+1 Genleşme heryerde aynı oranda olur. Doloyısıyla deliğinde çapı büyür.
yanlış bilgi, tabi eski bilgilerim beni yanıltmıyorsa.
Metal bir levha ısıtıldığında levhanın her boyutu, üzerindeki delikler dahil aynı oranda büyürler.
sanayide tornacılar, delik içinde kırılan ve üzerine kaynak yapılamayacak kadar derinde olan civataları sökmek için parçayı komple ısıtırlar. adamlar yıllardır yapıyorlar, boştan yere ısıtacak değillerya.
Üst kapak ile ısıtma bujisinin genleşme katsayılarını bilmek lazım tabi. Ancak düşünüldüğünde onlarca derece ısınan üst kapağın genleşme katsayısı, ısıtma bujisinden küçük olmamalı. Aksi durum olursa, ısıtma bujisi zamanla yuvasını bozar zaten. Adamlar motorun ısıl değerlerini, genleşme miktarlarını hesaplarlarken mutlaka bunuda düşünmüşlerdir.
ayrıca soğutmak hiç bir işe yaramaz, işi zorlaştırır. tabi elinizde; üst kapağı soğutmadan sadece ısıtma bujisini soğutma gibi imkan varsa o zaman işe yarar.
Edit: Bilgiyi doğruladım, benim yazdığım doğrudur![]()
Konu Du Hast tarafından (15/10/2012 Saat 06:04 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar benim başıma geldiği için yazıyorum. Kızdırma bujisi arıza ışığı yandığı için tamircime (artık değil) gittim. Hemen sökelim hangisi arızalı ise değiştirelim dediler. Ve bunu yaparken bujiyi kırmışlar. Benim haberim yok. Ancak sökemediklerini kırılırsa 1000 TL masrafı olduğunu söylediler. Bende yapmayın o zaman dedim. Bir kaç gün sonra başka bir tamirciye konuyu anlatırken bir bakalım dedi. Yanımda baktıkdan sonra bir tanesinin kırık olduğunu masrafının 1000 TL tutacağını ancak BURSA da bir ustanın motor kapağını sökmeden bujileri söktüğünü söyledi.
evet arkadaşlar biri arızalıydı ben dördünüde değiiştirdim 70 tl dört bosh buji aldım 20 de işçilik değiştirdim.şimdi birini değiştircen 2 günsonra diğerleri arızalanacak ugraşmayayım diye set aldım
Bosch guzeldir ama orjinali beru markadir
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri