VALLA 3.5 SENE OLDU. Artık servisten çıkamaz oldum. Sürekli servisteyim ve arabanın derdi bitmiyor. En son motorun üzerindeki bakalit kapak üç bağlantı yerinden kırıldı. Geröi hemen olmadı bu ama zamanla teker teker bağlantılar çatladı ve puf.
Yok cam tertibatı bozulur cam düşer. Yok binbir ses gelir her yerinden. Plastikleri sabitleştirmekten kapılara bagaj kapağına ziftli izolasyon malzemesi ve keçe tıkıştırmaktan da sıkıldım. Yok ön panelin seffaf plastik camı titrer. Yok torpidoda ki evrak bölümü ses çıkarır.
Valla hayırlısı ile işallah uzatılmış garantisi de bitsin. Gidip sıfır A3 alacağım.
Tamam güzel araba iyi araba ama bir yere kadar. Bir daha Fiat mı aman.
Beyler. Amacım aracı kötülemek değil.Ben bu aracı beğenerek aldım. Ama bu kadar çok döküleceğini bilmiyordum.
Sizlere tavsiyem sizde benim gibi ha bire biryerlerden gelen sesleri çözmeye çok kafa yormayın. Bitmiyor bimiyor. Fiat deyip geçmek lazım.
Aynen...ses geliyor benim arabadan da ama o kadar da rahatsız edici boyutta değil benimki. Şunu da belirtmek istiyorum ki, 1998 model Alfa Romeo 156 aracım vardı, o bundan cok daha sessiz ve konforluydu onca yaşına rağmen...Sınıf ve malzeme kalitesi farkı olsa gerek... GP'yi böyle kabullenmek lazım. Arabanın dış görünüşü de çok afili kimse buna hayır diyemez herhalde.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
ya şans yada kullanımla alakalı...
4 yılı geçtim (km düşük gerçi 34k) yazdığınız sorunları yaşamadım.
bazen ses geliyo sağından solundan ancak rahatsız edici düzeyde değil...
Konu OzzY tarafından (03/06/2010 Saat 03:54 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Pardon ben de kilometremden bahsetmemiştim. Benim punto şu anda 38000 kilometrede.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
bende 0 km aldım
araç şuan 43.000 km de
severek biniyorum ama Müslüm abi olmasa şimdiye çoktan satmıştım çünkü ben de seslerden çok çekmiş biriyim
Müslüm abi ile ben de tanışmak isterim birgün valla.
benimki 75 binde.
ses geliyormu evet geliyor
takıyor muyum? hayır
motoru yürüyeni Allah'a şükür iyi. sıkıntısı yok. benim için yeter. sonuçta b sınıfı 25 bin lik araba bunlar. aşırı birşey beklememek gerekir diye düşünüyorum.
Bendeki araç 2006 model 50000km'de öyle sağından solundan ses geldiğini fark etmiyorum yada hiç dikkat etmediğimden olabilir duyuyorum
Sadece 205-40-17 lastikler yüzünden yol sesini içeriye aktarıyor onada katlanıyorum artık![]()
punto büyürse ww punto olur) 60 bindeyim ve on taraftan zırıltı gelmekte cozum yok ve bu ilk 1 yıldan sonra gelmeye başlayan bir ses böyle kabul ettik biz bu aracı napalım
![]()
2007 model 106bin de çıt yok![]()
Artık Fiorinolu
Ender'e tamamen katılıyorum. Ben de aynı şekilde 100bin kmden fazla Alfa 156 kullandım, alt takımlarında sorun var demelerine rağmen 1 kere sıkıntım tek parça değişimi ile hallettik ses sorununu ve de arabayı üzecek şekilde kullanıyorduk.
Benim Grande de 2006, 54 bin'de sol arkadan ses geliyor baktırtmadım daha önceden ön takozlar değişmiş biraz bir şeyler yapılmış. Sonuçta bu kadar km de ses gelmesi normal değil ama çözümleri genelde basit ve ucuz kullanılan malzeme kalitesinden kaynaklı tamamen. Eski aracımda 80bin kmye yakın fren balatası değiştirmiştim. Punto da 53 binde değiştirdim aldığım anda bitikti çünkü benden önceki sahibi de değiştirmiş. Sonuçta alt takım fren sistemi vs ucuz olduğundan çok da uzun ömürlü değil.
Ama herkese göre daha çok şikayetçi olmandan dolayı ya çok kötü şanssızsın ya da kullanımla ilgili bir problem var. Mesela ben babamın yanına oturamıyorum direksiyonu vs çok iyi olmasına rağmen, kapıları çok sert kapatır, çukurları ıskalamaz, vites geçişlerinde dikkat etmez, motoru çok üzer, klimayı çok kullanır, sunroof'un güneşliğini çok yüklenerek çeker, koltuğa otururken tüm vücudunu sürter. Sonuçta bana göre 3- kat fazla sorun yaşıyor. Toplasanız 1 kere kapı ayarı yaptırdım, babamda da kapı kilidinde bilmem ne de değişti, alt takımlar sürekli elden geçiyor, Vites sorunu yaşadı ve baskı balata erken değişti, Sunroof'un güneşliği bozuldu tıkırtı yapıyordu komple tavan döşemesi söküldü, koltuk döşemesinin üst tarafı değiştibunlar örnekler...
ek olarak A3 alsan da Punto, A3 arasında servise gitme olasılığının aynı olduğunu düşünüyorum zamanında çok kararsız kaldım Alfa ve a3 arasında bir kaç arkadaşımda A3 vardı hepsi benden az kullanmalarına rağmen daha çok servise gittiler. Bir de iyi araba olduğu için parçaları da pahalı. Sorunsuz araba istiyorsan Honda veya Toyota al. Yağını suyunu değiştir tık demeden çalışır
Konu brabus tarafından (03/06/2010 Saat 10:37 ) değiştirilmiştir.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
2007 model starjet aracım vardı 3 hafta önce sattım ama satma sebebim kesinlikle memnuniyetsizlik değildi, cocuklar olduktan sonra aracın bize küçük gelmesiydi, sizinki biraz şanssızlık olsa gerek bende ufak tefek sorunlar yaşadım ama her sorunumu servise gittiğimde güler yüzle karşılanıp çözüme kavuşturdum bu memnuniyeti sağlayamayan bir dolu araba markası var. Eğer bugün Puntonun Reno Clio gibi ailelere hitap eden Sw bir modeli çıksın hiç düşünmeden gider yine Punto alırım onun duruşu ve asaleti yeter G.Punto B sınıfı araçlar içerinde sunduğu yüksek donanım ve konfor ile bir çığır açmıştır. Sizinki tamamen şanssızlık olsa gerek.
Selam, direk alıntı yapmışsın bir ek yazmamışsın sanırım düşünceme katıldığın için yaptın bunu.
Teşekkür ederim.
05 Alfa 156 1.6 Dist. (2004.10 - 2009.10) --- 09 Nissan Qashqai Tekna Exec. (2009.12 - ...) --- 06 Grande Punto Starjet (2010.05 - ...)
Aynen katılıyorum, ben de yeni almama rağmen çok alıştım araca son dere performans, donanım ve yakıt tüketimi olarak memnun ediyor. Baştaki beklentilerimden daha fazlası çıktı. Fiyatına göre çok iyi araç olduğunu da düşünüyorum. Starjet bana uygunmuşİlerde de umarım bu düşüncelerimiz değişmez
şimdi birde ben bazı şeyler paylaşayım
bildiğiniz gibi benim araç 2007 model
şu andaki kilometresi 50,000 oldu
3 senedir biniyorum sadece bir defa 20,000 bakımına gitti
buda yine 2007 senesi sonundaydı
şu anda hala ilk günki gibi sessiz ve sorunsuz biniyorum
imkanım olduğundan dolayı bakımını kendim yapıyorum
sert kullanmayı severim ama bozuk yola girmem
arabanın dökülmesi arızalarının başlaması başlı başına biraz şans biraz da kullanım şartlarıyla ilgili bence düşünsenize 2 yıldır servise bakıma girmemiş bir araç hala ilk günki gibi sesiz
ve daha tık demedi bu şekilde kullanırsam tamirciye uğramadan 100 bin kilometreyi çok rahat yaparım diye düşünüyorum
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
valla arkadaşlar, arabalarımızın performansı güzel, bu yüzden bazı arkadaşlarımızın peformans keyfi yaşamak uğruna araçlarını harcadıklarını ve ses sıkıntısının büyük ölçüde bu yüzden olduğunu düşünüyorum... tabi müzik sistemlerimiz de bir faktör2007 model 60000 km aracım daha rahatsız edici hiç bir ses duymadım genel izolasyon sıkıntısının dışında. üstelik ben çok dinlerim arabamı da...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri