Sayfa 4/4 İlkİlk 1234
76 sonuçtan 61 ile 76 arası

Konu: Dualogic garipleşti

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 623

Alıntı surfer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam, arkadaslar bendede vites kutusu ışığı yakarak yokuş yukarı çıkarken araç kaldi. Kapat aclardan ve 5dk bekledikten sonra hareket etti. Bu dediğim 1800km deyken oldu.

Servis eksik program varmış diyerek(bence demek istedikleri güncelleme) yazılım atarak sorunu giderdiler. Suan 5000km de bir daha hata almadım.
    Evet aynı güncelleme, 95'lik genelde araçlarda olan 2. viteste takılma güncellemesi...

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

Alıntı 1ocak2011 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili Kaan kardeşim,

Sayende bende akşam nöbetçi servisi buldum ve onlarında haberi olmadığı güncellemeyi hem onların cihaza hemde benim araca yüklettim senin dediğin gibi 2. viteste takılma güncellemesi diye çıkıyor ve hemen hep kaldığım yerde test ettim hiç manuele almaya gerek kalmadan hata vermedi ilgine teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Tuncay Aydemir
    Sorunun düzelmesine sevindim.
    Bravo HGTurbo
    Kaan

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Konu

Alıntı HarbiAslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar izninizle konu hakkındaki yorumumu paylaşmak istiyorum,

bende punto dualogic aracımı alırken burada sizlerden fikir edinerek ve aracın iyi olduğuna kanaat getirerek aldım. yoksa gider başka bir araç bakar onu alırdım. bir arkadaşım yazmış , bu kadar överek aldığımız dualogic şimdi mi böyle oldu diye, bence gayet haklı...

benim aracım 24 mart'tan itibaren trafikte, ve yaklaşık 2500 km.'de. şanzıman ile ilgili bir sıkıntım yok denilebilir aslında , sadece eco mode kullandığım için düşük devirde vites yükselterek 35-40 km hızda 5. vitese geliyor ve ayrıca yokuşlarda bayılıyor.

eco mode açıkken düşük devirde yüksek vitese geçmesine müdahale edemiyoruz kendisi kafasına göre takılıyor beyefendi ama şöyle de bir durum var, vites değişirken gaza biraz daha yüklenirseniz işte o zaman araçta yığılma olmadan yüksek devirlere ulaşıp öyle atıyor vitesi - bir diğer çözümü ise "eco mode kullanmamak".

yokuşlarda ise vitesi ya manuele alıyorum yada eco mode'u kapatıp öyle basıyorum gaza ve hiçbir yığılma, bayılma vs... olmuyor...

bu bilgilerin %90'ını burada siz değerli arkadaşlarımdan aldım, dualogic vitesi yıllardır kullanıyorsunuz ve alışmış olmanız lazım, şayet bu şanzıman'da kronik bir problem olmuş olsa sanırım fiat'ın mühendisleri bunu çözer yada teknoloji değiştirirdi.

Ayrıca dualogic vites, hem bireylerin kullanımı açısından hemde kullandığı teknoloji açısından bence şuan tercih edilebilecek iyi bir seçim.

Şanzıman'ın içerisinde ki robot ise elektronik olduğundan arıza yapma ihtimali yüksek evet bu konuda size katılıyorum, ama 3 yada 4 yıl garantiniz var zaten, bir sıkıntı olursa gidersiniz paşa paşa değiştirir Fiat.

Birazda şans işi diyelim o robotun arıza yapması. Elektronik cihazların bozulmayacak diye bir garantisi olmadı olamaz arkadaşlar bunu hepiniz biliyorsunuz, şayet bunu göze alamayan var ise hiçbir elektronik alete yaklaşmasın.

Yani başka marka araçların şanzımanında sorun olmuyor da sadece bizim araçlarda sorun oluyormuş gibi olayı lanse ettirmek bence bizim dezavantajımızadır. Şuan kullandığımız araçlar kendi sınıfındaki araçlardan üstün bir durumdadır, yakıt tasarrufu olsun , kullanım kolaylığı olsun ve fiyatı olsun...

Teşekkürler +1111

Abicim konuyu damardan anlatmış ve açıklamışsın gerekli detayları...Başka söze gerek yok

27000-28000 tl verip yarı otomatik araç alıyoruz, bence fiyatının karşılığını veriyor. yok vermiyor diyorsanız o zaman piyasada daha iyi araçlar var onlara bakın,

bu konuda söyleyeceklerim bunlar, ben dualogic aracımdan memnunum, kullanımı da , tasarrufu da gayet güzel. ha olur da bir sorun olursa bunu fiat düşünsün. araç 4 yıl garantili, ben 5 yıl mecburi kullanacağım, fiat'ın 3. arızaya kadar hakkı var sonra araç değişir bu kadar basit.

Tüm dostlarıma Selam olsun, kazasız belasız günler dileklerimle...

atila semerci aveo ltz 95 hp
    atila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 92

ben dualogic şanzımandan memnundum.bir suru secenek sunuyor.ekonomik,manuel,spor nasil istersen kullan.benim gibi hayatinda ilk defa kullananlara alisincaya kadar biraz tuhaf gelebilir.ilk haftalar araba kullanmaya yeni baslamis gibiydim.alisinca ariyor insan.ss ve eco tuslarini direksiyona koysalar daha kullanisli olacagini dusunuyorum

ti ner
    tiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 44

Standart selam

arkadaşlar,
    zincirlikuyu birmotta bu güncellemeyi yaptıran var mı? Servisin bundan haberi varmı acaba diye aradım ama serviste telefonu açan yok. Daha önce burada yaptıran varsa hafta için gidip bende yaptırayım dedim

Tuncay A.
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. 1ocak2011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı tiner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar,
    zincirlikuyu birmotta bu güncellemeyi yaptıran var mı? Servisin bundan haberi varmı acaba diye aradım ama serviste telefonu açan yok. Daha önce burada yaptıran varsa hafta için gidip bende yaptırayım dedim
    Tiner direk git ve güncelleme yaptıracağım de zaten cihaz var veya yok diye uyarı veriyor...

ti ner
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

Bu sorunu ilk yaşayanlardan olduğum için zaten erkay otoya gitmiştim (İlk mesajlarda bahsetmiştim sanırım) Erka oto da güya güncelleme yaptı ama neyi güncelledi bilmiyorum tabi. Hiçbirşey değişmemişti.Acaba bu güncelleme ben gittikten sonra mı çıktı???

ti ner
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

Dün 10000 bakımı icin gittiğimde yazılım güncellemesi yapıldı.Bu halı ile tam istediğim araba oldu diyebilirim, artık rampalarda korkmuyorum

Erkan G Lacetti SX 1.6
    liebermann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 50

konuyu hortlatmak gibi olmasın ama 2012 model sıfır alan arkadaşlar bu sorunla karşılaşıyorlar mı?

yeni araçlarda bu sorun düzeldi geldi diyebilirmiyiz, yeni yazılımlar ile vs?

Kenan Ozel
    ken01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    06HA2512
    Edilen teşekkür: 23

konuyu bence de hortlatalım liebermann kardeş.

aracımın teslimini bugün bir aksilik çıkmazsa alacam. eğer geçen sene gündemdeki sorun halen devam ediyorsa ona göre teslim almadan servise güncellemesini yaptıralım. var mı 2012 model kullananlarda bu şikayet?

ti ner
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri

2012'lerde çıksa dahi kormkayın, bizim 1000-2000'lerde yaşadığımız sorun güncelleme sonrası tekrarlamadı. Benim arabam şu an 21000'de mesela. Sizn yeni arabalarda aynı sorun olursa gider güncelletirsiniz

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Haktan Bekçi
    Snowflake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 0

Standart Pu duologic Vites sorunu hakkında

Dualogic vites mantığını iyi bildigimi düşünüyorum zira bu forumdaki hemen her ilgili konuyu okudum + kitapçığımı ezberledim.
    Manuel benimde ilk tercihim olurdu ancak evde araç kullanması şart olan ve Maniel kullanamayanlar var.
    Forumdakiler bir anda karar değiştirmedi, oncedende ben onlarca benzer şikayet okudum ve yaşadığım olayları tahmin ederek aldım.Guvencem garantim ve hukuk bilgim.Bu ikisinin en azından 3 yıl kafamı rahat ettireceğini düşünerek sıfır aldım.
    Bu konudaki teknik sorunla ilgili tartışmaya dönebiliriz umarım.
    Merhabalar sizin bahsettiğiniz sorunların aynısını 05.02.2013 tarihinde ikinci el 2.500 km de satın aldığım aracımda ben de yaşıyorum.Yazıyı yazalı epey olmuş acaba sonuç olarak ne yaptınız paylaşırsanız çok mutlu olurum.

teşekkürler

Tuncay A.
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz

Dün 10000 bakımı icin gittiğimde yazılım güncellemesi yapıldı.Bu halı ile tam istediğim araba oldu diyebilirim, artık rampalarda korkmuyorum
    Sonuç budur...

Haktan Bekçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz

Bi an heycanlanıp okumadan atmışım ama yinede desteğiniz için teşekkür ederim.

Haktan Bekçi
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz

Alıntı 1ocak2011 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonuç budur...

2012 model duologic vites hali hazırda güncel çıkmış olması gerekir 2011 de yapılmış bir güncelleme 2012 yi zaten kapsar diye düşünüyorum.Malesef benim aracımda vites geçişlerinde çok sıkıntı yaşıyorum servise gidecem bakalım ne dicekler.Sorunun düzeleceğine hiç inanmıyorum ama neyse.Buradan sizlerle paylaşırım.

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Standart Re: dualogic garipleşti

Dualogic gayet iyi bir teknoloji. Benimde 1 sene kadar tecrubem oldu ve neredeyse hic sikinti yasamadim.

Fakat aracin debriyaj, bakim ve yazilim guncellemeleri ile parca degisimleri hep gunu gunune yapildi.

Bu gibi konularda yabancilarin "Routine Maintenance" (Rutin Bakim) dedikleri sey cok onemli arkadaslar. Maalesef ulkemizde bazi seyler yetersiz kaliyor. Kullanici bir takim seyleri kendisini Knowledgebase yaparak ogrenmek zorunda burda. Cunku belli bir standart yok.

Sent my GT-I9100 using 2
    Oz Büyücüsü

Sayfa 4/4 İlkİlk 1234