Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tebrikler Şenol, iyi bir ortalama1.4 Hdi lerin tüketimleri mjtd lere göre biraz daha düşük olmakta.Zaten buna parelel olarak da bg ve torkları da düşük mjtd lere göre,

Tabi 4lt nin altına uzun yolda mjtd lerle de inmek mümkün dikkatli kullanımda...
Teşekkür ederim Arda abi.Dediğin gibi benim kullandığım fiesta 68 bg.Bununla 190 km/h i gördüm düzde...Resim isteyene de gösterebilirim

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
düz yolda bu değerleri elde etmek çok güç değil. 1.6 focus lada benzer değerler yakalabilirsiniz.
ancak göz ardı ettiğiniz şeyler var.
1.si hız sapması. siz 89 gibi görüyorsunuz ancak tahmini hız 84 - 85 civarıdır (en iyi ihtimalle.)
benin kadranımda 95 yazarken gerçek hız 90 kkm/s oluyor 3 ayrı gps ile doğruladım
(gps cihazları: nokia 5800 garmin yazılımı ile, tomtom ve blaupunt navigasyon cihazları

2.si yol bilgisayarının sapması. hiç bir zaman doğru bir değer göstermez. %90 ihtimalle düşük değer gösterir.
Tamam tabii ki ediğiniz gibi hız sapması vardır, bilgisayar da yanlış gösterir ama burda önemli olan hız değil ki...ben onu hangi şartlarda olduğunu göstermek için yazdım...Önemli olan ben yanlış gösteren yol bilgisayarında bile bu ortalamayı görmedim hiç bi araçta...
Babamda Focus var 1.6 tdci onda da en fazla 3.8 falan olur.4 lt yi görmüştüm ama bunu görmek imkansız focusla...

Alıntı atalayx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şenol abi yakalanması sabır isteyen bir değer yakalamıssın tebrik ederim.sağlıklı ve güvenli sürüşler dilerim.
Atalaycım seni de bu tür rekor denemelerine davet ediyorum başka türlülerine değilAnladın sen onu