Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Soyundum izolasyon işine...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    murat imre
    operatormurat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68
    Edilen teşekkür: 1038

Alıntı fcevo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abı yanlıs anlama ama fıat servıste yapılolar alt ızalasyon % 30 sesı azaltıyor 8 yıl garantı verıyolar bıde 150 tl dı yanlıs hatılamıorsam
    fırat senin dediğin arabanın altından yapılan bir işlem,tabanda pütürlü bir yüzey tabakası oluşturuyorlar,tabii faydası olur ama yeterli değil,benim yaptığım,çamurluk içleri ve aracın içinden taban izolasyonu...

Mert ÜNSAL
    mert35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 DND 78
    Edilen teşekkür: 393

murat abı uygulamıssın ısı elıne saglık Bulusmada benım kapaın orayıda boyraız deme

Captaİn Jack Sparrow

Ayhan Güler
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. ayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377
    Edilen teşekkür: 414

hocam bu yaptığınız işlem çok tehlikeli haberiniz olsun allah korusun bir yangın olayında araba cayır cayır yanar söndüremezsiniz

ve ayrıca içeride asfalt kokusundan duramazsınız tabi tercih sizin

arkadaşlar bazı şeyleri yapmadan önce düşünmek lazım Fiat bilmiyormu zivitli kağıtla arabayı katlamayı

murat imre
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68

Alıntı ayhan1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam bu yaptığınız işlem çok tehlikeli haberiniz olsun allah korusun bir yangın olayında araba cayır cayır yanar söndüremezsiniz

ve ayrıca içeride asfalt kokusundan duramazsınız tabi tercih sizin

arkadaşlar bazı şeyleri yapmadan önce düşünmek lazım Fiat bilmiyormu zivitli kağıtla arabayı katlamayı
    ayhan benim kullandığımın daha kalitesizini zaten fiat aracın kapı içlerine döşeme altlarına zaten parça parça uygulamış,size hiç zift kokusu geldimi? fiat malzemeden çala çala arabayı zaten enaz maliyetle üretmeye çalışıyor,bu iş için cebinden araç başı 200 euro ek maliyet gelsin istermi? ayrıca evin çatısına ziftli kağıt döşemiyorum,mamulu alev makinası(şalama)ile yakmıyorumki koku yapsın,taban sacının üstüne kaplayacağım üstüne 5 mikron aluminyum gelecek onunda üstüne 1cm izolasyon keçesi gelecek,sonra döşemeyi tekrar kapatacağım. başka sorusu olan...

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

Alıntı operatormurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayhan benim kullandığımın daha kalitesizini zaten fiat aracın kapı içlerine döşeme altlarına zaten parça parça uygulamış,size hiç zift kokusu geldimi? fiat malzemeden çala çala arabayı zaten enaz maliyetle üretmeye çalışıyor,bu iş için cebinden araç başı 200 euro ek maliyet gelsin istermi? ayrıca evin çatısına ziftli kağıt döşemiyorum,mamulu alev makinası(şalama)ile yakmıyorumki koku yapsın,taban sacının üstüne kaplayacağım üstüne 5 mikron aluminyum gelecek onunda üstüne 1cm izolasyon keçesi gelecek,sonra döşemeyi tekrar kapatacağım. başka sorusu olan...

abı benımde deiğim olay oo sen o malzemelerı arka kapılarda kullandığın takdırde dösemeyı kapatamassın eger ılk uygulkadığın yuzey resımde gorunduğu gıbı olduğu taktırde..işin çok zor ben çok ugrasmıstım..

onrky
    1.4 starjet 95hp

murat imre
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68

Alıntı kara kız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abı benımde deiğim olay oo sen o malzemelerı arka kapılarda kullandığın takdırde dösemeyı kapatamassın eger ılk uygulkadığın yuzey resımde gorunduğu gıbı olduğu taktırde..işin çok zor ben çok ugrasmıstım..
    onur dediğin gibi olmuştu kapı içi döşemesi tam oturmadı ,geri söktüm döşemenin arkasını bitüself ve bahsettiğin izolasyon keçesiyle tekrar kaplayacağım, arkadaşlara tafsiyem o beyaz renkli esnek malzemeyi asla yırtmasınlar çok önemli bir malzeme...

emrah atış
    skyline28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 163

inşallah problem çıkarmaz eline sağlık senin içine siniyorsa sorunyok.....

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ayhan Güler
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. ayhan1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

abi senin dediğin malzemelerin alev almama özelliği var ve bilimsel olarak araştırılmış kanıtlanmış bir malzeme yoksa arabada kullanamazlar ve bu araç 5 yıldız alamaz çarpışma testlerinde aracın sadece darbeleri nasıl emdiği değil herşeyi değerlendiriliyor biz sadece sana bilgi veriyoruz gerisini sen bilirsin

murat imre
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68

abi senin dediğin malzemelerin alev almama özelliği var ve bilimsel olarak araştırılmış kanıtlanmış bir malzeme yoksa arabada kullanamazlar ve bu araç 5 yıldız alamaz çarpışma testlerinde aracın sadece darbeleri nasıl emdiği değil herşeyi değerlendiriliyor biz sadece sana bilgi veriyoruz gerisini sen bilirsin
    ayhan çarpışma testinden 5 yıldız aldı,geç tutuşan araba olarak ödül almadı. koltuklar sigara yanığından elek oldu kılıf taktırdım, kapı içlerinden ses geliyordu,serviste ses yapan kapı içi döşemesini söküp havyaya benzeyen aletle(kapı altındaki cepler zamanla genleşerek zırıltı yapıyordu) plastiği eritip kaynattılar gözümün önünde..

Kemal Atalay AR
    atalayx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 UE
    Edilen teşekkür: 262

eline sağlık murat abi yine yakışır bir çalışma yapmışsın.tebrik ederim.

sana birde sorum olacaktı acaba bunu kapı iç taraftaki saçına yapıştırsak daha iyi olurmuydu.(kapının dış saçı ) üstünede ses yalıtım süngeri koysak. nasıl olur ?

12. Bu mesajı için 2 kişi atalayx'ye teşekkür etti:

murat imre
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68

Alıntı atalayx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eline sağlık murat abi yine yakışır bir çalışma yapmışsın.tebrik ederim.

sana birde sorum olacaktı acaba bunu kapı iç taraftaki saçına yapıştırsak daha iyi olurmuydu.(kapının dış saçı ) üstünede ses yalıtım süngeri koysak. nasıl olur ?
    atalay zaten dıştaki saçta kısmen var,bu bölge su görmekte süngerli bir uygulama uygun omaz..

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

çok işe yarayacaktır.. bitüself ile kapı içlerini ve bagajı yaptım çok fark etti..
    davlumbazlara vaktim olmadı.. bu yaza inşallah..

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Alıntı operatormurat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar alttan gelen asfalt sesini minimuma indirmek için arka lastikleri ve plastik davlumbazları söküp,çamurluk içlerini bitümlü bir izolasyom malzemesiyle kapladım,1 günde arka çamurlukları ancak yapabildim,arabanın iiç kısmınıda bu malzemeyle kaplayıp üzerini izolasyon keçesiyle kaplayacağım,bakalım faydası olacakmı?...
    Hocam ne kadara mal olucak bu işlem ?
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

murat imre
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68

Alıntı lektonstar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam ne kadara mal olucak bu işlem ?
    kardeşim 1 top bitümlü yalıtım malzemesi(1m*10m) 60 tl, 2 metre kare izolasyon keçesi 20 tl ve ufak tefek sarf malzemeleriyle 100 tl civarında tutuyor...

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

boş bir dükkanım olsa arabanın tüm iç aksamımı söküp (göğüs hariç) her yerini bu malzemeden kaplayacağım
    ama şimdlik önce arka tarafı ve kapı içlerini yazında aracın iç taraftan al kısmını kaplayacağım

Yunus Kahraman
    yunus kahraman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 34

ben yol sesinden ziyade motor sesini azaltmayı tercih ederim =) onuda yapamıyorlar..

ellerinize sağlık.

murat imre
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68

Alıntı yunus kahraman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yol sesinden ziyade motor sesini azaltmayı tercih ederim =) onuda yapamıyorlar..

ellerinize sağlık.
    yunus abi motor içinde uygun projelerim var,ama mjt motorun sesi hareket halindeyken pek rahatsız etmiyor...

Ayhan Güler
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    16 L 1377

abi sen bilirsin araç senin sonuçta ben sadece bildiklerimi söylüyorum

kolay gelsin

murat imre
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35ufc68

abi sen bilirsin araç senin sonuçta ben sadece bildiklerimi söylüyorum

kolay gelsin
    ayhancığım bizim arabaların izolasyon konusundaki zaafiyetini biliyorsun,ben meslek icabı canım sıkıldıkça bitaraflarını söküp kurcalar dururum,şimdi sende haklısın durup dururken arabanın üzerine 30 kg yük ve yanıcı malzemeyi neden ekliyorumki? ben istanbul veya ankara merkezde yaşasaydım bu işe pek kalkışmazdım,yaşadığım yerin(izmir urla) yolları okadar kötü ki anlatamam,ankaranın en ücra köyünün bile yolu(şereflikoçhisar göllü köyü) benim yaşadığım ilçenin merkezindeki yoldan daha güzel yemin ederim,ayrıca asfaltımız önce zift atılıp daha sonra mıcır serilip silindirle sıkıştırılarak yapıldı,asfaltın yüzeyi mıcırlı ,seyhat esnasında öylle uğultu ve titreşim yapıyorki ,trimi enaza indirmek için lastik basıncını hep düşürmüşümdür,araçtakıleri çıkan sesleden korumak için teybi açıyorum ,düşük hızda gidiyorum,falan.yollardaki çukur, hendek ,logar kapağı,gibi okadar çok tuzaklar varki görmen lazım,hareket halinde tetris oynuyorum resmen. yani yollar böyleyken araba tez vakit trimlerle tanıştı ayhancığım, şimdi ben bu tip yalıtımlarla arabayı tekrar kazanmaya çalışıyorum,ben bu malzemeleri çok araştırdım,maliyetide düşünerek en uygun olanları aldım.sanayii de kaportacılar yaptığım işleme 700 ila 1000 tl fiyat istediler,benimde elimden böyle şeyler geliyor,malzemeyi alıp kendim yapmaya karar verdim..

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

arka kapı dösemesini yerleştiriken buyuk ıhtımalle sorun yaşıcaksın keske kapı ızolasyonlarını bu sekılde yapmasaydın emın ol orjınal beyaz ızolasyon daha başarılı..ben sana bunlara ek olarak dosemenın arkasına uygulama yapmanı onerıyorum senınde bahsettığın gıbı ses keçesi kullanabılırsın ben oyle yaptım sahsen sonuç gercekten mukemmell..sadece fıkır olması acısından kapıların bırını sokup resimlicem sizin için..benım su an ıcın tum kapılar arka bagaj tabanı arka koltuk altı bagay direkleri bagay kapagı bagas halılarının tamamının altı arka camurluk boslukları ıcten mudahale yaptımm ben..orta dırekler esık cıtaların ıyaptım sonuş harıka..bende ılk once senın gıbı zıft plaka yaptım anca bır yaz dayanabıldı aracım sıyah olduğu ıcın sıcaktan acıldı ve koku yaptı..soktum servısten orjın ızolasyonu aldım ve bu sefer kapı dosemesının ıcını ses kecesıyle doldurdum boyle renklı renkı artık ıplıklerden meydana gelme 2 mt enınde boyuna sız kara verıyosunuz...o malzemeden dosedım bence hazır acmısken onuda yap..ama arka kapı dosemesını eger o ızalayonu o sekılde yaptıysan oturtamassın..nedenı ıse kol dayama yeri kaputun içine doğru ılerliyor..resimde gorulen yer tamamen duz..orjınal ızolasyonun seklı ne ıse onu yapmak sorundasınız aksı halde doseme zıfte deger ve yerıne oturmaz zorlarsanızda ya ortasından yırtılır yada yapıstırdığınız yarden kopar..başıma geldi orda bılıyorum..bu arada umarım kapı sacına oyn uygulamayı iç taraftan yapmıssındır yoksa bisey fark etmez..arka çamurluk ıcıne bende yapım hıs dusunmedım bu sekılde yapmayı..

onrky
    1.4 starjet 95hp

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon