sinyal kolu ile sargı birbirinden sökülerek ayrılıyorlar.
parçacılar belki tek sargıyı satmıyorlardır o konuda bilgim yok ama dediğiniz gibi işi bilen ve bu işi daha önce yapmış birisi lazım yoksa boşa uğraş olur.
malum bizim ustaların hepsi bildiği bilmediği işe atlayıp yapmaya çalıştıkları için çoğu zaman boşa uğraş oluyor.
benim de aynı sıkıntım var ama hala yaptırmadım karakushasan arkadaşın yanına gidecem ilk fırsatta yaptıracam karşılayacaksın demi beni hasan hocam![]()
Eflatun'a sormuşlar;İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan iki davranışı nedir?
Eflatun tek tek sıralamış,Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler.Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler.Ama sağlıklarını geri almak için de para öderler.Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar.S...onuçta, ne bugünü, ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyeck gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.
Arkadaşlar geçmiş olsun aynı sorun yaklaşık 2-3 ay önce benim aracım da oldu. Önce ses kumandası daha sonra kanal değiştirici tuşlar korna ve en son airbag arıza ışığı yandı. Servise götürdüm rakam 370-400 tl civarıydı. basit bir parça olsa ne bileyim takozdur,kapaktır vb. yan sanayi kullanacaktım ama korna sinyal far ve en önemlisi airbag için önemli bi parça olduğu için şüphe etmeden değiştirttim ve 1 yıl parça garantisi var dediler. Yaklaşık 2-3 saat kadar bi zaman sonra değişitirdiler.Sinyal kolu ve direksiyonun altında kalan spiral sistem komple değişiyor.Kronik bir sorun gibi görünüyor ama benim tavsiyem fiyatı kabullenip tamir gibi uygulamaktan daha çok orjinal parça kullanımı.
aynı sorunu bende yaşadım,önce hava yastığı lambası sürekli olarak yanmaya başladı,daha sonra ara ara korna çalışmadı,direksiyondaki teyp tuşlarıda devre dışı kaldı,direksiyonun alt kısmında,direksiyonla birlikte dönen plastik bir parça,yetkili servisin verdiği fiyat aynı 400-500 tl arasında,ama Allah tan şans oldu da aynı parçayı çıkmacı dan buldum masrafı 200 tl ye çözdük, birde tamir yaptırmayı düşünen arkadaş varsa,bir ustadan duyduğum tavsiye,sargı makarasını tamir ettirip takmışlar daha büyük arıza açmış,ya çıkmasını bulmalı ya da orjinal taktırmalı, iyi sürüşler
Eflatun'a sormuşlar;İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan iki davranışı nedir?
Eflatun tek tek sıralamış,Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ne var ki çocukluklarını özlerler.Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler.Ama sağlıklarını geri almak için de para öderler.Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar.S...onuçta, ne bugünü, ne de yarını yaşarlar. Hiç ölmeyeck gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.
arkadaşarlar paraçanın adı airbag makarası aynı sorun bendede var.makara zamanla direksiyon döndükçe bir bölümünde aşınma oluyor..
ben istanbulda 300 tl ye buldum orjinal.100 tl verip yaptırcaksın 1 ay sonra tekrar bozulacak.yenisini almak daha mantıklı bence.
aynı problemi ben de yaşıyorum. bana verilen bilgi hava yastığı sargısı bozulmuş değişmesi gerekiyormuş. 470 TL dediler bana da. ya arkadaş anlamadığım şey şu, ben bu direksiyonu çevirmekten baska bişey yapmadım, hem de yumusak yumusak cevirdim. valla daha yaptırmadım 1 aydır öyle geziyorum. üstüne bi de şimdi tık tık ses geliyo direksiyondan. ne direksiyonmuş. eyvallah fiat... bir daha asla yakınından bile gecmeyeceğim fiatın...
banoto bursa dan aradılar. direksiyon mili ile alakalı geri çağırma kampanyaları varmış. haftaya gideceiğim. bakalım ne yapacaklar. hava yastığı problemini de soracağım. tekrar bilgilendirme yaparım.
Bu sorun hep activelerde mi ortaya çıkıyor, sorun olduğunu söyleyen kişilerin arabası active
herkese geçmiş olsun arkadaşlar umarım en kısa zamanda çözüm bulunur...
sinyal kartımı yaptırmama rağmen 1 ay geçmeden aynı sorun yeniden ortaya çıktı.. yok mu bunun çin malı falan arkadaşlar. sinyal kartı uzmanı istiyorum bitane bu foruma.. hepimize getirsin alalım ucuz ucuz.
bakalım bize ne piyangolar çıkıcak,sabırla bekliyorum fiat'ın sürprizlerini ! ...bu kadar soruna bide hava yastığı sargısı çıktı...bu kadar kişi şikayet yaşamış....470 tl lik bi girinti ! ...direksiyon hiç koymasalardı arabaya...çevirme ile aşınacaksa çevirmeyelim,hatta tutmayalım!!....hiç hayırlı haberler değil bunlar...üzülüyorum gerçekten arkadaşlarım adına
Konu levan34 tarafından (19/12/2010 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar az önce servise gittim ve parçanın adının sinyal ünitesi yada sinyal kolu ünitesi olduğunu söylediler.. 385 tl parça parası. işçilikle beraber heralde min 450 olur heralde.. dışarda aynı parçayı sordum ordada 330 tl dediler. parçanın kodunu vermediler.. dışarı kod vermek yasakmış nasıl bi uygulama anlamadım. öğleden sonra yaptırmaya gidicem 2-3 gibi. o saate kadar bu parçayı çok ucuza bulurum.. etme eyleme diycek olan varsa hemen müdahele etsin bu duruma![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri