Arkadaşımın başına gelmişti, usta çağırdı, bir de baktık arasına paspas sıkışmış. Öncelikle böyle birşey olup olmadığından emin olun..
Arkadaşlar hepinize günaydın.Dün akşam arabayı çalıştırmak için debriyaja bastım ve debriyaj basılı kaldı.geri bırakmıyor.napcamı şaşırdım.başına böyle bi şey gelen oldumu acaba?
Arkadaşımın başına gelmişti, usta çağırdı, bir de baktık arasına paspas sıkışmış. Öncelikle böyle birşey olup olmadığından emin olun..
teşekkürler hocam ama galiba paspas değil çünkü baktım ona paspas çok gerideydi servis e kadar götürebilseydim hiç yoktan.çekici çağırmak zorunda kalıcam mecburen.
basılı kalma bende de olmustu ama bnmkkı paspas yuzunden dı bence sen yınede paspası komple cıkar aractan tekrar dene baska bı sebebten dlayı olduğunu zannetmıorum
herkesin dediği paspas sorunu benimde başıma gelmişti babamın arabada dip gaz yaparken gaz sıkıştı araba bir anda 160 km oldu dikkat etmek lazım paspasa![]()
teşekkürler arkadaşlar
debriyaj teli kopmuş..
bence başka bi sıkıntı olabılır
onrky
1.4 starjet 95hp
puntoların debriyaj sistemi hidrolik yani tel yok.
takılı kalmasının 2 nedeni var
birisi paspas mevzu
diğer debriyaj üst merkezi arızası. üst merkez arızalandıysa değiştirmek zorundasınız 200 tl gibi bir fiyatı vardı galiba.
debryajı elinizde kaldırın. bu sorun başına gelen arkadaşlar elleriyle çektiklerinde normale döndüğünü söylüyorlardı. tabi arada bir basılı kalıyordu. servise kadar gitmeyi deneyin yoksa araçı çekerek götürün![]()
arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim belki işi uzun sürer diye ctesi günü servise götüreceğim (başında durmak için) sonucu yazarım hepinize kolay gelsin
ben yolda gıderken aynı sorun bende olmustu 3.vıtesten 4 e gecım dıe tam basıcaktım kı baktım debrıyaj yok =) garantıden komple takım degıstı 18 gun ıtalyadan parca beklemıstım.
doğan el pi ci varken başıam gelmişti debriyaj teli kopmuştu ama puntolarda nasıl ilmiyorum aracım gelmedi daha
fakat şunu biliyorum debriyajsızda araç kullanılabilir küçük viteste eğer yakınsa servis çekiciye gerek kalmayablr
ilk görüşte aŞk'a inanmazdım...taa ki evomu görene kadar![]()
BiZ ŞaMPiYoN TaKıMı TuTMaDıK, TuTTuĞuMuZ TaKıMı ŞaMPiYoN YaPTıK..!!
iNaDıNa T-e-X-a-S
debriyaj merkezin değişecek
iki adet merkez var biri üst ana merkez pedalın arka tarafında olur
diğeri alt merkez debriyaj çatalının oarada aracın alt tarafındadır
gideceğin usta bakar hangisi arızalı ise değiştirir
yalnız parça çoğu servisin elinde hazırda yok siparişle geliyor
200 tl civarında
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
benim başıma sopa kilit taktığımda olmuştu.sonra ustanın hemen pedalın üstünde yayı yerine taktı sorun çözüldü.
benimde başıma geldi bugün sanırım paspas olayı bendeki . paspası geri çetim geri geldi. şimdi sorun yok gibi görünüyor. acaba bahsi geçen bu üst alt merkez arızası olabilirmi . bu parçalar bir kez arıza yaptimı debraj şu halindeki gibi çalışırmı . valla bende çok korktum kalırsam trafikde diye .
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri