Arkadaşlar bu manyetik yakıt tasarruf aparatları bazı kişiler "hiçbir işe yaramıyor" dese de, kesinlikle işe yarıyor. Ama bu eko66 denilen alet "500 ytl" den başlayan fiyatlarla satılıyor, kesinlikle bu alet 40ytl yi geçmeyecek maliyette çok basit bir şey. sadece elektriksel manyetik alan oluşturuyor. o yüzden bu alete bu kadar para vermek yerine 100 yıl boyunca kullanılabilecek aynı etkiyi sağlayan "neodmiyum bor demir" alaşımlı mıknatıslar var; 12000 gauss. "ekoyak" ın sattığı mıknatıslar bunlardır ve diğer bir sürü firmanın. ama ne yazık ki onlar da çok yüksek fiyata satıyorlar. mesela 100ytl gibi rakamlara... ben bu aletlerden bazı arkadaşlarla birlikte 21 tane aldım. tanesi 25 ytl. bi sürü arabada denedik. sonuç: işe yarıyor. özellikle kartal doğan serisi karbüratorlu araçlarda yüzde 30 a yakın tasarruf sağlıyor. benim grande punto dizelim de yüzde 10 tasarruf sağladı. performansı da etkiliyor. benzinli ve lpg li araçlarda süper işe yarıyor diyebilirim. mondeo 2.0 benzinli de yüzde 18, mutfak tüplerinde yüzde 12.5 tasarruf ediyor. bir de benzinli ve lpg li araçlara "ultrasonik buji" yi tavsiye ederim. bu bujilerle neodmiyum mıknatısları kullanmayla grande punto benzinli ve lpglirinizde minumum yüzde 15 tasarruf sağlarsınız, üstelik performans da cabası.
daha da tasarruf yapan sistemler var ama çok çok pahalı en mantıklısı bu mıknatıslar ve bujilerdir.
cihan, gondereceğim ürünü dene de arkadaşlara da bildir sonuçlarını.
Milleti, "çevreci" geçinen, deli fiyatlara bu aletleri satan firmaların pençesinden kurtar. eğer gerçekten iddialarında doğru iseler görelim de fiyatlarını olması gereken fiyatlara çeksinler de millet istifade edebilsin.
asıl vurgunlardan birini de "chip tuning" ile bi yazılım yükleyerek en az 800ytl alanlar da yapmış olmuyor mu acaba? tartışma konusu olmasın ama ben çok pahalı buluyorum bu fiyatları.