Sayfa 2/2 İlkİlk 12
37 sonuçtan 21 ile 37 arası

Konu: Bu yakıt tüketimi bir şaka mı?

A CL
    muhammedçelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı Ardevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şehir içi için 34 km iyi bir hız ortalaması..
    Ev ve İşyerim git-gel 50km toplam 16 ışık var gelirken ş.içi dönüşte 10km lik çevre yolunuda kullanıyorum o biraz artırıyor ortalama hızı genelde sakin kullanırım birde 7 senedir m.jet araç kullanmamın etkisi büyük sanırım yakıt olayında..

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yokuş aşağı gittiğinde yakıt tüketimi 0 asla olamaz çünkü bu araç çalışarak gidiyor iyice dikkatli bakarsanız hiç gaza basmadığınızda minimum 2-LT yazar yakıt tüketimi olarak !!!
    bilmediğin bir konu hakkında kesin yorum yapma arkadaşım
    rampa aşağı veya düz yolda fark etmez ayak gaz dan çekildiğinde
    cut off devereye girer ve yakıtı keser
    yol bilgisayarında gördüğün en düşük değerin 2.0 lt olmasının sebebi
    yol bilgisayarı programlanorken minimum 2.0 lt baz alınmasından
    kaynakanır
    dikkat edersen rolantide dahi 2.0 gözükür ama esasen rolantide çalışan motor 0.6-0.75 lt saatte tüketim yapar
    fiat yolbilgisayarının eksikliği diyelim buna
    mesala wolkswagen audı nın yol bilgisayarları çok çok iyi programlanmış
    onlarda rolantideki tüketim bile bire bir gözüküyor

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

Arkadaşlar değerler yokuş aşağı sürüş için değil, işe gidiş ve dönüş, yani ne kadar yokuş aşağı indiysem o kadar da çıktım. Bugün daha virajlı bir yol kullandım işe gidiş-dönüş bu sefer ortalama 3.1 oldu. Bu değeri bir de şehirdışı yakan da yok anlamadım gitti? Yahu güleyim mi az yakıyor diye yoksa yol bilgisayarı bozuk diye ağlayayım mı bilemiyorum.

Bu arada benim araç motoru Euro5 jenerasyon. Aslında Euro5 motor, Euro4 bir motora göre daha fazla yakar, ancak E5 entegrasyonlu araç tasarımında daha fazla optimizasyonlara gidilir. Genellikle araçtaki güç aksamları (powertrain) sistemi, hatta kasa bile yenilenir. Acaba az yakmasının nedeni bu olabilir mi? Tofaş ARGE tarafındaki arkadaşlar aslında bu konuyu daha iyi bilebilirler eğer aramızda öyle bir arkadaş var ise?

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Kızgın

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilmediğin bir konu hakkında kesin yorum yapma arkadaşım
    rampa aşağı veya düz yolda fark etmez ayak gaz dan çekildiğinde
    cut off devereye girer ve yakıtı keser
    yol bilgisayarında gördüğün en düşük değerin 2.0 lt olmasının sebebi
    yol bilgisayarı programlanorken minimum 2.0 lt baz alınmasından
    kaynakanır
    dikkat edersen rolantide dahi 2.0 gözükür ama esasen rolantide çalışan motor 0.6-0.75 lt saatte tüketim yapar
    fiat yolbilgisayarının eksikliği diyelim buna
    mesala wolkswagen audı nın yol bilgisayarları çok çok iyi programlanmış
    onlarda rolantideki tüketim bile bire bir gözüküyor
    İyide çoşkun kendin diyorsun "fiat yolbilgisayarının eksikliği" diye demekki onun hatası benim bilgisizliğim manasına gelmez , ben olmayan birşeyi söylemedim, ekranda yazanı söledim. ayrıca ben teknik olarak konuşmadım, bu ilk puntom değil , ilk kezde elektronik yeni nesil araç kullanıcısı değilim, bilgisizce atıp tutmuyorum, aracın bana bildirdiği verileri burada paylaştım, agresifhane tavırla iletimi cevaplamak zorunda değilsin, rencide edercesine cevap takınmasan hoş olurdu!

Ne yani buradaki herkes bildiği kesin şeyleri mi paylaşıyor sanki, her paylaşılan bilgi kesin bilgi olmamakla birlikte, her üyenin kendi deneyimi veya gördüğü duyduğu veya birilerinde öğrendiği bilgileri paylaşıyor, paylaşılan bilgiler Fiat teknik elemanlarının paylaştığı bilgiler değil !!! dikkatini çekerim
    Konu GP COSKUN tarafından (29/04/2011 Saat 00:46 ) değiştirilmiştir.

A CL
    muhammedçelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 37

+1

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı akca37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyide çoşkun kendin diyorsun "fiat yolbilgisayarının eksikliği" diye demekki onun hatası benim bilgisizliğim manasına gelmez , ben olmayan birşeyi söylemedim, ekranda yazanı söledim. ayrıca ben teknik olarak konuşmadım, bu ilk puntom değil , ilk kezde elektronik yeni nesil araç kullanıcısı değilim, bilgisizce atıp tutmuyorum, aracın bana bildirdiği verileri burada paylaştım, agresifhane tavırla iletimi cevaplamak zorunda değilsin, rencide edercesine cevap takınmasan hoş olurdu!

Ne yani buradaki herkes bildiği kesin şeyleri mi paylaşıyor sanki, her paylaşılan bilgi kesin bilgi olmamakla birlikte, her üyenin kendi deneyimi veya gördüğü duyduğu veya birilerinde öğrendiği bilgileri paylaşıyor, paylaşılan bilgiler Fiat teknik elemanlarının paylaştığı bilgiler değil !!! dikkatini çekerim

o zaman yokuş aşağı giderken yakıt tüketimi sıfır diye mesaj yazan arkadaşa karşılık yazdığın mesajında anlamadım neden sıfır yol bilgisayarı 2.0 gösteriyo diye cevap yazabilirdin ama sen
    direk olarak kesin bir dille yakıt tüketimi asla sıfır olmaz diye bir cümle kurmuşşsun
    bende sana bilmediğin konularda kesin yorum yapma demişim senin gibi 10 kişi doğru bildiği yanlışları yazsa forum bilgi çöplüğüne döner
    biz burada doğru bilgiyi paylaşmaya çalışıyoruz canım kardeşim
    neyse benim mesajıma kırıldıysan ben hata yaptım seni kendi doğrularınla bırakmam lazım demekki
    Konu GP COSKUN tarafından (29/04/2011 Saat 00:54 ) değiştirilmiştir.

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

Benim fikrimde mantık olarak yokuş aşagı gaz vermeden inerken, rolantide boş boş durmaktan biraz daha az yakıtı az yakacagı..Çünkü tekerlekler döndüğü için sanırım onların dönmesindende eğer araba viteste ise bir miktar güç alıyo ve bu güçte motoru çalışır vaziyette tutmaya yardımcı bi kuvvet yakıtın yanında..Bu nedenle yokuş aşagı gaz vermeden gidilirken rolantiye nazaran daha az yakıt yakması lazım.
    This is not personel, just business..

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı bvulgari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim fikrimde mantık olarak yokuş aşagı gaz vermeden inerken, rolantide boş boş durmaktan biraz daha az yakıtı az yakacagı..Çünkü tekerlekler döndüğü için sanırım onların dönmesindende eğer araba viteste ise bir miktar güç alıyo ve bu güçte motoru çalışır vaziyette tutmaya yardımcı bi kuvvet yakıtın yanında..Bu nedenle yokuş aşagı gaz vermeden gidilirken rolantiye nazaran daha az yakıt yakması lazım.

emre daha az yakıt bile yakması değil cut off devreye girdiğinde tüketim sıfır yani damla yakıt yanma odasına girmez
    düşüncen doğru sadece daha az değil hiç yakmaz

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serkan İşler
    gNeLL srkn15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 69

merak ettiğim için soruyorum, motor çalışmasını nasıl devam ettiriyor bu durumda? yani bazen çok uzun yokuşlar iniyorum gaza hiç basmıyorum bende, o kadar yolda motor hiç gaz almazsa stop etmez mi?

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

"
    Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir.

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

"
    Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

uğur kardeşim de açıklamış
    tekerlekler aks dişlisini aks şanzumanı şanzuman grankı grank pistonları hareket ettirdiği için motot tekerler döndüğü sürece motorda dönmeye devam eder

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

EMRULLAH AKCA
    akca37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    sonu 095
    Edilen teşekkür: 335

Konu

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman yokuş aşağı giderken yakıt tüketimi sıfır diye mesaj yazan arkadaşa karşılık yazdığın mesajında anlamadım neden sıfır yol bilgisayarı 2.0 gösteriyo diye cevap yazabilirdin ama sen
    direk olarak kesin bir dille yakıt tüketimi asla sıfır olmaz diye bir cümle kurmuşşsun
    bende sana bilmediğin konularda kesin yorum yapma demişim senin gibi 10 kişi doğru bildiği yanlışları yazsa forum bilgi çöplüğüne döner
    biz burada doğru bilgiyi paylaşmaya çalışıyoruz canım kardeşim
    neyse benim mesajıma kırıldıysan ben hata yaptım seni kendi doğrularınla bırakmam lazım demekki
    Dönüyoruz aynı noktaya geliyoruz sonuçta yani hiçbir araç asla 0 yakmaz o oranı gösteremez sonuçta 0,75 te yaksa yakıyor, ben sadece yeniden yineliyorum aracın ekranındaki bilgiyi paylaştım.

Ben doğrularımdan şaşmam da demiyorum, ancak mantıklı ve akla yatkın ve de teknik olarak kanıtlanmış bir konuyu veya olayı da kabullenmeme gibi bir durumum ASLA olmaz, kendimden küçük birisi bile bu denli bir yanıt veya konu paylaşsa eyvallah der kabullenirim. Doğrularımdan bu manada taviz vererek doğru bildiğim bir yanlışım varsa da kabullenip düzeltirim kendimi İyi günler...

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

"
    Konu ugurozer tarafından (10/01/2012 Saat 18:20 ) değiştirilmiştir.

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

emrullah rolantide 0.75 lt civarı yakot tüketir
    ancak
    tekerler dönerken araç viteste ayak gaz pedalında değilse cut off devrede olur bu esnada tüketim sıfır hiç yakıt harcanmaz
    motor dönmesi için gereken gücü tekerlerden alır extra yakıta ihtiyaç kalmaz

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erhan Aslan
    aslanerh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 67

32 km lik bir yol, kartal gebze arası; gidiş geliş 64 km yapıyor. Yolun nizameten boş olması çok etkili. Zira bu sabah işe biraz geç kaldım, trafik de yoğunlaşmış iyice, makas yapa yapa, kimi yerde 130-140, kimi yerde trafik ışığında ve trafikte bekleyerek yalnızca gidişte 5.1 lt harcadım. Dönüş yolu çok daha rahattı ve optimum bir düzey yakaladım, dönüş yolu 32 km için 2.6 lt/100 km gösteriyor.

Birkaç gün içinde depoyu fulleyerek bir hesap yapacağım bakalım tutuyor mu

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaç km lik bir yol ve kaçıncı viteslerde kullandınız aracı çok ilginç, motorun ısınması soğuması falan var nasıl bu kadar düşük göstermiş
    Konu aslanerh tarafından (29/04/2011 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir.

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Ben Fiorino 75 bg aracımla şehiriçi 6,5 tüketiyorum. Uzun yola çıkınca en düşük 4,7 görmüştüm.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

Sayfa 2/2 İlkİlk 12