Motor Silk denen üründen 96 model kartal aracım için kullanmıştım ve evet ilk kutuda bile farkı anlamama yardımcı olmuştu. Şöyleki; araçta kompresor kaçakları vardı motorcuya gitmem gerekiyordu ama bu ürünü duyunca o zamanki maliyetide uygun olunca kullanmaya karar verip almıştım ve yanında diferansiyel katkısıda vardı ve diferansiyelimde ötme mevcuttu. Yağ değişiminde bu ürünü motora kullandım diferansiyel için olanıda direransiyele eklettim sonuç; ilk 500 km aracı sürekli yüksek devirde kullandım 3 hafta önce gidip geldiğim memlekete yine gittim geldim ve tam hatırlamıyorum ama ortalama 15-20 TL kadar daha az gaz tükettim üstelik aracın performansıda oldukça iyiydi. Memlekete gezmek için gidersem ve yollar müsaitse kesinlikle bolu dağını çıkarım hem manzarası için hem havası için daha önceki gidişimde gişelerden sonra aracı benzine alıp öyle çıkıyordum ama katkıyı koyduktan sonra gaz ile çıktım ve oldukça tatmin ediciydi aracın gidişi. Diferansiyeldeki ötmede de bariz bir azalma vardı. Sonuç olarak tam rakamı hatırlamıyorum ama 75-80 lira gibi bir rakam vermiştim ve kat kat fazlasının geri almıştım. Motor silk için istanbul belediyesinin testleri vardı sitede ancak şu anki sitede bulamadım testlere bakarak inanıp almıştım ve pişman olmamıştım.

Peki şimdi şunu merak ediyorum? Binlerce $ harcayarak ar-ge çalışması yapan yağ firmaları ürettikleri yağlara bu tarz katkılar eklemesini bilmiyormu? Neden x,y,z marka yağ üreticileri bir sürü özellik eklerken yağlarına bu tarz maddeleri ekleseler daha faydalı olmaz mı? Uzun vadede bu tarz maddeler yağın asıl özelliğini mi bozuyor yoksa ticari kaygılardan dolayımı yağ üreticileri tarafından kullanılmıyor?