Ben bu konuyu epey araştırdım arkadaşlar. Kimisi para tuzağı, tek satış üzerinden yüksek kar marjı ile insan kandırmaca diyor. Fakat beni ikna edemediler.

Bor power'dan ziyade araştırmamı Motor Silk üzerine yaptım, çünkü işin ucunda Ali Erdemir gibi hayatında üç defa R&D ( research & development - Araştırma & Geliştirme) ödülü almış bir bilim adamı var.

ali erdemir - ekşi sözlük

Trk bilimadamndan byk bulu

Özellikle şu haber ülkemizin durumunu daha bir güzel döz önüne seriyor;

Türkiye'de iş bulamayan Dr. Ali Erdemir, ABD'ye döndü ve dünyanın en başarılı 100 bilim insanı arasına girdi. Türkiye'de 'Su gibi İngilizcen var' diye otel lobisinde çalışması önerilen Erdemir, enerji problemi konusunda dünyanın umudu oldu!

Türkiye'de iş bulamadı, dünyanın umudu oldu / Yaşam / Radikal İnternet

Hakkındaki birkaç yabancı kaynak (kendi ürünü olduğunu doğrulayan, Motor Silk in linkleri - bu linkler tarafsız olmayabilir ürünün kendi sitesi olduğu için, fakat bu ürünün Ali Erdemir tarafından bulunduğunu doğruluyor)

https://www.evergreenamerica.com/Eve..._Bio_Brief.pdf

Boron CLS Bond Technology: Biodegradable Lubricants, MotorSilk, LubriSilk & MarineSilk, Engine & Motor Treatments - Evergreen America Corporation

Bunlar araştırmarda ulaştığım bilgilerin bir kısmı. Forumlardan okuduğum kadarıyla ise, genelde km si yüksek ve eski teknoloji motorlarda büyük farklar oluşturduğu. Tabii hala motora yapılacak en iyi bakımın kaliteli sentetik yağ koyup 10.000 den daha önce değiştirmek olduğunu savunanlarda var. Ama benim ulaştığım genel kanı yakıt tüketimine çok bir etkisi olmayıp, eski ve yıpranmış motorlarda çekişi yükseltmesi oldu. Bende bir dahaki yağ değişimimde ekleyeceğim motora. ekledikten 5.000 km sonra düşüncelerimi tekrar paylaşırım sizlerle. Şu ana kadar yaptığım herşey araştırma olup kendimin tatkik ettiği şeyler değildir.