Sanıyorum, katalitik konvertör iptali sözkonusu.Yakıta ve performansa çok büyük bir etkisi olmaz ama çok az da olsa üst devirlerde performans artışı, düşük devirlerde de performans kaybı olabilir.Tabi bunu hissetmek çok zor...
Sanıyorum, katalitik konvertör iptali sözkonusu.Yakıta ve performansa çok büyük bir etkisi olmaz ama çok az da olsa üst devirlerde performans artışı, düşük devirlerde de performans kaybı olabilir.Tabi bunu hissetmek çok zor...
Bende bu yağ konusunu merak ediyordum konuyu görünce yeni konu açmama gerek kalmadıO zaman arkadaşlar t-jet için kesin olarak 0-40 veya 5-40 yağ kullanılır diyebiliriz sanırım. Mobil 1'in sitesinde GP 1.4 t-jet seçildiğinde mobil 1 0-40 tavsiye ediliyor.Bundan önceki aracımda mobil 1 kulanıyordum gerçekten çok kaliteli yağ.. T-jet içinde mobil 1 5w-40 en iyisi olur herhalde..
Konu effect1903 tarafından (31/12/2011 Saat 23:07 ) değiştirilmiştir.
Sevgili kardeşim yukarıda "O zaman arkadaşlar t-jet için kesin olarak 0-40 veya 5-40 yağ kullanılır diyebiliriz sanırım." yazmışsın.
Bende diyorum ki yok öyle birşey. Kesin olarak diyebileceğin şey; TJet icin SAE 5W40 yağ kullanabileceğindir. Kesin olarak 040 kullanılabilir diyemezsin..
Eğer öyle birşey olsaydı emin ol bu arabayı tasarlayan mühendisler bu arabaya kesin olarak 0-40 veya 5-40 koyman gerekir derdi zaten merak etme, SAE 5W-40 normunu karşılayan yağ kullanmalısınız demezdi..
Bu forumu konu hakkında bilen - bilmeyen herkes okuyor, yorum yapıyor. O yüzden kesin olan birşey için kesin demekte yarar var..
Bana kalırsa sende TJET alacaksın yakın zamanda dediğine göre, sende 0-40 tercih etmesen iyi olur arabanı aldığın zaman.
Oz Büyücüsü
Anlıyorum ama kesin 0-40 kulanılır demedim ki zaten diyemem de üretici ne demişse odur, ben soru mahiyetinde 0-40 veya 5-40 diyebiliriz sanrım değilmi arkadaşlar dedim ve yazımın sonunda dikkat edersen en iyisi mobil 1 5w40 kullanmak olur dedim.. Aldığım araçta da 5w40 kullanacağım zaten sağol.. Yani bu aracın yağı 5-40'mış serviste bunu diyormuş o anlaşıldı..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri