
Konu speedy_16 tarafından (05/07/2011 Saat 17:00 ) değiştirilmiştir.
Aynen Böyle İşte Ama İnsanlar Başka Açıdan Bakıyor![]()
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
Mehmet Gazihan'ın sitesi sanırım dizelim.com. ordada bu konu eni boyu tartışılıyor. chip tuning yaptırmakta bir zarar yok lakin motoru uç sınırlarda haritalamak pek iyi değil 75 hp bir aracı chip tuning ile 90 ila 95 beygire getirmek bence yeterli. firmaların motorları kısmalarında ki ana amaçlardan birininde motor ömrünü uzatmak olduğunu unutmayın. ha derseniz ki 150.000 ya da 200.000 de satarım ben bunu, alacak olan düşünsün. ona bir şey diyemem tabii. yinede çok abartmamakta fayda görüyorum. ayrıca aracın kasası, aerodinamik yapısı, fren sistemi ve diğer bileşenleri 105 hp lik bir güç için ne kadar uygun düşünmek lazım
birde arkadasım bu cip olayı nekadara patlıyor fiyat olaraka acaba?_
Valla Ben Maslakta Yaptırdım Herkez 1000 TL Fiyat Çekiyor Orda Biyer Buldum 700 e Yaptı..Duman Atması Haricinde Herşey Harika Gazlarken Arkayı Dumana Boğuyor![]()
dumansız hava sahası iyidir 90-95 beygir arası normal zorlamaya gerek yok![]()
bu işi yapan arkadaşım var 650 liraya yapıyor
bizim multijetlerin turbolarının yerine daha güçlü başka turbo takılabiliyor mu? yada turbonun ilk devirlerden itibaren çalışması mümkün mü? biliyosunuz ki 1750 devirden sonra devreye giriyor.
SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
170e çıksan ne olur 190a çıksan ne olur
aracın yürüyen aksamına, frenlerine müdahele etmeden bu şekilde güçlendirsen çok şey olur
konuşma tarzından da gazalmayı çok seven genç bir arkadaşa benziyorum umarım kaza bela başına gelmez başkasının da canını yakmazsın
bu şekilde müdahele ederek motor ömrünü kısalttığın aşikar
ayrıca katalizör iptali gibi işlemleri de düşünmeyin o araçlarla trafikte dolaşıyorsunuz.
Bu kadar da meraklıysan gazlamaya, sağda solda araçlarla kapışıyorsan ne işin var 75 bg lik dizel grande punto ile. şamar olanı yaparlar trafikte seni.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Normalde motor hacmi ufak oldugundan ve turbo egzos gazıyla calıstıgından daha buyuk turbo takmak alt devirleri daha oldurur ancak eger hybrid turbo kullanırsanız kucuk motorun dezavantajını ortadan kaldırarak yapabilirsiniz. egzos palleri kucuk emme palleri buyuk turbo işinizi gorur![]()
Bravo HGTurbo
Kaan
arkadaslar mesela 75 hp lik puntoyu 85 hp yapsak da ornegin 2100 devirde 5. viteste 85 km/s yerine 90-95 km/s basabilir miyiz? yani ne kadar katkisi olur ve 10 hp artirmak motor omrunu ne kadar etkiler?
cevap verecek arkadaslara simdiden tesekkurler
Fatih yaptıysa bii bildiği vardır![]()
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Çok Sıkıldım Ucuz Muhabbetlerden Yok Şamar Oğlanı Yaparlar Şöle Olur Böle Olur..Varsa Atarı Olan Vuyursun..E5 Bizim Varsa Ben E5te Harbi Seni Ezerim Diyen Gelsin Arkadaşım Burda Böyle Yazmakla Olmuyor Bu İşler...
AlemCi_SeRSeRi@hotmail.com her çeşit arabamız mevcut neyle kapışmak isterseniz gelin seçin 75 bg den 400 bg e kadar araba mevcut icraat görelim anca yazı okuyoruz![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri