Sayfa 1/3 123 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Punto büyürse ne olur?

OSMAN YILMAZ
    ozz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 36

Standart Punto büyürse ne olur?

VALLA 3.5 SENE OLDU. Artık servisten çıkamaz oldum. Sürekli servisteyim ve arabanın derdi bitmiyor. En son motorun üzerindeki bakalit kapak üç bağlantı yerinden kırıldı. Geröi hemen olmadı bu ama zamanla teker teker bağlantılar çatladı ve puf.
    Yok cam tertibatı bozulur cam düşer. Yok binbir ses gelir her yerinden. Plastikleri sabitleştirmekten kapılara bagaj kapağına ziftli izolasyon malzemesi ve keçe tıkıştırmaktan da sıkıldım. Yok ön panelin seffaf plastik camı titrer. Yok torpidoda ki evrak bölümü ses çıkarır.

Valla hayırlısı ile işallah uzatılmış garantisi de bitsin. Gidip sıfır A3 alacağım.

Tamam güzel araba iyi araba ama bir yere kadar. Bir daha Fiat mı aman.

Beyler. Amacım aracı kötülemek değil.Ben bu aracı beğenerek aldım. Ama bu kadar çok döküleceğini bilmiyordum.

Sizlere tavsiyem sizde benim gibi ha bire biryerlerden gelen sesleri çözmeye çok kafa yormayın. Bitmiyor bimiyor. Fiat deyip geçmek lazım.

2. Bu mesajı için 5 kişi ozz'ye teşekkür etti:

Ender Pala
    pilotender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 229

Aynen...ses geliyor benim arabadan da ama o kadar da rahatsız edici boyutta değil benimki. Şunu da belirtmek istiyorum ki, 1998 model Alfa Romeo 156 aracım vardı, o bundan cok daha sessiz ve konforluydu onca yaşına rağmen...Sınıf ve malzeme kalitesi farkı olsa gerek... GP'yi böyle kabullenmek lazım. Arabanın dış görünüşü de çok afili kimse buna hayır diyemez herhalde.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

ya şans yada kullanımla alakalı...

4 yılı geçtim (km düşük gerçi 34k) yazdığınız sorunları yaşamadım.

bazen ses geliyo sağından solundan ancak rahatsız edici düzeyde değil...
    Konu OzzY tarafından (03/06/2010 Saat 03:54 ) değiştirilmiştir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ender Pala
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz

Pardon ben de kilometremden bahsetmemiştim. Benim punto şu anda 38000 kilometrede.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdem Bozdağ
    GP Hastası Erdem Bozdağ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1126

bende 0 km aldım
    araç şuan 43.000 km de
    severek biniyorum ama Müslüm abi olmasa şimdiye çoktan satmıştım çünkü ben de seslerden çok çekmiş biriyim

Ender Pala
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz

Müslüm abi ile ben de tanışmak isterim birgün valla.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

benimki 75 binde.
    ses geliyormu evet geliyor
    takıyor muyum? hayır

motoru yürüyeni Allah'a şükür iyi. sıkıntısı yok. benim için yeter. sonuçta b sınıfı 25 bin lik araba bunlar. aşırı birşey beklememek gerekir diye düşünüyorum.

12. Bu mesajı için 3 kişi Du Hast'ye teşekkür etti:

Ender Pala
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Beyaz

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimki 75 binde.
    takıyor muyum? hayır

motoru yürüyeni Allah'a şükür iyi. sıkıntısı yok. benim için yeter. sonuçta b sınıfı 25 bin lik araba bunlar. aşırı birşey beklememek gerekir diye düşünüyorum.
    +1

O Ç
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretçi049 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07 NOC 90
    Edilen teşekkür: 265

Bendeki araç 2006 model 50000km'de öyle sağından solundan ses geldiğini fark etmiyorum yada hiç dikkat etmediğimden olabilir duyuyorum
    Sadece 205-40-17 lastikler yüzünden yol sesini içeriye aktarıyor onada katlanıyorum artık

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

punto büyürse ww punto olur) 60 bindeyim ve on taraftan zırıltı gelmekte cozum yok ve bu ilk 1 yıldan sonra gelmeye başlayan bir ses böyle kabul ettik biz bu aracı napalım

Erkan Karakan
    SpyHunter33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 732

2007 model 106bin de çıt yok
    Artık Fiorinolu

Ertan GÜNDOĞDU
    Slow Down brabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455
    Edilen teşekkür: 230

Alıntı pilotender Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1998 model Alfa Romeo 156 aracım vardı, o bundan cok daha sessiz ve konforluydu onca yaşına rağmen...Sınıf ve malzeme kalitesi farkı olsa gerek...
    Ender'e tamamen katılıyorum. Ben de aynı şekilde 100bin kmden fazla Alfa 156 kullandım, alt takımlarında sorun var demelerine rağmen 1 kere sıkıntım tek parça değişimi ile hallettik ses sorununu ve de arabayı üzecek şekilde kullanıyorduk.
    Benim Grande de 2006, 54 bin'de sol arkadan ses geliyor baktırtmadım daha önceden ön takozlar değişmiş biraz bir şeyler yapılmış. Sonuçta bu kadar km de ses gelmesi normal değil ama çözümleri genelde basit ve ucuz kullanılan malzeme kalitesinden kaynaklı tamamen. Eski aracımda 80bin kmye yakın fren balatası değiştirmiştim. Punto da 53 binde değiştirdim aldığım anda bitikti çünkü benden önceki sahibi de değiştirmiş. Sonuçta alt takım fren sistemi vs ucuz olduğundan çok da uzun ömürlü değil.

