valla mert 3 senedir kullanıyorum neredeyse biz hep o yorumu yapıyoruz. ama toparlanınca iyi gidiyor Allah var hakkını yememek lazım
Printable View
senin gibi hızlı olacağımızı sanmıyorum zaten mert :)
depresyona girme reis aynı sıkıntı bizdede var, kalkışlarda biraz hantal kalıyo bizimkiler ;)
aynı araçdan başka bitane daha bulabilirsen onuda kullan, muhtemelen arada fark olmadığını görüceksin ;)
geçen başka bi başlıkdada yazdım clio bile açık ara fark atıyo hafif rampada kalkarken :)
arkadaslar aracın seriliginde yakıtında büyük bir fonksiyonu var opetten alırsanız aracın performansı artıyor shelden aldım ben yakıtı aracın çekişi düştü bu durumda beni baya rahatsız etmişti
yakıtında büyük bir katkısı var unutmayın arkadaslar aranızda yeniyim hatam kusurm olursa affola
Laaa el firenini indir la :))
en sonunda böyle bir sonuç çıkacak gibi bu başlıktan :))
yav dynamik veya emotion bunlar aracın konfor donanımları deilmiydi?
aracın, atıyorum iç kapı açma kollarının gri olması negibi bi hız veya güç kaybı ortaya çıkarırki bana mantıklı gelmedi
ben 75 lik dynamik kullandım 2 sene şimdi active 90 lık ototmatik var ikiside aynı hantal ve aynı abimin ahırındaki camışlar gibi; yola yatıyor git diyon gitmiyor tabi bunlara arada 120ps lik alfa147 den sonra binince daha bi salak hissediyorsun kendini
tıpkı yeni ehliyet almış yolu ortalayan direksiyona yeni evli gelin gibi sarılan, bayan şöförler gibi hissettiriyor bu meret multijet :) (bu arada sözüm meclisten dışarı)
bu kanıya orta şeritte ilerlerken arkanızda seyretmekten sıkılıp sizi sollayan araçlar neden oluyor :))
Valla benim 1.3 multijet 75hp evo fena değil basınca gidiyor eski 2004 puntomdan daha seri geldi bana.
75 lik multijet var bende daha 7000 km de araba. Kalkışta 1.6 benzinliler gelsinde geçsin beni göreyim. Biraz gazlı kalkın bakın hantal olan hangisiymiş görürsünüz. 127 beygir toyota corolla ile kıyaslayabildim benim puntoyu. Açık ara geçer ama son süratte çakılır o ayrı :D
Herşeyi denediniz ve araç yinede size hantal geliyorsa gidin bir yerde Dyno testine sokun aracınızı,90 hp denen araçlarınız bu değerleri yakalayamıyorsa yazılım güncelletin veya chiptuning yaptırın...
85 hp diye aldığım Kangoo dci Dyno da 4.viteste 81 hp verdi,77 hp veren bile olduğunu söyledi Dynocu arkadaş,chiptuning den sonra 4.viteste motorda 109 hp çıktı,aynı makinada 5.viteste ölçtürdüm motorda 127 hp tekerde 107 hp çıktı.Bu arada Dyno ölçümleri 4.viteste yapılırmış bunuda o zaman öğrenmiştim...
bende de emotion var ben çok memnunum hele ki 75 lik punto dan sonra bana çok iyi geldi..carbon clean yapımı üstte de arkadaş sormuş ama bende sorayım sadece yağ değişimi sırasında mı oluyor? ayrıca hocam senin araçta sorun sente gibi geldi bana..
Carbon Clean olayını istediğiniz zaman yaptırabilirsiniz. Yağ değişimi ile alakası yok.Tek dikkat edilmesi gereken husus işinin ehli ve kaliteli kimyasal kullanan,kısaca namı yürümüş birine yaptırmak. Bakıma girmeme 8000 km olmasına rağmen gittim bugün Carbon Clean yaptırdım Pendik Sanayide bir yerde ve garip ama test sürüşünde uzunca bi süre 2lt/100km gibi bi değer gördüm araçta :) 200-250 km sonra motorun değerlerini yoklayacağız, bakalım o zaman ne çıkacak sonuç.
merhaba yazınızı yeni gördüm.aynı konuda forumun genel kısmında bende bi başlık açmıştım.ilk ivmelenme benim araçtada çok zayıf.trafik ışıkları kabus oldu benim için.yazdığınız sorunların aynısını birebir yaşıyorum..daha 1800 km de olduğu için servise götürüp aracı deneme tahtasına çevirmelerinide istemiyorum..ama cidden çok sinir bozucu bir durum
Normalde motor veya aktarma organlarında bir değişiklik yoksa versiyonlar arası bir motor performans farkı çok beklenmemeli. Çok düşük bir ihtimal olmakla birlikte belki ağırlıklar kıyaslanabilir. Aktarma organları + ağırlık birleşince çok önemli olabiliyor. Ben de evonun (75'lik) performansını ortalama olarak tanımlarım ama şirket aracı albea (aynı motora sahip) gaza dokununca bile uçuyor. Dediğim etki...
sorunu turbo imiş, değiştirmiş, sahibinden de ilanı vardı, aracına taliptim ama, sattı yada satmaktan vazgeçmiş olmalı ki ilanı kaldırmış aracına ekspertiz yaptıracaktık, dün defalarca aradım cevap vermedi yoğunum ben seni ararım diye sms attı yahu murat cım aracını zorla almayacağız ya insan konuşur vazgeçtim der. senin arabanı alıcam diye acilen aracımı elden çıkardım şimdi yaya kaldık neyse senin canın sağolsun bir gün bir buluşmada görüşürsek :pokey000: kulağını çekerim...Ama çokta başını ağrıttım sorularımla kusura bakma:) Neyse kısmet olursa bir dizel dinamic dualogic buldum inşallah yarın anlaşır puntolanırız:smartass: sayg.
eyvallah my teacher, görüşürüz inş. :) bakalım kısmet, bugün öğleden sonra bakıcam araca, aklımın bir köşesinde senin araçta var, skydome dan vazgeçicez galiba, skydome lu araç bulmak zor, bir kaç araç var bakacağım, kafama yatmazsa senle de anlaşırsak arabana tav oluruz:) hem follow me yide çözmüşsün bak:) 09 plaka ile devam ederiz belkide güneşli mahmutbey caddelerinde... kısmet tabii...:thankyou:
yahu hocam zaten satcan arabayı napcan bilinmeyen özelliklerini :tongue00:
şu konuları oku çok şey var bilmediğimiz:sleep000: hatta puntolarımızı uçak olarakta kullanabiliyormuşuz:tongue00:
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...-hakkinda.html
https://forum.grandepuntotr.com/gene...-ozelligi.html