Arkadaşlar ben bu ekoyak denilen aleti bundan önceki arabam 2000 model clio sedan(75 hp benzinli) arabamda kullandım.Benim arabamın fabrika verisi benzin tüketimi 9.7 idi ve ben bu aleti taktıktan sonra benim araba 8.5 civarında yakmaya başladı ve yakıt tüketimi düştü.Ben hez zaman arabamın ışığı yanınca benzin alıyorum, 50 milyon liralık ve gittiğim mesafe,kullanım şekli %90 değişmez.Bundan dolayı yakıt tüketimi olayını babadan kalma yöntemle hesaplıyorum.Bende ekoyak'ı alırken aynı sizin gibi düşündüm ama yorumlara bakarak almaya karar verdim.Arabayı bu alet varken 10000 km kadar kullandım.
Yol bilgisayarı olmayan arabalarda yakıt tüketimini hesaplamak zordur birçok butür alet kullnanlar bundan dolayı yakıt tüketimini hesaplayamamışlardır ve aletlerin verimliliğini hesaplayamamışlardır.Bu alettin benim bir tanıdığım daha aldı arabası mitsubishi carisma ve yol bilgisayarı vardı bu aleti alan arkadaş yol bilgisayarı verilerinden yakıt tüketiminin düştüğünü görmüştü.
Sakına yanlış anlamayın ben ekoyak veya buna benzer aletleri savunmuyorum sadece ben kullandım ve bilgilerimi size aktarmak istedim.
Ekoyak ı arabayı sattığımda yakın bir tanıdığa sattığım için almadım ve puntoda deneme şansım olmadı keşke olsa idi.Yenisini alacaktım ancak arabaya box almaya karar verdiğim için vazgeçtim.İyi günler.