Ama herkese göre daha çok şikayetçi olmandan dolayı ya çok kötü şanssızsın ya da kullanımla ilgili bir problem var. Mesela ben babamın yanına oturamıyorum direksiyonu vs çok iyi olmasına rağmen, kapıları çok sert kapatır, çukurları ıskalamaz, vites geçişlerinde dikkat etmez, motoru çok üzer, klimayı çok kullanır, sunroof'un güneşliğini çok yüklenerek çeker, koltuğa otururken tüm vücudunu sürter. Sonuçta bana göre 3- kat fazla sorun yaşıyor. Toplasanız 1 kere kapı ayarı yaptırdım, babamda da kapı kilidinde bilmem ne de değişti, alt takımlar sürekli elden geçiyor, Vites sorunu yaşadı ve baskı balata erken değişti, Sunroof'un güneşliği bozuldu tıkırtı yapıyordu komple tavan döşemesi söküldü, koltuk döşemesinin üst tarafı değişti bunlar örnekler...

ek olarak A3 alsan da Punto, A3 arasında servise gitme olasılığının aynı olduğunu düşünüyorum zamanında çok kararsız kaldım Alfa ve a3 arasında bir kaç arkadaşımda A3 vardı hepsi benden az kullanmalarına rağmen daha çok servise gittiler. Bir de iyi araba olduğu için parçaları da pahalı. Sorunsuz araba istiyorsan Honda veya Toyota al. Yağını suyunu değiştir tık demeden çalışır
    Konu brabus tarafından (03/06/2010 Saat 10:37 ) değiştirilmiştir.

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

18. Bu mesajı için 3 kişi brabus'ye teşekkür etti:

serkan inkaya
    intruder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    09 bc 161
    Edilen teşekkür: 11

Alıntı brabus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ender'e tamamen katılıyorum. Ben de aynı şekilde 100bin kmden fazla Alfa 156 kullandım, alt takımlarında sorun var demelerine rağmen 1 kere sıkıntım tek parça değişimi ile hallettik ses sorununu ve de arabayı üzecek şekilde kullanıyorduk.
    Benim Grande de 2006, 54 bin'de sol arkadan ses geliyor baktırtmadım daha önceden ön takozlar değişmiş biraz bir şeyler yapılmış. Sonuçta bu kadar km de ses gelmesi normal değil ama çözümleri genelde basit ve ucuz kullanılan malzeme kalitesinden kaynaklı tamamen. Eski aracımda 80bin kmye yakın fren balatası değiştirmiştim. Punto da 53 binde değiştirdim aldığım anda bitikti çünkü benden önceki sahibi de değiştirmiş. Sonuçta alt takım fren sistemi vs ucuz olduğundan çok da uzun ömürlü değil.

Ama herkese göre daha çok şikayetçi olmandan dolayı ya çok kötü şanssızsın ya da kullanımla ilgili bir problem var. Mesela ben babamın yanına oturamıyorum direksiyonu vs çok iyi olmasına rağmen, kapıları çok sert kapatır, çukurları ıskalamaz, vites geçişlerinde dikkat etmez, motoru çok üzer, klimayı çok kullanır, sunroof'un güneşliğini çok yüklenerek çeker, koltuğa otururken tüm vücudunu sürter. Sonuçta bana göre 3- kat fazla sorun yaşıyor. Toplasanız 1 kere kapı ayarı yaptırdım, babamda da kapı kilidinde bilmem ne de değişti, alt takımlar sürekli elden geçiyor, Vites sorunu yaşadı ve baskı balata erken değişti, Sunroof'un güneşliği bozuldu tıkırtı yapıyordu komple tavan döşemesi söküldü, koltuk döşemesinin üst tarafı değişti bunlar örnekler...

ek olarak A3 alsan da Punto, A3 arasında servise gitme olasılığının aynı olduğunu düşünüyorum zamanında çok kararsız kaldım Alfa ve a3 arasında bir kaç arkadaşımda A3 vardı hepsi benden az kullanmalarına rağmen daha çok servise gittiler. Bir de iyi araba olduğu için parçaları da pahalı. Sorunsuz araba istiyorsan Honda veya Toyota al. Yağını suyunu değiştir tık demeden çalışır

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kadir K.
    kadoku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178
    Edilen teşekkür: 436

2007 model starjet aracım vardı 3 hafta önce sattım ama satma sebebim kesinlikle memnuniyetsizlik değildi, cocuklar olduktan sonra aracın bize küçük gelmesiydi, sizinki biraz şanssızlık olsa gerek bende ufak tefek sorunlar yaşadım ama her sorunumu servise gittiğimde güler yüzle karşılanıp çözüme kavuşturdum bu memnuniyeti sağlayamayan bir dolu araba markası var. Eğer bugün Puntonun Reno Clio gibi ailelere hitap eden Sw bir modeli çıksın hiç düşünmeden gider yine Punto alırım onun duruşu ve asaleti yeter G.Punto B sınıfı araçlar içerinde sunduğu yüksek donanım ve konfor ile bir çığır açmıştır. Sizinki tamamen şanssızlık olsa gerek.

22. Bu mesajı için 3 kişi kadoku'ye teşekkür etti:

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Selam, direk alıntı yapmışsın bir ek yazmamışsın sanırım düşünceme katıldığın için yaptın bunu.
    Teşekkür ederim.

05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı kadoku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2007 model starjet aracım vardı 3 hafta önce sattım ama satma sebebim kesinlikle memnuniyetsizlik değildi, cocuklar olduktan sonra aracın bize küçük gelmesiydi, sizinki biraz şanssızlık olsa gerek bende ufak tefek sorunlar yaşadım ama her sorunumu servise gittiğimde güler yüzle karşılanıp çözüme kavuşturdum bu memnuniyeti sağlayamayan bir dolu araba markası var. Eğer bugün Puntonun Reno Clio gibi ailelere hitap eden Sw bir modeli çıksın hiç düşünmeden gider yine Punto alırım onun duruşu ve asaleti yeter G.Punto B sınıfı araçlar içerinde sunduğu yüksek donanım ve konfor ile bir çığır açmıştır. Sizinki tamamen şanssızlık olsa gerek.
    Aynen katılıyorum, ben de yeni almama rağmen çok alıştım araca son dere performans, donanım ve yakıt tüketimi olarak memnun ediyor. Baştaki beklentilerimden daha fazlası çıktı. Fiyatına göre çok iyi araç olduğunu da düşünüyorum. Starjet bana uygunmuş İlerde de umarım bu düşüncelerimiz değişmez

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

şimdi birde ben bazı şeyler paylaşayım

bildiğiniz gibi benim araç 2007 model
    şu andaki kilometresi 50,000 oldu
    3 senedir biniyorum sadece bir defa 20,000 bakımına gitti
    buda yine 2007 senesi sonundaydı
    şu anda hala ilk günki gibi sessiz ve sorunsuz biniyorum
    imkanım olduğundan dolayı bakımını kendim yapıyorum
    sert kullanmayı severim ama bozuk yola girmem
    arabanın dökülmesi arızalarının başlaması başlı başına biraz şans biraz da kullanım şartlarıyla ilgili bence düşünsenize 2 yıldır servise bakıma girmemiş bir araç hala ilk günki gibi sesiz
    ve daha tık demedi bu şekilde kullanırsam tamirciye uğramadan 100 bin kilometreyi çok rahat yaparım diye düşünüyorum

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Faruk TUZLUOGLU
    faruktuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    26 PN 877
    Edilen teşekkür: 166

valla arkadaşlar, arabalarımızın performansı güzel, bu yüzden bazı arkadaşlarımızın peformans keyfi yaşamak uğruna araçlarını harcadıklarını ve ses sıkıntısının büyük ölçüde bu yüzden olduğunu düşünüyorum... tabi müzik sistemlerimiz de bir faktör 2007 model 60000 km aracım daha rahatsız edici hiç bir ses duymadım genel izolasyon sıkıntısının dışında. üstelik ben çok dinlerim arabamı da...

Ertan GÜNDOĞDU
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 ED 0455

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi birde ben bazı şeyler paylaşayım

bildiğiniz gibi benim araç 2007 model
    şu andaki kilometresi 50,000 oldu
    3 senedir biniyorum sadece bir defa 20,000 bakımına gitti
    buda yine 2007 senesi sonundaydı
    şu anda hala ilk günki gibi sessiz ve sorunsuz biniyorum
    imkanım olduğundan dolayı bakımını kendim yapıyorum
    sert kullanmayı severim ama bozuk yola girmem
    arabanın dökülmesi arızalarının başlaması başlı başına biraz şans biraz da kullanım şartlarıyla ilgili bence düşünsenize 2 yıldır servise bakıma girmemiş bir araç hala ilk günki gibi sesiz
    ve daha tık demedi bu şekilde kullanırsam tamirciye uğramadan 100 bin kilometreyi çok rahat yaparım diye düşünüyorum
    Teşekkürler bilgi için, biz de bunu uygulamaya çalışıyoruz bu şekilde olması için de ümit ediyoruz...

Hüseyin Koyak
    h k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 205

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimki 75 binde.
    takıyor muyum? hayır

+83.000 km
    Granit Gri F.I.R.E Dynamic KP + SP + AJ

Sayfa 1/3 123 SonSon