Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 21 ile 38 arası

Konu: Amortisör takozu yağlamak

gökhan batman
    istemiyaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 14

arkadaşlar bu takozlardan gelen ses gıçırtı şeklinde mi... benim sol önden ara ara lastiğin dönmesiyle doğru orantılı olarak artıp azalan bir gıcırtı sesi var. sanki birşeyler bir yerlere sürtüyor gibi??

Özer ÇİLESİZ
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. duu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 BU 0111
    Edilen teşekkür: 114

yok gıcırtı değil ön takım dağılmışta kopacakmış gibi güm güm vurur kasislerde yada hafif çukurlarda

gökhan batman
    istemiyaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 14

benim sorun başka o zaman. teşekkürler

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

amsörler aslında yağmur çamur toz gibi olaylara karşı yağlansa belki bir faydası olur

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

ORHAN TOPRAK
    illisyonist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 33

bir soruma cevap almak istiyorum resimlerde gösterdigim yuvarlak parçalar amortisör takozumu ? çünkü kaput açıkken direksiyon çevrildigi zaman o parçaları yükseliyor yada alçalıyor ???

AYDIN GÜR
    gemlikli_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 288

evet amortısör takozu takoz arızası tesbiti kolay
    bir kişi içerden direksiyonu tam sağ ve sol yaparken bir kiside ön tekerdeki yayları eli ile tutsun eğer tiresim yaylarda hissedilirse hangi yayda hissedilirse o yaydaki takozlar değişmeli veya gecici cözüm yağlanmalıdır
    Konu gemlikli_55 tarafından (24/03/2011 Saat 21:30 ) değiştirilmiştir.

_ _
    Muhendis06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 215

Resimdeki gosterimler dogrudur. Mumkunse ucunda pipeti olan sprey gres ile deneyin. Araci dik bir yokusta iken yaglayin ki yag sizintisi takoza nufus edebilsin. Yaglarken ara ara direksiyonu cevirin saga sola. Sonra yokusun tersi yone durup ayni seyi yapmaya calisin. Mumkunse bir muddet yokusta parkedin ki yag iyice sizabilsin takoz araligina vs.
    1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

merhaba arkadaslar ismim halil aranıza yeni katıldım 2 hafta oldu aracı aldığımda böyle bi sorun yoktu fakat mart başındaki kardan sonra direksiyonu çevirdiğimde bir titreşim hissettim ustaya gösterdim amortisör takozu dedi tesadüf aynı anda baska bi arac da takoz değişimi için ustaya geldi. araç sahibinden rica ettim bakmak için baktım aynı titreşim onda da var. parça tanesini 100tlden almış 60 tl işçilik 260tl. montaj bitene kadar bekledim sonra tekrar baktım sorun yok. fakat şöyle bi durum var. yukarıdaki arkadasın çektiği resimlerde görülen yer takoz üst lastiği orayı yağlasada bi fayda edeceğini sanmıyorum. çünkü bilyeler takoz içerisinde amortisör komple sökülüp takoz içi açılıp bilyelerin greslenmesi gerek, 2-3 mm kalınlığında bilyeler var içinde 30-40 tane kadar. hatta montajı yaparken çok sıkıp takoz bilyelerini dağıttılar sonra içini açıp tekrar toplayıp gresleyip taktılar ama nekadar ömrü olur bilmiyorum. bende değiştirmeyi düşünüyorum servis 300tl dedi, dışarda 260 tl vereceğime servise taktırırım bari 1yıl garantisi olur die düşünüyorum. ben tekirdağdayım bu parça için arkadaslar 45 tl demişler nerden bulurum yardımcı olabilecek var mı acaba??? gece gece kafa şişirdim ama gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim iyi geceler...

ORHAN TOPRAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar ismim halil aranıza yeni katıldım 2 hafta oldu aracı aldığımda böyle bi sorun yoktu fakat mart başındaki kardan sonra direksiyonu çevirdiğimde bir titreşim hissettim ustaya gösterdim amortisör takozu dedi tesadüf aynı anda baska bi arac da takoz değişimi için ustaya geldi. araç sahibinden rica ettim bakmak için baktım aynı titreşim onda da var. parça tanesini 100tlden almış 60 tl işçilik 260tl. montaj bitene kadar bekledim sonra tekrar baktım sorun yok. fakat şöyle bi durum var. yukarıdaki arkadasın çektiği resimlerde görülen yer takoz üst lastiği orayı yağlasada bi fayda edeceğini sanmıyorum. çünkü bilyeler takoz içerisinde amortisör komple sökülüp takoz içi açılıp bilyelerin greslenmesi gerek, 2-3 mm kalınlığında bilyeler var içinde 30-40 tane kadar. hatta montajı yaparken çok sıkıp takoz bilyelerini dağıttılar sonra içini açıp tekrar toplayıp gresleyip taktılar ama nekadar ömrü olur bilmiyorum. bende değiştirmeyi düşünüyorum servis 300tl dedi, dışarda 260 tl vereceğime servise taktırırım bari 1yıl garantisi olur die düşünüyorum. ben tekirdağdayım bu parça için arkadaslar 45 tl demişler nerden bulurum yardımcı olabilecek var mı acaba??? gece gece kafa şişirdim ama gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim iyi geceler...

parçacılarda tanesi 45 tl miş...

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

bugün sanayide amortisör takozu sordum orjinal 70 tl den 35 tl ye düşmüş fakat ellerinde yokmuş, yan sanayi için 50 tl dedi ??? adet fiyat. nasıl yani dimi arkadaslar ben de sasırdım yan sanayi nasıl orjinalden pahalı oluyo dedim orjinallerde sorun varmış fiat parça fiyatını 70 tl den 35 e çekti dediler bakalım parçayı araştırıyom bulabilirsen alacam canımı sıkıyo fren pedalına basılı iken ayağımın altında ses hissetmek )

ORHAN TOPRAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün sanayide amortisör takozu sordum orjinal 70 tl den 35 tl ye düşmüş fakat ellerinde yokmuş, yan sanayi için 50 tl dedi ??? adet fiyat. nasıl yani dimi arkadaslar ben de sasırdım yan sanayi nasıl orjinalden pahalı oluyo dedim orjinallerde sorun varmış fiat parça fiyatını 70 tl den 35 e çekti dediler bakalım parçayı araştırıyom bulabilirsen alacam canımı sıkıyo fren pedalına basılı iken ayağımın altında ses hissetmek )

senin sorunun başka olabilirmi frene basınca ses gelmesi ? direksiyonu çevirdigin zaman sıkııntıı yaşamıyormusun

KIVANÇ KUMANLI
    ufukss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı duu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilmiyorum valla ben anlamıyorum. yaptırdıktan 1 ay sonra ses yavaş yavaş gelmeye başladı sonrada arttı. özellikle arnavut kaldırımı gibi yollarda giderken nefret ediyorum arabadan. ama yapacak bişey olmadığı kanaatindeyim artık.
    Merhaba,

Sizi okuyunca kendimi okuyor gibi hissettim.Aynı sorunu yaşıyoruz. Siz nefret ediyorsunuz ben hem nefret hemde isyan ediyorum. Hele yanımda birileri varken 2008 model arabadan o seslerin gelmesini anlatamamak okadar zorki!!!

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı illisyonist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin sorunun başka olabilirmi frene basınca ses gelmesi ? direksiyonu çevirdigin zaman sıkııntıı yaşamıyormusun
    yaşamam mı yaşıyorum tabiki ama fren pedalında hissettiğim zaman daha bi gıcık oluyorum yolda giderken pek umursanıyorum

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

ben bugüne kadar bir yığın değiştirdim hiç sorun çıkmadı rapro marka çok iyi maldır tanesi 45 tl içini açar bol gres basarım ömür boyu garanti olur genelde görüyorum söktüğümde içinde gres yok o da içini bozuyo orjinali bence gerek yok kendi arabama bile rapro takarım işcilikle silecekler sökülüyo amortisörler aparatla sökülüyo z rotlar eğer takozlar yağlanıcaksa forumdan gelene 50 tl yaparım 1 saat gidecek

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı oto izmir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bugüne kadar bir yığın değiştirdim hiç sorun çıkmadı rapro marka çok iyi maldır tanesi 45 tl içini açar bol gres basarım ömür boyu garanti olur genelde görüyorum söktüğümde içinde gres yok o da içini bozuyo orjinali bence gerek yok kendi arabama bile rapro takarım işcilikle silecekler sökülüyo amortisörler aparatla sökülüyo z rotlar eğer takozlar yağlanıcaksa forumdan gelene 50 tl yaparım 1 saat gidecek
    ustam izmir bana çok uzak gelemem yaw parçayı burdan arıyom bakalım bulabilcem mi?? eğer ki parçayı bulamazsam bana yardımcı olabilir misin parça ile ilgili?? saygılar

hakan sert
    iris19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

arkadaşlar bu araçların takozlarındaki kronik problemi ben kesinlikle süsüpansiyondaki sertliğe bağlıyorum.puntoların süspansiyonları çok sert ufak bir çukura girse arabanın içi sallanıyor.sertliğinden dolayı bilyeleri dağıtıyor.

ÜMİT ÇELİK
    mitix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 21

Alıntı ufukss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Sizi okuyunca kendimi okuyor gibi hissettim.Aynı sorunu yaşıyoruz. Siz nefret ediyorsunuz ben hem nefret hemde isyan ediyorum. Hele yanımda birileri varken 2008 model arabadan o seslerin gelmesini anlatamamak okadar zorki!!!
    hocam senin 2008 moden yaa bana ne demeli 2 haftalık sıfır aracım takozları değişecek buna ne demeli gerçi çok rahatsız edici bir ses yok ama ileride sesin artacağı aşikar . garantiden değiştirecekler.

ORHAN TOPRAK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı mitix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam senin 2008 moden yaa bana ne demeli 2 haftalık sıfır aracım takozları değişecek buna ne demeli gerçi çok rahatsız edici bir ses yok ama ileride sesin artacağı aşikar . garantiden değiştirecekler.
    özellikle yagmurlu havalardan sonraki günlerde artacaktır

Sayfa 2/2 İlkİlk 12