kullanımdan kaynaklı sorun dıye dusunuyorum motoru normal stop etmedıgınız ıcınde yag basıncı dusuyor ve bu uyarıyı verıyor
Arkadaşlar. Ara ara başıma geliyor. klima açıkken ve biraz zorlanacağı yerde mesela evimin önünde alçak kaldırama çıkartırken bu uyarıyı veriyor bazen stop ediyor. Sanırım az gaz veridiğimde oluyor. Ben buna bağlıyorum. Ama mesaj şekli ilginç geldi. "motor yağ basıncı düşünk lütfen motoru durdurun " 1.5 sene de nerde ise 4 defa başıma geldi. Az gazdan dolayı stop etmekye yaklaşan araç tan bu uyarı ile alakayı kuramadım. Meraktan soruyorum. Başka bir şey olabilirmi yoksa böyle durumlardan doğan normal bir mesajmı ne yapmam lazım bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.
Teşekkürler.
kullanımdan kaynaklı sorun dıye dusunuyorum motoru normal stop etmedıgınız ıcınde yag basıncı dusuyor ve bu uyarıyı verıyor
bence servise danışmalısınız.. 4 kere bu arızayı vermesi normal olmayabilir... servise danışmakta fayda var...
yağ filtresinden veya yağ pompasından yapabilir önce filtreyi değiştirin büyük bi ihtamal yağ filtresindendir purflux veya fil marka tercih edin
Konu Ziyaretci046 tarafından (25/08/2010 Saat 18:56 ) değiştirilmiştir.
uğur öncelikle yağ filtresine ve yağ pompasına bakılması lazım
yalnız şunuda göz ardı etmeyelim aracı stop edecek kadar zorladığında yağ basıncı düşer yağlama azalır bu yüzdende bu uyarıyı veriyor olabilir
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Aynı durum benimde bir defa başıma geldi ancak benim o an farkettiğim motor tam stop edeceği sırada bu uyarıyı vermesiydi tekrar çalıştırdığımda bir daha tekrarlanmadı ancak 4 defa oluşması sıkıntılı bir kon olabilir. Ancak stop etme durumunda yazılımdan kaynaklı bir hatada olabilir.
Coşkun abi bende öyle olduğu düşünüyordum. O nedenle arkasını aramadım tamam 4 defa başıma geldi ama 1.5 senelik bir zaman yayılımında. Zaten bunun 3 de stop etti motor. Dediğim gibi bayırda kalkış yaparken yada böyle kaldırıma tekeri cıkartırken falan başıma geldi. bazen klimayı unutup devri az veriyorum her hal ondan yetmiyor diye düşünüyorum. Benim aslında sorum bu uyarının garip gelmesiydi onunda cevabını aldım. motor stop etmesine yakın yağ basıncı düşmesi imiş. Aracı servis bakıma götürmüştüm. Aracı bilgisayarada bağladılar bir şey gözükmüyordu.
o zaman sorun yok uğur yağ basıncında normaldede bir düşüklük olsa idi serviste makinada bu gözükürdü
unutma yağ pompasının ne kadar basınçla yağ basacağı motorun devriyle orantılıdır
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Fazla yag bı sorun teskıl edermı abı
I ' m c a p u l i n g . . .
Walla yag cubugunu her cektıgımde en ustten daha fazla gozukuyor
neden peki fazla mı yağ koyuyorsunuz değişim yaparken
Yok abı ya cözemedım olayı ya benım yag haznesı kucuk yada cubukta bı numara var
peki bu yağ seviyesindeki artma hep devam ediyormu peki
Bi keresınde ankarada yag sevıyesı cok dusmustu yag ılave ettım...
sonra baklımları falan yapıldı sımdı sankı fazla gıbı gelıo acaba 4 lt hepsınımı koydular
olabilir ama yarım litreden fazla bir zarar gelmez
yalnız devamlı yağ seviyesi artarsa bu yağa mazot karıştırıyor demek olur ki bunun sonuçları motoru eline almaya kadar giden bir durum
ama senin sorunun bununla ilgili değil anladığım kadarıyla yarım litre fazladan yağ koymuşlar bir sıkıntı yapmaz
Abi şimdi kontrol ettım geldım walla ne dıyeyım ust cızgıyı bayagı gecmıs bırde gaz yagı gıbı kokuyor![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri