Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
21W ampule bant sararsanız anında yanar. ben 5W ampule sardığımda bile 1 dk içinde bant filan kalmamıştı. en temizi aliminyum soğutuculu 10 ohm enaz 50W direnç koyup onuda şaseye sabitlemek.

orçun abinin mesajlarını yeni gördüm, 5W ile arızayı söndürmesi ilginç olmuş beyin farkından dolayı sizde söndürmeyebilir denemek lazım, her halukarda soğutuculu direnç tavsiye ederim. eğer sizdede 5W söndürürse 40ohm enaz 10watt direnç kullanabilirsiniz, veya 20ohm enaz 20watt.
Önce bir orçun beyin söylediklerini deneyim diyorum.Eğer olmazsa,
(5 W DE bile bant yanıyorsa) sizin dediğinizi denemek lazım o zaman.Bu direnç işi gerçekten kafamı karıştırdı.Biraz aydınlatırsan sevinirim.
Şimdi ozan kardeş bu direnç nasıl birşey ampule mi benziyor.Ampul yuvasına mı takılıyor yoksa ampulu çıkarıp artı eksi uçlara mı takılıyor.Bir de şase en en az 50 w direnç takıp şaseye sabitlemek gerek demişsin.Direnci sadece ampula gelen artı eksi uçlara taksak olmuyor mu şase yi nerden alacağız.

Ben elektrikçiye gitmeden kendim yapayım diyorum.Zaten benim bile aklıma gelen yöntem elektrikçinin aklına gelmiyorsa gitmeye de gerek yok sanırım.Malum sis farını takamak için tamponun sökülmesi gerek diyen elektrikçi de var