Sayfa 2/2 İlkİlk 12
36 sonuçtan 21 ile 36 arası

Konu: 1.4 duologic 1000 km de yakıt 500 krs

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    MUZAFFER ZEYBEK
    fausto2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    34 JJ 0418
    Edilen teşekkür: 22

Benim aracım henüz 2900 km de. Sürekli İstanbul da şehir içi kullanıyorum ve 7.2 lt civarında tüketimim.Bu motora fazla yakıyor demek haksızlık gibi geliyor bana.150-200 km lik kısıtlı Şehir dışı sürüş deneyimimde anlık yakıt tüketimini takip ettiğimde yolun çok büyük kısmında 4.6 lt nin altında yol aldım.
    Bu arada 3 aylık şöför olduğumuda belirtmem lazım.

GÖKHAN ÇELİK
    BLUEMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 10

Standart Bendede 60 kuruş civarı

Alıntı PuntoEZO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi gnler yeni aldiğim evo 1.4 fire dinamic duologic su anda 1000 km cıvarında.sehir içi yakıt sarfıyatı eco sureklı acık ken birtürlü 500 krs altına düşmedi.bana bu değerler çok yüksek geldı hanı rodaj süresi bitince kaç olucakkı bence bu arabalar hiçde az yakmıyor 500 kurus bence çok yuksek bir deger.depoyu fulleyıp 120 km yol yaptıktan sora tekrar yakıt aldım 60 tl tuttu 120 km gidebilmişim.yol bilgisayarı ise 13lt/100 km gosteriyordu.sizce bu degerler normalmı?
    BENİM ARAÇTA EVO 1.4 FİRE DUOLOGİC VE BENİM Kİ NEREDEYSE 60 KURUŞ YAKIYOR YANİ SENİN DEĞERLER SANIRSAM NORMAL BENDE BENİMKİNDEN ŞÜPHELENİYORDUM ARACIM DAHA 600 KM DE BENDE DÜŞÜNÜYORDUM AMA BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM AMA BENİM YAKIT SİZİNKİNDENDE ÇOK yani 100 liralık benzin alıyorum yani 25 litreye yakın alıyorum 160-170 km ancak gidiyorum

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Alıntı BLUEMAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BENİM ARAÇTA EVO 1.4 FİRE DUOLOGİC VE BENİM Kİ NEREDEYSE 60 KURUŞ YAKIYOR YANİ SENİN DEĞERLER SANIRSAM NORMAL BENDE BENİMKİNDEN ŞÜPHELENİYORDUM ARACIM DAHA 600 KM DE BENDE DÜŞÜNÜYORDUM AMA BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM AMA BENİM YAKIT SİZİNKİNDENDE ÇOK yani 100 liralık benzin alıyorum yani 25 litreye yakın alıyorum 160-170 km ancak gidiyorum
    Sizin araçlarda bir sorun olmalı,bizdeki 35 kuruş yakıyor ve havalar soğuk,motor açılmadı daha,yazın bu tüketim biraz daha düşer...

GÖKHAN ÇELİK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı *USTA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin araçlarda bir sorun olmalı,bizdeki 35 kuruş yakıyor ve havalar soğuk,motor açılmadı daha,yazın bu tüketim biraz daha düşer...
    ama bizim araçlar dur kalk ve şehir içi mümkün değil benim araç 35 kuruşu görsün keşke o kadar yaksa.

Ozgur Symnoglu
    ozgurse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 64

Benimkiside son 2 depo ölçümümde 33 krş yakıyor .

Şafak Ç
    SKELETER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 176

Fire motora haksızlık yapmayın. Bence sizin aracınızda sorun olabilir. Beni forumda da bilenler bilir yeri gelir şehirdışı yolda ekonomi yapacağım diye abartırım yeri gelir şehir içinde dellenir ekonomi dinlemem akarım.

Şu anda aracım 12000 km de ve değer ortalama olarak 7.6 gösteriyor. Bence dualogic için gayet iyi değerler bunlar.

Ha seri kullandığım zamanlarda da önümdeki aracın 10 saniye sonra duracağını bile bile basmam. Fren yapmaktan nefret ederim. Ona göre araç kullanırım. Ankara da sabah 8.30 da sıhhiye trafiğindeyim, akşam 17.30 da atatürk bulvarından geçiyorum. Trafik sıkışıklığını varın siz hesaplayın.

serdar ince
    ince5757 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 51

Arkadaşlar bu değreler çok yüksek.Kullanma ile alakalı bir durum yok diyorsanız servise bir danışın.Yoksa bu yakıt paralarını vermek yazık.Tüp olayını sonuna kadar savunuyorum ve bir çoğunuzdan tüp taktırmayı düşünüyorum laflarını duyuyorum.Araba yeni diye kıymamazlık etmeyin taktırın tüpü.

mustafa özbey
    reddragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 166

MADDE 1 : Dualogic otomatik vites değildir. Otomatik vites çok yakar lafı dualogicle alakalı değildir. Doğru kullanılırsa manuelden bile az yakar dualogic. Alışmak sevmekten daha zor...
    MADDE 2 : Araç yeni zaten çok yakar. Kullanıcı yeni alışacak vs vs...
    MADDE 3: Şehir içi dur kalkta dizel de çok yakar. 90 km sabit hızla gitmiyoruz malesef.
    MADDE 4: Bütün benzinli arabalar çok yakar...

Cihan Can
    HarbiAslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 34

Standart gp 1.4 dualogic alıyorum...

...alıyorum ama bu yorumlar gözümü korkuttu arkadaşlar.

8-9-10 lt yakıt tüketimi nedir ? cidden araçlarınızda bir sorunmu var yoksa normal mi? fabrika verisi 6.9 ş.içi, şehir dışı 5.4 civarında, ort 5.8 civarı gösteriyor. ama yazdıgınız bu tüketim değerlerini görünce kafamdan aşağı kaynar su döküldü. gp 1.4 dualogic s&s için anlaştım, araç gelecek. ama yorumlar kafamı bulandırdı.

aracı adana'da kullanacağım, 6 lt'yi geçmez dedi bana satın aldığım bayi o yüzden uygun geldi, lpg'ye gerek kalmaz dedim ve aldım. bu araç ilk "0" aracım olacak o yüzden hata yapmak istemiyorum. tüketim çok önemli, eğer 7-8 lt üzerine çıkıyorsa anlamı yok gidip chevrolet aveo hb alayım. en azından daha güçlü araç.

GÖKHAN ÇELİK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı HarbiAslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...alıyorum ama bu yorumlar gözümü korkuttu arkadaşlar.

8-9-10 lt yakıt tüketimi nedir ? cidden araçlarınızda bir sorunmu var yoksa normal mi? fabrika verisi 6.9 ş.içi, şehir dışı 5.4 civarında, ort 5.8 civarı gösteriyor. ama yazdıgınız bu tüketim değerlerini görünce kafamdan aşağı kaynar su döküldü. gp 1.4 dualogic s&s için anlaştım, araç gelecek. ama yorumlar kafamı bulandırdı.

aracı adana'da kullanacağım, 6 lt'yi geçmez dedi bana satın aldığım bayi o yüzden uygun geldi, lpg'ye gerek kalmaz dedim ve aldım. bu araç ilk "0" aracım olacak o yüzden hata yapmak istemiyorum. tüketim çok önemli, eğer 7-8 lt üzerine çıkıyorsa anlamı yok gidip chevrolet aveo hb alayım. en azından daha güçlü araç.
    Ümidini kırmak istemem ama fabrika verileri zaten şehir içi duologic için 6.9 litre ve bu veriler uzaydan ölçüm düz yolda ağırlıksız ortamda vs gibi değerler alınarak ölçülüyor yani o değerden en az 1 değer koy yani 7.9 litre gibi yani anlayacağın 100 km de 7 litre kesin yakar,kaldıki benim evo duologic şehir içi bayağı yakıyor enn az 10,3 litre gösteriyor şu an inşallah yeni motor olduğundandır,ha şu da var aveo da alacak olursan fabrikasyon verisinin üzerine 1 değer koy öyle hesapla en azından ben öyle tavsiye ederim ama tüplü aveoların km de 120 kuruşa kadar uzun yolda düştüğünü duymuştum .

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Hiçbir araç,fabrikanın verdiği değerleri yakalayamaz...
    Onların verdiği değerleri tutturabilmek için birsürü kriter var ,hangi birini uygulayacağız,katalog verilerinin 1-1.5 litre üzerini tutturabiliyorsak ne ala...

Halit BEBEK
    nerhal61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    BIZEHERYERTRABZON
    Edilen teşekkür: 257

Arkadaşlar,

Lpg taktıralı 1950 km yol yapmışım. Tüm dolumlarımda fiş alırım ve hem lt bazında hem de TL bazında tüketim değerlerimi paylaşıyorum.

İlk 13300 km boyunca benzin ortalama tüketimim 7.4 lt/100 km idi.
    13300de lpg taktırdım ocak başında ve diğer bilgiler aşağıda

Katedilen km : 1.950
    Alınan lpg : 184.41 lt
    Alınan lpg : 384 TL
    Alınan Benzin : 30 TL
    Güzergah : ağırlıklı ş.içi %95
    Km başına tüketim lpg :384+30 / 1950 = 0.21 TL

Bir çoğumuz sadece lpg açısından değerlendirdiği için benzin hesabını da kattım. O şekilde olsa idi 0.19 civarında çıkar idi.

Aracın yol bilgisayarındaki ortalama tüketimim : 8.4 lt/100km
    Benzin sarfiyatını katmadan ortalama tüketim lpg : 184.41/19.50= 9.45 lt/100km
    Benzine göre lpg nin fazla yakması durumu : 9.45 / 8.4 = % 12.5
    Araç benzinde olsa idi tüketilecek benzin miktarı : (1950/100)*8.4= 163.80 lt
    Ocaktan beri (lpg taktırdığım tarih) benzin ortalama fiyatını 4 tl alırsak tüketim : ~655 TL
    Tasarruf : 655 - 385 = 270 TL
    Tasarruf Oranı : 270 / 655 = % 41

Taktıracaklar için faydalı olacağı kanısındayım.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Hakan Deveci
    hkndvc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    41 D 7614
    Edilen teşekkür: 8

Arkadaşlar merhaba..
    Ne oldu tam anlayamadım ama aracım birden bire fazla yakmaya başladı. Ş.içi 50 krş, ş.dışı 350 krş. Araç şu an 9000 km. de ve 1.4 dualogic. Bugün Ankara'dan Gebze'ye 400km. yolu 140-150 liraya geldim. Acaba bi sorun mu var? Teşekkürler...

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

evo dualogic 1.4 fire kullancısıyım.Güzergahımda dik ve uzun 2 iniş 2 çıkış var üstelik sabah ve akşam motor soğukken ilk kalkış yokuş yukarı takribi 700-800 mt 9.3 lt/100 km.mevism kış va araba 2800 km de...
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

YUNUS KAYA
    ykaya1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 720

Benim yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değerim 7.4 lt yi asla geçmedi.Genelde ortalamam 7.1 lt dir.Şehiriçinde bile 6.5-7 arası ortalama tüketim değerini rahatlıkla tutturabiliyorum.Valla kimse alınmasın ama 9-10-11 lt ortalama tüketimi olan arkadaşların gerçekten nasıl araç kullnadıklarını anlamıyorum.Ben hergün gittiğim güzergahta %50 eğimli 5 km lik yol var.O yokuşu 90 km hızla çıkarken bile yol bilisayarında 13 lt civarı gösteriyor.Bu arkadaşlar sürekli yokuş mu çıkıyor anlamış değilim.Ki ben o yokuşu çıkarken 12-13 lt yaksam bile inerkende 100 km hızla 2.0 yakıt değeri ile iniyorum.Onun içinde ortalam bu yolda bile olsa olsa 7.5 lt olur.Bu araçla zaten hiç yokuş olmayan dümdüz bir arazide 90 km hızla 5-5.5 lt benzin yakarsın.Ha yol yokuş mu?Olsun bu seferde inişlerde az yakarsın.Örneğin otoyolda 120 km hızla yokuş aşağı 2.5 lt tüketim değerleri de var.Sonuçta çıktığın yokuşta fazla yakarsan inerken az yakarsın.Ve bu da ortalama değerin olur.Çıkarken 13 lt ortalama ile gittiğin yolu inerken 2.0 lt inersin ki ortalama 7.5 litre yakmış olursun.
    Kesinlikle 10 lt yakan arkadaşların ya arabasında birşey var ya da sorun bende bilemiyorum artık.İddia ediyorum arkadaşlar fire motor anormal kullanılmadığı müddetçe veya araçta sorun yoksa kesinlikle 9-10 lt ortalama benzin yakmaz.

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değerim 7.4 lt yi asla geçmedi.Genelde ortalamam 7.1 lt dir.Şehiriçinde bile 6.5-7 arası ortalama tüketim değerini rahatlıkla tutturabiliyorum.Valla kimse alınmasın ama 9-10-11 lt ortalama tüketimi olan arkadaşların gerçekten nasıl araç kullnadıklarını anlamıyorum.Ben hergün gittiğim güzergahta %50 eğimli 5 km lik yol var.O yokuşu 90 km hızla çıkarken bile yol bilisayarında 13 lt civarı gösteriyor.Bu arkadaşlar sürekli yokuş mu çıkıyor anlamış değilim.Ki ben o yokuşu çıkarken 12-13 lt yaksam bile inerkende 100 km hızla 2.0 yakıt değeri ile iniyorum.Onun içinde ortalam bu yolda bile olsa olsa 7.5 lt olur.Bu araçla zaten hiç yokuş olmayan dümdüz bir arazide 90 km hızla 5-5.5 lt benzin yakarsın.Ha yol yokuş mu?Olsun bu seferde inişlerde az yakarsın.Örneğin otoyolda 120 km hızla yokuş aşağı 2.5 lt tüketim değerleri de var.Sonuçta çıktığın yokuşta fazla yakarsan inerken az yakarsın.Ve bu da ortalama değerin olur.Çıkarken 13 lt ortalama ile gittiğin yolu inerken 2.0 lt inersin ki ortalama 7.5 litre yakmış olursun.
    Kesinlikle 10 lt yakan arkadaşların ya arabasında birşey var ya da sorun bende bilemiyorum artık.İddia ediyorum arkadaşlar fire motor anormal kullanılmadığı müddetçe veya araçta sorun yoksa kesinlikle 9-10 lt ortalama benzin yakmaz.

üstad rami,eyüp,nurtepe kağıthane bölgesşindeki rampalarda daha az yakmanın imkanı yok.ben 9 lt ortalamayı 8 km etapda 2 uzun çıkış ve 2 iniş varken yapıyorum ilk kalkışta enaz 700-800 tırmanma var ki bana göre 9.3 normal düzyolda olsa daha azda yakar
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

Sayfa 2/2 İlkİlk 12