şehir dışında 60 km hızdan sonra otomatik olarak kapanıyor zaten.ben ilk aldığım gün açtım,bir daha hiç kapatmadım..ama haklısınız,inanılmaz alışkanlık yapıyor.geçende abimin arabayı aldım,kullanamadım![]()
başka araca bindinmi acayip geliyo ya
şehir dışında 60 km hızdan sonra otomatik olarak kapanıyor zaten.ben ilk aldığım gün açtım,bir daha hiç kapatmadım..ama haklısınız,inanılmaz alışkanlık yapıyor.geçende abimin arabayı aldım,kullanamadım![]()
Alpay.....
City modu 20km/s in üstüne çıkınca otomatik olarak devreden çıkıyor zaten.Bu süratin üstünde city modunu açıp kapamanın hiçbir esprisi yok.Eğer kapatılırsa ve hız tekrar belirli süratin altına düşerse bu durumda servo motor tekrar devreye girmez...
arkadaşlar city modunu açınca sola hafif çekme oluyo sizdede varmı yani direksiyon sola düşüyo hafif çok yumuşadığındanmı =?
Diğer topic'te yazdım.
Ben city mode'u açmadığım halde,
Arabayı çalıştırınca bazen city mode devreye giriyor.
Yüksek hızda aynısı olur mu acaba?
Normalde 20km/saat üzerinde kapatıyor ama.
Kendi kendine açıldığına göre ya hızlı giderken de açılırsa...
bence ne olur ne olmaz servise görünmenizde fayda var...bizim araçların direksiyonları zaten çok hafif, otobanda falan city modun devreye girdiğini düşünemiyorum...sonuçta tamamen elektronik bir durum...olmaz diye bir şey söz konusu değil...
geçen gün servise gittiğimde yetkili, puntonun en çok sorun çıkaran parçalarından birinin direksiyon olduğunu, bu nedenle linealarda tekrar hidrolik sisteme dönüldüğünü söylemişti...belli olmaz ne olacağı...
Slm arkadaşlar. benim 2 kere direksiyon kilitlendi. bir kere evin park yerinden çıkarken. bir kere de tam kırmızı ışıktan kalktım sağa dönüyorum kilitlendi. kazık gibi oldu dreksiyon. ama city yi kapatmış gibi değil, sanki araç çalışmıyorkenki gibi oldu. frene asılmasam refüje çıkacaktım. motoru kapayıp açtım her ikisinde de düzeldi tekrar. servise gittim ama herkangi bir arıza tespit edemediler. otobanda falan olacak tekrar diye korkuyorum. cep telefonu bu sistemi etkiliyor olabilirmi? ilk kilitlendiğinde telefon da çalıyordu o ara. bilirsiniz tel çalarken frekansı çok kuvvetli oluyor radyoda parazit yapıyor. bu da onun gibi olabilirmi?
Konu Linos tarafından (27/07/2007 Saat 08:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: Fontlara lütfen dikkat edelim!
selam arkadaşlar bu city modunu devamlı kullanmak sakıncalımı ben ara sıra sıkısık park durumlarında kullanıyorum birde uzun yolda güven vermiyor sanki ne dersiniz ???
Güven vermemesi diye birşey olamaz 20 km hızdan sonra devre dışında kalıyor. Devamlı kullanmanın sakıncası olmaz.
Konu the_Algn tarafından (18/09/2007 Saat 00:56 ) değiştirilmiştir. Sebep: hız değişikliği
valla ben aldım alalı hep city fonksiyonun da kullanıyorum.. ve eylül 21 de bir yıl olacak.. ama ara sıra city siz kullanmak lazım..
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
daha once bu konu hakkında baya bi yorum yapılmıstı ben bulamadım bi bulsanıza arkadaslar...Okusun bulent bey...
Önceden de belirtildiği gibi city mod zaten 20km/s den sonra devre dışı kalıyor.Sürekli bu süratin altında gidilmediği için sürekli devrede de değil.Sadece tekrar bu süratin altına inildiğinde yeniden devreye giriyor.Ben aracı aldığımdan itibaren aktif.Hızlanınca devreden çıkıp yavaşlayınca tekrar devreye giriyor.Hiçbir sorun da yok...
Konuya bu başlıktan devam edelim arkadaşlar!![]()
baska araclari kullaniyorsaniz direksiyona verdiginiz tepkiler bakımından bazi sorunlar yasayabilirsiniz, arkadaslariminda dedigi gibi uzun yolda sakıncasi olmaz cunki hızlaninca devreden cikiyor, ancak city fonksiyonu acik diye araci hic hareket ettirmeden direksiyonu bol bol ceviriyorsaniz direksiyon sistemine ve lastiklerinize uzun vadede zarari olacaktir.
Aynen, hiç bir sorunla karşılaşmadım! Ama o kadar alıştım ki, bu hafif hali bile bazen sert geliyor!![]()
Ali Kemal'in de söylediği gibi, arasıra kapatıp, bu nimetin faydasını hissetmek lazım...![]()
genelde sag elimizi direksiyondan cekeriz sol elimizde direksiyonun sol tarafina agirlik yapar dolayisi ile asiri yumusak direksiyon sola duser farkinda olmadan ancak direksiyona degmediginiz halde ve sola egimli bir yolda gitmediginiz halde sola donme var ise problem var demektir lutfen servise gidiniz.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri