77 hp lik modeli kullandım zaten normaldede aynı motoru kullanıyorum ama vites geçişleri çok kötü...
yani çok uzun sürede değiştiriyo.
hepsimi böyle hiç normal gelmedi bana:icon_smile_dead:
77 hp lik modeli kullandım zaten normaldede aynı motoru kullanıyorum ama vites geçişleri çok kötü...
yani çok uzun sürede değiştiriyo.
hepsimi böyle hiç normal gelmedi bana:icon_smile_dead:
Ne Mutlu Türküm Diyene!
ECO'da kullanmışsındır belki ondan dolayı öyle olmuştur.
Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.
eco tuşunu gördüm ama hiç basmadım adamda basmadı eminim ama kontak açılıp kapandığındada devrede kalıyormu bilmiyorum ama gerçekten böyle ise hayatta almam![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ozan, çok uzun sürede değiştiriyo derken; yüksek devirlerde mi değiştiriyo demek istedin?
hayır abi yavaş değiştiriyor yani ben giderken birden debriyaja basmışım gibi oluyo tamam bu normal ama bu süre çok fazla geldi bana benden daha hızlı değiştiriyordur sanırım ama manulede hiç böyle hissetmemiştim...
manuele alıp denedim yine aynı çok uzun sürüyo değiştirmesi
Ne Mutlu Türküm Diyene!
ilk 2 viteste biraz tekliyo olabilir haklısın. ECO tuşu aktifse , kontak açık kapasanda aktifliği kaybolmuyor sen devre dışı bırakana kadar. 77 beygirlik nasıl bilmem ama en ECO'dan çıkartırsam canavar gibi vites aralığı oluo , bi o kadarda mazot gidio tabi![]()
Multijet Emotion 1.3 16V 90Bg.
5. vitese kadar çıktımdediğin gibi sonlarda daha az sinir bozucu ama yinede kötü idi bi araştırıyım ECO olyını
Ne Mutlu Türküm Diyene!
otomatik çok keyifli ama deneme sürüşü yptıran kişi sistemi anlatmadımı.
gaz pedalına basmana göre elektronik ünite vites değişimlerini karar veriyor.
gaza hfif bastığında yavaş kullandığını yakıt tüketimi için motor devrini 3000 d/dk . vites değiştiriyor yarımda gazda 4000d/dk tam bastığında 5500 devirde vites değiştiriyor.aslnda bunları deneyerek kullanmanızı tavsiye ederim
Hoşgeldin stu. tanışma bölümünden kendini tanıtırmısın..
Multijet Active 1.3 75 Hp Beyaz
77 die olabilir belki benim arabda böle bi sorun yok
GRANDE PUNTO 1.3 MULTİJET 90 HP EMOTİON 3DR+ROCK BLACK+DUALLOGİC+SKYDOME+S.P+G.P+DERİ DÖŞEME
pişman olmada![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
bende 90 hp liği denemiştimde hakikaten uzun sürüyo. ama bu otomatikleştirilmiş manueller hep böyle. diğer markalardada denedim aynıydı. yani gp ye has bişey değil bence..
Multijet Active 1.3 75 Hp Beyaz
Ferrari nin F1 şanzımanını kullanmıyorsunuz
yarı otomatiklerin hepsi böyle.
teknik verilere baktıysanız düz şanzımandan daha az yakıyor.
niye acaba...
bence de niye acaba? otomatik veya manuel kullanımda da olsa tiptronik vitesler manuel şanzımandan az yakamaz bence
Fiat Grande Punto 1,3 Multijet Active E.Kırmızı +......+......+......+......+
otomatikleştirilmiş sanjıman sistemlerinin tüketim değeri normal tork konvektorlu otomatik viteslerden daha az olmakla birlikte vitesli araçlardan daha az degildir.
fabrikalar testlerini malesef optimum sartlarda yaptırıyorlar ama uzmanların sehir icinde yaptıkları testlerde mmtler, yarı otomatikler, normal vitesliden biraz fazla yakıyor ama tork konvektorlu otomatikler gibi abartı da degil.
ki mantıklı olanda bu, çünkü hala tam gelismis bir teknoloji degil. siz iyi bir söför iseniz ve o an devirli kullanımdan cok tasaruflu kullanımı hefedliyorsanız vites aralıklarını daha iyi kullanıp, mmtlerden daha az yakabililiyorsunuz hala.
fiat bu şanzımanı nereden alıyor daha önce başka araçta kullanıldımı bu???yoksa kendi üretimi bir şanzımanmıdır....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri