sanırım debriyaj süresini fazla bulman zayıf motordan kaynaklanabilir. 1.3 90 hp de dediğin problemler pek yaşanmıyor kanaatimce. dediğim gibi 5 e geçtiğini okumasam ekranda anlamayacak derecede hızlı ve sorunsuz geçiriyor.
sanırım debriyaj süresini fazla bulman zayıf motordan kaynaklanabilir. 1.3 90 hp de dediğin problemler pek yaşanmıyor kanaatimce. dediğim gibi 5 e geçtiğini okumasam ekranda anlamayacak derecede hızlı ve sorunsuz geçiriyor.
açıkçası benim edindiğim bilgilere göre tüm şanzımanlar böyle bilmiyorum belki bana böyle geliyo...
DHde birisi vites değiştirken çay demle iç demiş bence çok yerinde...
not: test sırasında bende kısa mesafede 5 e çıktım.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bende de otomatik var 1 den 2 ye geçerken tıırtı gibi ses geliyor halen anlamış değilim sizce normal bir durum mu arkadaşlar. Servise gitmeme gerek varmı? Kafayı yiycem araba daha yeni alalı 2 hafta oldu.
arkadaşlar slm;
ben yeni punto evo 1.3 77 beygir duologic aldım.
yazılanları okuduktan sonra biraz tedirgin oldum aslında.
istanbul trafiğinde manuel vitesten bıktığım için otomatik almaya karar verdim, eğer otomatik şanzımanda bu şekilde sorunlar varsa tedirginlik artacak.
biraz daha bilgilendirirmisiniz arkadaşlar...
Bende 3 aya yakın bir süredir 90hp lik versiyonunu kullanıyorum 2 kere uzun yola çıktım inanılmaz rahat ve şehir içinde bazı durumlar haricinde(yokuşta vb.) gayet memnunum istanbul gibi bir memlekette sabah akşam trafik çekilen bir yerde otomatik en mantıklı iş ki bir de bu yakıta fazla etki etmediği için çok daha memnun kalıyorsunuz ayrıca dizelden bahsediyorum 2. elde otomatik almak daha mantıklı çünkü araç otomatik olduğu için normal viteslerde arabayı istediğiniz kadar sıkıştırabilirsiniz bu sürücüye kalmış ama otomatikte araçı fazla sıkıştırma ve zorlama şansı olmadığından araç zorlanmaya göre en az zararla vitesi atar düşüncesindeyim yani normal vitese göre daha düzgün bir araç alınmış olabilir turbo ve benzeri gibi sıkıntılar normal viteslilere göre ikinci elde daha az yaşanır gibime geliyor bu sadece benim arabayı alırkenki kendimi rahatlatma yöntemim disadece düz vitese göre baskı balata daha çabuk bitermi veya bittiğini nasıl anlıcam onu düşünüyorum
![]()
birçok otomatik araç kullandım ancak punto manuel otomatikleştirilmiş olduğu için bundan hızlısı beklenemezdi. Şu an duallogic punto kullanıyorum Marea'ya göre tabiki yavaş gelecektir. bir saniyelik bir bekleme payı var en az.
diğerlerinde seri olarak vites atarken punto da araç rahatlayıp sonra vites atıyor havası veriyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri