13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Lpg'li araç sahiplerinin dikkatine

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

Standart Lpg'li araç sahiplerinin dikkatine

arkadaşlar aracımın her 10binde bir bakımını yaptırıyordum. fakat pg olayını atlatmısım. her 20 binde lpg filtresinin degismesi gerekiyor. bunu biliyorsunuzdur bende ibliyordum aama ihmal etmişim. aracta sıkıntı olunca lpg servisine goturdm.filtresini degistrdik. bogaz kelebegine baktık nerdeyse 1 cm psilik olusmus aynı zamanda regulatorede etki etmiş hepsini temizlettim sorun yok ama biraz daha devam etmiş olsaydı zannaedersem daha buyuk arıza verecekti. LPG li araç sahiplerine önemli bir hatırlatma olarak yazmak istedim. bu arada lpg filtresi 10 lira ))

2. Bu mesajı için 2 kişi pdr42'ye teşekkür etti:

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

bende lpg kullanıyorum fakat 20 binde diğilde 80 binde bir biliyorum değiştirme periyodunu bizim ulkemizde 20 bin normal olabilir aslında..

Mustafa Akçay
    Rengi
    Titanyum Gri

yok yok ugur sakın ha 20 binde degistir 20 bin bence ideal filtrenin halini gorunce sende oyle dersn

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Ben 10.000 km.de bir değiştiriyorum arkadaşlar (hatta 2 filtre birden değişiyor ikincisi hangisi onu sormadım) genelde opet ve PO dan lpg kullanmama rağmen filtre leş gibi çıkıyor resmen...o yüzden filtre olayını asla ihmal etmemek gerekiyor..

Bu arada bugün itibariyle lpg ile tam 37.000 km yapmış bulunmaktayım ve maşallah hiçbir sorun yok allaha şükür tık demedi yani...(hesaplarıma göre 39 lt full lpg ile 500 km yol gidiyorum yani yaklaşık işte 13 kuruş falan yakıyor şehiriçinde)

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mustafa Er
    bluEyes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06 JM 495
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı tempesty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 10.000 km.de bir değiştiriyorum arkadaşlar (hatta 2 filtre birden değişiyor ikincisi hangisi onu sormadım) genelde opet ve PO dan lpg kullanmama rağmen filtre leş gibi çıkıyor resmen...o yüzden filtre olayını asla ihmal etmemek gerekiyor..

Bu arada bugün itibariyle lpg ile tam 37.000 km yapmış bulunmaktayım ve maşallah hiçbir sorun yok allaha şükür tık demedi yani...(hesaplarıma göre 39 lt full lpg ile 500 km yol gidiyorum yani yaklaşık işte 13 kuruş falan yakıyor şehiriçinde)
    10000kmdir lpg kullanıyorum aracı aldığımın 2.haftası taktırdım ama hiç 13 kurus yakamadım malesef ben anlamadım bu işi ben 40 litreye 400 420 km yapıyorum ustayla konustum sehir ici normal dedi bana ama aradaki fark az bi farkta değil

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Alıntı bluEyes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10000kmdir lpg kullanıyorum aracı aldığımın 2.haftası taktırdım ama hiç 13 kurus yakamadım malesef ben anlamadım bu işi ben 40 litreye 400 420 km yapıyorum ustayla konustum sehir ici normal dedi bana ama aradaki fark az bi farkta değil
    kullanım tarzınıza evinizin konumuna kullandığınız lpg istasyonuna hatta aracın ağırlığı lastiklerin durumu ve motor bakımına göre değişiklik gösterebilir..

ben çok sakin kullanırım,çayyolunda oturuyorum,hep aynı istasyonlardan lpg almaya özen gösteririm,araçta gereksiz ağırlık tutmam,lastikleri düzenli olarak kontrol ederim ve motorun bakımına çok özen gösteririm...Fakat bunlar arasında sanırım hiç sert kullanmamam ve ev güzergahımın pek şehiriçi sayılmaması tüketimi etkileyen en önemli unsurlardır..(yol bilgisayarım ortalamada 6.8 lt tüketim gösteriyor şu anda)

İşin garibi zaten şehirdışında tatillerde de 13 kuruş yakıyorum şehiriçinde de 13 kuruş yakıyorum...Sanırım şehirdışında 1.4 motorlar 1.6 ya oranla fazla yakıyorlar,yada ben hızlı gidiyorum başka açıklaması yok bende onu anlamıyorum mesela...
    Konu tempesty tarafından (27/10/2009 Saat 08:01 ) değiştirilmiştir.

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

arkadaşlar lpg kitlerinde filtreler nerde oluyor kendimiz değiştirebilir miyiz bunları? bora bende şehiriçi 14 kuruş yakıyorum ama açıkçası sakin kulanmıyorum nasıl olsa lpg diyip bazen ivmeler ve yuksek devirlerle kullandığım oluyor ve bizim burda lpg litresi 1.72 şehiriçi şehir dışı olayı benzindeki gibi çok farklı olmuyor bende şehirdışında 12 kuruş yakıyorum (110 ortalama hız ile)

ÖZKAN KURTULDU
    KeYiFSeL ÜYE :) 34ozkankurtuldu34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 U 4303
    Edilen teşekkür: 694

Arkadaşlar bende lpg kullanıyorum ve bundan önceki aracımda megandı ve ondada lpg kullandım markaya görede degişiyor önceki baykan diye bir markaydı çok sorun yaşadım 1.6 megan coupeydi bursaya yaklaşık 270 km yi 47 tl ile gidiyordum şimi 1.4 fire active lpg ecotech italyan bir kit 270 km yol yapıyorum aynı şekide 30 tl yakıyor ama 100 geçmiyorum buda bir gerçek tv izliyorum otobanda oda benim keyfim alışkanlık oldu ama kötü bir alışkanlık sanırım BU ARADA LPG FİLTRESİ 10000de
    degişiyor ihmal etmeyin araba gaz yemeyip stop ediyor belirtileri bunlar tekler gibi oluyor bazende eski arabamda öyleydi bundan daha sorun yaşamadım ECOTECH tavsiye ederim...

Mustafa Akçay
    Rengi
    Titanyum Gri

benim yakıt fazlalastı sanıırım bi sıkınıt var bu filtreyi gec degsitirince problem oldu herhalde 40 lira ile 200 km demyecek sanırım .. asırı yüksek geldi bana bu hic bu kadar yakmadı 200 lira edecek kmde yuh

Hasan Murat SONER
    ssss2292 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Yok
    Plaka
    10 GMS 07
    Edilen teşekkür: 28

ben 10.000 km de değiştirdim yakıt sarfiyatı yükselmişti. 40 TL ye değiştiriyorlar lpg filtresini

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı bluEyes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    LPG ile kullanıp ortalama yakıt litresini ölçünüz
    Benzin ile kullanıp aynı şekilde ortalama yakıt litresini ölçünüz
    fark %10 dan azsa sorun yok demektir.

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı pdr42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aracımın her 10binde bir bakımını yaptırıyordum. fakat pg olayını atlatmısım. her 20 binde lpg filtresinin degismesi gerekiyor. bunu biliyorsunuzdur bende ibliyordum aama ihmal etmişim. aracta sıkıntı olunca lpg servisine goturdm.filtresini degistrdik. bogaz kelebegine baktık nerdeyse 1 cm psilik olusmus aynı zamanda regulatorede etki etmiş hepsini temizlettim sorun yok ama biraz daha devam etmiş olsaydı zannaedersem daha buyuk arıza verecekti. LPG li araç sahiplerine önemli bir hatırlatma olarak yazmak istedim. bu arada lpg filtresi 10 lira ))
    Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar lpg kitlerinde filtreler nerde oluyor kendimiz değiştirebilir miyiz bunları? bora bende şehiriçi 14 kuruş yakıyorum ama açıkçası sakin kulanmıyorum nasıl olsa lpg diyip bazen ivmeler ve yuksek devirlerle kullandığım oluyor ve bizim burda lpg litresi 1.72 şehiriçi şehir dışı olayı benzindeki gibi çok farklı olmuyor bende şehirdışında 12 kuruş yakıyorum (110 ortalama hız ile)
    LPG filtresi değişiminin gelip gelmediğini LPG ustaları ölçümle anlıyorlar. Bir makineye bağlayarak LPG geçiş basıncını mı ne ölçüyorlar. normalde 10bin'de 1 değiştiriliyor ama ben 22 bin km'ye kadar 3 kere gittim 3ünde de değiştirmeye gerek yok dediler. PAra almadılar değişim olsa 35 TL demişti orjinal Zavoli demişti.
    bilginize arkadaşlar

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

ben ölçümle felan uğraşmadım. 15000 km olunca gittim değiştirdim. atiker marka; tek filtresi var ve yetkili servisi 25 liraya değiştiriyor.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik