tabiki zaten klimayı çalıştırmadan arabayı boşa alın yada debriyaja basın öyle çalıştırın..ayrıca klima üflemesini siz arttırdıkça mazot fazla gitmiyor onun için klimayı açtıktan sonra istediğiniz gibi kullanın diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin![]()
peki sadece açarkenmi debriyaja basacaz ve ne kdr süre debriyaja basılı tutacaz?
vitesi büyültmekmi lazım yoksa küçültmekmi? yoksa fark yapmazmı![]()
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Onlar dezavantajlı
Sanırım gazdan ayağınızı çektiğinizde klima tuşuna basılıyor. Ya da ilk hareketten önce açın![]()
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
bana çok sorun olabilecek gibi gelmiyor
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Yanlış! Kompresör kayışı denen bişey var, zaten sürekli dönüyor.
Bence çok abartılmış, yok debriyaja bas, bayırda açma-bunları kullanma kılavuzuna sonradan ekleyenler oldu sanırım
Bazı arkadaşların dediği gibi EN AZ senede iki kez polen filtrenizi değiştirin, filternin kapağının doğru takıldığından emin olun, yola çıkmadan önce biraz camları açıp sıcak havayı dışarı atın, ilk birkaç dakika sadece iç hava sirkülasyonuyla çalıştırın ve sonra da üzerinize kalın bişeyler giyin.
Bu arada, benim de soğutma zayıf; yarın polen filtersini değiştiricem, düzelmezse gaz seviyesi kontrolü şart.
Konu smartmavi tarafından (27/05/2011 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir.
Kayış dönmüyor demedim zaten kompresörün içinde pistonlar vardır.piston sürekli hareket halinde değildir. Siz yüksek devirdeyken klimayı açtığınızda pistonlar aniden yüksek dewirle dönmeye başlar. Ama siz bunca zamandır sorun yaşamadıysanız bildiğiniz gibi kullanmaya bende bildiğim gibi kullanmaya dewam edelim...
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Motor sıcaklığı 90'C ye geldiğinde klima en verimli şekilde çalışır bildiğim kadarıyla, bazı mesajlarda yüksek hızlarda verimsiz gibi birşey söylenmiş bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü klimanın çalışma prensibi sıcak havanın soğuk havayı doğurması. Klima içindeki gaz (freon,frigen,kaltron vs.) kondansör ve evaporatör ile havayı soğutuyor. Bunun için de yüksek sıcaklık gerekiyor. Sadece tam elektronik (dijital anlamında değil) klimalarda ısıtma elektronik olarak olduğundan daha ilk açışta direkt verimli oluyor.
Netice itibarıyle soğutmanın sağlanabilmesi için yüksek sıcaklık gerekiyor ve bunun için de motorun ısınması gerekli. Aynı şey buzdolapları için de geçerli.
Beneficium accipere libertatem est vendere
1.3 motor accent war 1senedir kullanıyorum geçen sene klima kullanmadım ama bu sene kullanmayı düşünüyorum sıcak hava geliyor filtre mi gaz mı yoksa motor hacminin küçük olması sizce..(accent klima ile ilgili başka forum bulamadığım için buraya sordum yardımcı olursanız sevinirim)
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri