Benimki 2009 t-jet simdi gidil sinyal kolu alsam yaptra bilirmkyim yani
GT-N7000 cihazımdan 2 ile gönderildi
bakın arkadaslar bir daha yazıyorum. Ankara ve izmir disinda olup da buralara gelemeyip hiz sabitleyici taktiramadigi icin uzulen arkadaslarin yorumlarını goruyorum.
Bu is turkiyede ilk defa ilkerhan kardeşimiz tarafından kesfedilip izmirde uygulanmaktadır. Kendilerine tesekkur ediyoruz.
Ama bunun boyle olmasi sadece orada sinirli kalmasi manasina gelmiyor.
Nasil modifiye edilecegi internette bircok yerde yazili olan elm327 kablo alıp yine birçok yerde bulabileceginiz fiatecuscan programi ile sadece bir sinyal kolu alip eskisiyle degistirerek kendiniz gerceklestirebilirsiniz.. ihtiyaciniz olan sey torx 50 anahtari direksiyonu sokmek icin, tornavida ve bilgisayar. Yazilim ozel falan degil her yerde var. Daha sonra disable olan cruise controlu enable yapiyorsunuz o kadar.
Tabiki ustaya yaptirmak en iyisi ama usta yoksa kendiniz yapin mahrum kalmayin boyle bir nimetten... sadece 350 tl sinyal kolu fiyatina mal edersiniz... benden soylemesi...sadece uzaktakilere bir tavsiye...
Konu muratxx5 tarafından (10/02/2013 Saat 17:43 ) değiştirilmiştir.
Benimki 2009 t-jet simdi gidil sinyal kolu alsam yaptra bilirmkyim yani
bildiğim kadarıyla dynamic ve üzeri tüm grande punto ve punto evo lara oluyor. active lerede oluyor ama kendinizin yapabileceğini zannetmiyorum. kablo tesisatı çekmek gerekiyor. dynamic ve üzeri modellerde tesisat zaten elektronik kontrol ünitesine çekilmiş vaziyette. 1.3 multijet dynamic kesin olarak var diyebilirim. kendim yaptım. program arabanızı destekliyor fakat olup olmadığı hakkında kesin bilgim yok. otoya sorarsanız söyler diye umuyorum. iyi bir insan ve kaliteli bir usta. mutlaka bu araçla karşılaşmıştır.(duologic punto evolara bile taktıklarına göre muhtemelen uyuyordur.)
olup olmadığını kendiniz öğrenmek istiyorsanız sinyal kolunu söküp üst taraftaki soketlerden 8 ve 10 nolu pinlerin dolu olup olmadığına bakacaksınız. eğer doluysa aracınıza hız sabitleyici uyar. tesisat çekili demektir.
Cok ama cok tesekkurler yaptiniz aciklamayla aydinlattiniz sokup bakmaya calicagim eger dediginiz gibiyse sadece sinyal kolu takip islem tamamdir dirsunuz yani
birşey değil ...
elm327 cihazının birçok modeli mevcut. alırsanız eğer kablolu olanından almanızı tavsiye ederim. modifiye için daha uygundur...
Kablo olmadan arabanin beynine baglanamazsiniz ki... ben surekli kullandigimdan ekstra bir masraf olarak dusunmemistim... en basitinden bir ariza kodu sildirmeye kalksaniz tamirciler 50 tl para aliyor. Bu kablonun kendisi zaten ortalama 60 tl. Mesela 2 sene once emniyet kemeri uyarisini kapattirmistim 30 tl almisti simdi kendim acip kapatabikiyorum.
Airbag ariza kodlarini falan silebilirsiniz. Motor ariza kodlarini okuyabilirsiniz. Kullanisli birsey yani...
Sahibinden .com da bulabilirsiniz... zor bulunan birsey degil...
GT-I9100G cihazımdan 2 ile gönderildi
elm327 kablosunu ben yurtdışı sitesinden 22tl ye satın almıştım.
peki türkçe mi oluyor bu aletler
bide bu 2 aletten hangisi olur;
https://www.ebay.com/sch/i.html?LH_F...elm327&_sop=15
https://www.ebay.com/itm/USB-Car-ELM...item1e66a0375f
Konu ares86 tarafından (11/02/2013 Saat 15:48 ) değiştirilmiştir.
Burda alet sadece bir arac. Bu araci bircok farkli programda kullanabiliyorsunuz. Fiatecuscan veya multiecuscan olarak bilinen fiat grubu araclari destekleyen programi kullanirsaniz turkce dil secenegi mevcut. Dil isi programla alakali yani cihaz sadece aracin beynini okumaya yariyor...
GT-I9100G cihazımdan 2 ile gönderildi
O zaman e bayda bulduğum aletleri alsam oluyor bluetoothluları var sanırım onlar daha kullanışlı olur
Bluetooth aliraniz android telefonla torque programiyla verileri okuyabilirsiniz fakat sadece abs ve motor beynini okursunuz. Degisiklik yapamazsiniz. Kablolu cihaz almanızı öneririm. .. orjinal hali sadece abs ve motor beynini okur. Cihaz uzerinde değişiklik yapmanız lazım. Degisiklik sonrasi airbag beyni body computer beyni klima beyni gosterge beyni gibi yerlerdeki verileri okuyabilirsiniz. Hiz sabitleyici icin body computer beynini okuyabilmeniz lazim...Kablolu cihazda bu değişiklik işlemi daha kolay yapılıyor.
dediğinizi yapıp kablolu olanı alıcam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler gerçekten
Selamlar alfaobd programı ecuscan ile benzer bir program alfa romeo ları hedefleyen bir yazılım ama tüm fiat modelleri ve lancia lar ile uyumlu bir program ecuscan ile çok benzer yazılımlar buna ek olarak alfaobd android telefonlar için de mevcut
AlfaOBD
Önemli değil ne demek... umarım başarıyla islemlerinizi kendiniz gerceklestirebilirsiniz.
keşke bir arkadaş, burda ayrıntılı bir şekilde paylaşsa.
(fotoğrafla, çizimle, linklerle...vs)
ankaraya da izmirede çok uzağız malesef.
V
Oz Büyücüsü
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri