Oto gazlı her aracta bence bulunmalı bır gaz dedoktoru
https://www.kobinomi.com/katalog-catalog-catalogue/2448/2251/ileri-Teknoloji-Ltd--Sti--www-itektr-com-d9/iTEK-LPG-Li-ARACLAR-iCiN--OTO-GAZ-ALARM-CiHAZLARI-fa54
LPG'Lİ ARAÇLARDA GAZ KAÇAĞINI ALGILAYAN GÖRSEL VE SESLİ UYARI VEREBİLEN İLK VE TEK YERLİ ÜRETİMLİ OTO GAZ ALARM CİHAZLARI
FXD-AB alarmlı gaz dedektörü LPG ile çalışan arabalarda sürücüyü herhangi bir gaz kaçağına karşı uyarır. Uyarı iki şekilde olur. Bunlar sesli ve ışıklı uyarıdır.
LPG bulunan arabalarda herhangi bir gaz kaçağı durumunda zil (buzzer) çalar ve kırmızı ışık devreye girer. Yeşil ışık ise cihazın çalıştığını gösterir.
FXD-AB alarmlı gaz dedektörü sensörden gelen bilgiye göre alarm verir. FXD-AB :İki bölümden oluşmuştur. Beyin kutusu ve sensör kutusu
CİHAZIN ÇALIŞMASI ;
- FXD-AB alarmlı gaz dedektörü 12V DC çakmak adaptörüne veya aküye direk olarak bağlanabilir.
- FXD-AB alarmlı gaz dedekörü'ne 12V DC çakmak adaptörü uygulandığı andan itibaren ilk 45 sn kalibrasyon aşamasıdır. Bu aşamada kırmızı ışık yanar ve zil (buzzer) çalar. Kalibrasyon aşamasından sonra zil susar, kırmızı ışık söner. Yeşil ışık yanmaya devam eder.
- Cihaz kısa bir süre sonra çakmak adaptöründen çıkarılsa dahi bu kalibrasyon bilgisini unutmaz.Bu yüzden tekrar elektriğe takıldığı zaman kırmızı ışık yanmayabilir ve cihazın zili çalmayabilir.Cihazın çalışmasını sensöre çakmak ile gaz vererek test edebilirsiniz.
- FXD-AB alarmlı gaz dedektörü yanıcı ve tutuşan gaz olan LPG gazını algılar. Cihaz gazı algıladığı an zil (buzzer) çalar ve kırmızı ışık devreye girer.
MONTAJI;
- FXD-AB alarmlı gaz dedektörü LPG kullanılan arabalarda sürücü koltuğunun altına ya da yolcu koltuğu tarafına monte edilir.
- FXD-AB alamlı gaz dedektörü'nün yere yakın yere monte edilmesinin sebebi LPG gazının havadan ağır olmasıdır.
- Montaj işlemi, sensör kutusunun altında bulunan klips yardımıyla sürücü koltuğunun altına monte edilir. Klipsin sağlam olabilmesi için vidalar yardımıyla monte edilebilir.
- Montaj işleminden sonra 12V DC çakmak adaptörüne bağlanan cihaz kullanılmaya hazırdır.
- FXD-AB alarmlı gaz dedektörü'nün sensör kutusunu monte ederken kutu arkasında bulunan klips kullanılınır. Klips'in sağlam olabilmesi için vidalar yardımıyla duvara monte edilebilen ek parça kullanılabilir.
55 tl arkadaslar bır bakın derım
Yer imleri