Alıntı:
optimuspax Nickli Üyeden Alıntı
bende baktığınız siteden bakmıştım orda castrol turbo dizeli önermişti. yağın turbo dizeller için yapıldığı özellikle tdı lar için yapıldığı yazıyor bu yağdan kullansam bi sorun olmaz sanırım. shell helix de olabilir ama o biraz daha pahalı castrol edge td işimi görür diye düşünüyorum. sizin yorumunuz nedir bu konuda? aslında gönlümden geçen shell helix at-l var sanırım en iyisi o fakat onunda fiyatı 150 lira!
Bana sorarsan Mobil veya Shell Helix.
Castrol Edge Turbo Diesel dersen aşağıda ki standardları karşılıyor. O yüzden kafanı karıştırmasın kullanabilirsin TJet'te.
TJEt için kitapta aynen şu yazar:
"Orjinal SAE 5W-40 ürünü yoksa, benzinli motorlar için minimum ACEA A3, dizel motorlar için ise minimum ACEA B4 spesifikasyonlarını karşılayan ürünler kullanılabilir. Bu durumda yüksek motor performansı garanti edilemez.
ACEA A3 ve ACEA B4'ten daha düşük kaliteli ürünlerin kullanımı motora hasar verebilir ve bu hasarlar garanti kapsamına girmez. Çok soğuk iklim şartlarında kullanılabilecek Selenia ürünleri için Fiat yetkili servisine danışınız."
Castrol Edge Turbo Diesel'in specleri aşağıda ki gibi. Gönül rahatlıyla alabilirsin yani :)
Meets or exceeds industry specifications
- SAE 5W-40;
- ACEA C3;
- API SM/CF,
- VW 502 00/ 505 00/ 505 01,
- BMW Longlife-04,
- MB-Approval 229.31/ 229.51,
- Renault RN0700/0710,
- Meets Ford WSS -M2C917-A,
- Meets Fiat 9.55535-S2.
Edit: Bu arada Castrol Edge 5W40 specleri de aşağıda ki gibi. Normalde bu yağ kullanılır TJET'te. Ama specler aynı. Turbo Diesel versiyond extra bi teknoloji yapmışlar FST diye.
Meets or exceeds industry specifications
- SAE 5W-40,
- ACEA A3/B3,
- A3/B4, C3,
- API SN/CF,
- VW 502 00/ 505 00,
- BMW Longlife-04,
- MB-Approval 229.31/ 229.51,
- Porsche A40,
- Renault RN0700/ RN0710,
- Meets Fiat 9.55535-S2,
- Dexos2*
*Suitable for engines requiring GM dexos2 engine oil performance; this product may also be used where GM LL-A-025 or LL-B-025 products were originally specified.