plastık karter muhafaza var.ben 102 tl ye taktırmıstım 8 ay kadar oldu.
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta aracı yetkili servise bıraktım. EGR ve City motoru değişti. City den sonra direksiyon sanki daha sert olmaya başladı yani şimdiki city açıkkenki hali değişmeden önceki city kapalıyken ki gibi o derece sert. EGR değiştikten sonra da aracın sanki çekişi düştü hatta soğukken kara duman atmaya ve motordan sanki bir yerden hava kaçırıyormuş gibi ses gelmeye başladı. Ki düşünün bizim araçlarda turbonun sesi kulağa hoş gelir şimdi o ses o kadar gelmiyor. Servisin dediği şu EGR yeni azıcık içinin kurum bağlaması falan lazım o zaman o ses gider dediler. Sonra karter muhafaza takalım dedim bunlara takılmıyor dediler. Benim de garibime gitti şimdi cidden bizim araçlara takılmıyor mu? EGR değiştiren oldumu hiç bu yaşadıklarım normal mi? City deki sıkıntıyı yaşayan oldu mu?![]()
plastık karter muhafaza var.ben 102 tl ye taktırmıstım 8 ay kadar oldu.
plastik mi? diğer araçlar gibi çelikten değil mi?
evet plastık.banada ılk basta sacma geldı.cunku daha oncekı dıger araclarımızda metaldı.
metal koruma yok plastik o yüzden bende taktırmadım öylece duruyor
bende lifteyken baktım kartel bu araçta çok yukarda orası vurmaz zaten. bir demir koymuşlar oraya ne işe yaradıgını anlayamadım.
o zaman değmez sadece tozdan ve çamurdan korumak için yaptırılabilir.
EGR ve City deki tepkiler canımı sıkıyor bakalım benim durumum da olan var mı hiç?
izmire gittiğimde kardeş halletti o işi gereksiz bir malzeme zararı var faydası yok karter muhafazası istemez zaten bizim araçlara zaten taktırsan plastik olacak bişey olsa hem o kırılacak hem karter zarar görecek o yüzden para harcamaya gerek yok.
evet çokta gerekli değilmiş
cityden ve egr den başı ağrıyan olmadı mı hiç yahu
yeni takılan city motorları eskisi kadar yumuşak değil. benimde city değişince biraz sert gelmişti ama bir iki gün içinde alışırsınız , hele başka bir araç kullanırsanız hemen alışırsınızsert olması normal yani , başka arkadaşların da yazıları var forumda bu konuyla ilgili.
Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ
alttaki gereksiz dediğiniz şey şase desteğidir arkadaşlar. o demir olmadığı zaman virajlarda özellikle yüksek süratte girdiğiniz virajlarda ön taraf esneme yapar ve stabilite bozulurç sökenlerin takmasını tavsiye ederim. yoksa fiat koymazdı baştan. her arabaya bu demiri koymayarak yüzbinlerce dolar kar yapardı.
üst tarafa kule gerisi (sonradan takılanlardan bahsediyorum) neyse alt taraf için bu demir geçerlidir. tek sıkıntısı aşağıda kalması nedeniye sık sık oraya buraya sürtüp eğilmesi ve ekzosta değip ses yapmasıdır. düzeltmeside basittir alttan bir asılın eski haline gelir.
Can'a katılıyorum.Çokyerinde bir yorum olmuş.Bencede gereksiz bi parça değil.Fiat bu tarz parçaları tipo tempra gibi araçlardada değişik şekillerde kullanmıştır.Ses olayına gelince aracın altını sürttüğünüzde yere en yakın olan parça bu demir parçası ve yukarıya doğru eğiliyor.Yukarıda da ilk dokunduğu yer egzozun dirseğidir.
arkadaslar zaten metal karter bulsanızda bence taktırmayın derim kaza anında motor ass,agı dusemiyo ve kucagınıza geliyo plastik muhafazada fiberden bence cokta gereksiz deil su birikintilerinden gecerken özellikle suratli motorun içine su gelmez ben taktırmıstım aldıgım zaman 90 tl idi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri