Alıntı IVAA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ilk önce tabiki servise gösterin fakat anlattığınıza göre bende de aynı olay başıma geldi hatta hala geliyor, düşük devirlerde (1500 devir) gezdiğimde hiç fan açmayacak durumda benim aracımda fan açmıştı ve anlattığınız gibi çok gürültülü çalışıyordu, 2 servise götürdüm kontrol ettiler birşey yok dendi. sonrada olayı çözdüm araçlarımızda bulunan DPF (Dizel partikül filtresi) temizleme işlemi yapıyor ve bu sırada 2 kademeli olan fan tam kapasite çalışıyor. aracında durum tekrarlarsa fan çalışırken anlık tüketimine bak derim eğer DPF temizliğinden kaynaklanıyorsa anlık tüketimin 2 kat artacaktır. 1 viteste anlık tüketimde 35lt gibi rakamlar görmeye başlıyorsun.
eğer bu anlattıklarım olmuyorsa diğer arkadaşların dediği gibi balans yapmıştır yada gevşemiştir.
IVAA arkadaşın dediği olabilir çünkü aynı olay birkaç gün önce aldığım 2011 punto evo 1,3 Mjet aracımda da aynı şey oldu.Aracı evin önüne park ederken biraz araç içinde bekledim, biranda uçak sesi gibi fanın ses çıkardığını farkettim sonrasında kaputu açtığımda anormal bir durum göremedim,hemen sonrasında egzostan bri miktar bayaz duman çıktı ve normale döndü.Aracı alırken arkadaş söylemişiti.DPF sistemi bu tarz hareketler yapabiliyor.