senol abinin verdiği gazı pistonlara aktarabilirsem süper olur derim :D üzüm üzüme baka baka kararır sizce kim kararır ? bravo izmire ayakmi ayak uydurur yoksa izmir bravoyamı :)
Printable View
senol abinin verdiği gazı pistonlara aktarabilirsem süper olur derim :D üzüm üzüme baka baka kararır sizce kim kararır ? bravo izmire ayakmi ayak uydurur yoksa izmir bravoyamı :)
koklamış resmen :)
mesafe kısa olsada önemli olan yolun durumu eğer yol düzse(ki düzmüş) bişey değişmez.
rüzgar arkadan itmiştir biraz da.. :) hehe..
hareket halindeyken trip i sıfarlayıp düz yolda elde edilebilecek bir değer..
Yok rüzgar arkadan itmedi Bayır aşağı inerken trip i sıfırladım sonra bakın düz yolda yaptım diye fotosunu çekip forumdaki herkesi aptal yerine koymaya çalıştım:)Ama bazıları akıllı çıktı yemedi:):D
dün tekirdağdan istanbula 3.3 ' le geldim :)
GP 1.3 mtj :)
peugot eco sürüş yarışmasına katılsaydın kapmıştın sıfır pejoyu
çok komiksin gerçekten, bu şekilde hesaplamalarla sadece kendini kandırırsın diyorum ve hala iddia ediyorum ki senin yakıt hesaplama taktiğinle aynı yolda 80 km'de sabit 90km/h ile 2,5lt/100km yi görürüm :D
senin hesaplamana göre evet olmayacak birşey değil :D
az yakar çok gider teriminin sözlükteki yeri burası olmalı ;)
senol arkadasım 3.2 9.5 kurusa tekabul edıyo yanı araban 100 000 lıra bıle yakmıyo,bugun bı scooter motosıklet bıle 100 000 lıradan fazla yakıyoken ....senı tebrık etmek lazım..
Canım benim altında yeni kasa fiesta var mı bilmiyorum yoksa 10000 km yi geçmiş filtreleri temiz bi yeni kasa fiesta bulursun denersin sonra burda şu kadar yaktı bu kadar yaktı diye sağlam sağlam konuşursun...Ha yok dersen 5 ay sonra kışlık olarak kullandığım fiestamı getirince seninle polatlı'ya kadar gideriz sonucu görürüz...:D
şimdi şenol kardeş şapkayı sana mı fiestaya mı çıkaralım?
sana ise tüketimde hız sabitleyicinin etkisi var ama yinede sana şapka çıkartırız...
fiestaya ise ben puntoyla iznikten bursaya döndüm 90 km yol %3,5 ile sen 3,2 yapmışsın(gerçi ölçüm için yaptığım yorumdada ölçüm bana tatmin edici gelmediğini belirtmiştim) 100 km 0,3 lt lt fark yılda 20000 km de 60 lt o da şuan 200 tl yapmıyor puntoyla fiesta arasında yıllık 260 lira vergi farkı var burda önde punto + 7 bg güç ve tork farkı da cabası
ben şapkayı puntoya çıkartıyorum....
o yönden haklısın abicim çok doğru bir hesaplama ve tespitte bulunmuşsun.Ben de sana şapka çıkarıyorum gerçekten...Konuya en yararlı yorumlardan biri şu yazdıkların...İltifatın için teşekkürler...
herşey iyi güzelde şu fiestanın şu gösterge panelini hiç beyenmiyorum yaw o benzin göstersesi ne öle ya benim 124 serçede aynısı vardı ufak ve ters bakıyodu inanın görünce o aklıma geliyor ayrıca çok sert mika plastik var araçta dış görüntüsüne diyecek yokta içi kalitesiz olmuş yakıt tüketimine gelince puntoda aynı değerleri veriyor ben çok denedim.
tamam gidelim :)
ama yol bilgisayarını durur haldeyken sıfırlıycaz, sen fiestayla bende puntoyla arkalı önlü gidicez. varacağımız noktaya kadar da arkalı önlü eşit hızlarda gidicez ve hala iddia ediyorum ki senin yakıt ortalamandan en az 0,5lt/100km daha düşük yakıcam, üstelik bende cc'de yok ;)
en son durduğumuz noktada yapılan km'leri karşılaştırcaz, aramızda 100m'lik bir fark çıkarsa, az yol yapan hükmen malup sayılacak :D (hızlandıktan sonra yol bilgisayarını sıfırlamamak için önlem :D )
Yan kapı plastikleri hariç, göğüsün üzerindeki plastik malzeme puntoyu geçtim Bravo'dan bile çok daha kaliteli yumuşak tamamen güvenlik için yapılmış bir malzeme...Ben Punto yapamaz demedim ya da karşılaştırma yapmadım:)Punto da yapabilir...
Tamam canım kardeşim buluşmalara katılıyo musun bilmiyorum ama ilk buluşmada tanışalım bu sözü de unutmayalım...:)10 plaka lavv bravoo:)