Benim yol bilgisayarındaki ortalama tüketim değerim 7.4 lt yi asla geçmedi.Genelde ortalamam 7.1 lt dir.Şehiriçinde bile 6.5-7 arası ortalama tüketim değerini rahatlıkla tutturabiliyorum.Valla kimse alınmasın ama 9-10-11 lt ortalama tüketimi olan arkadaşların gerçekten nasıl araç kullnadıklarını anlamıyorum.Ben hergün gittiğim güzergahta %50 eğimli 5 km lik yol var.O yokuşu 90 km hızla çıkarken bile yol bilisayarında 13 lt civarı gösteriyor.Bu arkadaşlar sürekli yokuş mu çıkıyor anlamış değilim.Ki ben o yokuşu çıkarken 12-13 lt yaksam bile inerkende 100 km hızla 2.0 yakıt değeri ile iniyorum.Onun içinde ortalam bu yolda bile olsa olsa 7.5 lt olur.Bu araçla zaten hiç yokuş olmayan dümdüz bir arazide 90 km hızla 5-5.5 lt benzin yakarsın.Ha yol yokuş mu?Olsun bu seferde inişlerde az yakarsın.Örneğin otoyolda 120 km hızla yokuş aşağı 2.5 lt tüketim değerleri de var.Sonuçta çıktığın yokuşta fazla yakarsan inerken az yakarsın.Ve bu da ortalama değerin olur.Çıkarken 13 lt ortalama ile gittiğin yolu inerken 2.0 lt inersin ki ortalama 7.5 litre yakmış olursun.
Kesinlikle 10 lt yakan arkadaşların ya arabasında birşey var ya da sorun bende bilemiyorum artık.İddia ediyorum arkadaşlar fire motor anormal kullanılmadığı müddetçe veya araçta sorun yoksa kesinlikle 9-10 lt ortalama benzin yakmaz.