Alıntı leon48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
merhabalar, ben de 5 ay önce jant ve lastiklerimi değiştirmiştim. Bende de 75'lik mjet var. Daha önce üzerinde bulunan 175-65-15 dunlopların yerine, 185-60-15 bridgestone turanza er300 aldım, lastiklerim harika yol tutuşlu ve gerçekten kaliteli, onun dışında yakıt sarfiyatı en ufak bir değişikliğe uğramadı. Bence bizim araçlarımız (75 hp) için 185 uzunluğu geçmemelisiniz.

Jant konusunda da şimdi alacak olsam fiat'ın orj jantlarından alırdım, harika alaşım modeller var, sitesinden de bakabilirsiniz. Geçen hafta 800 tl'ye bir model beğenmiştim serviste hatta.

Umarım mantıklı bir seçim yaparsınız.
cok tesekkür ederim abicim. Yani sonuç olarak tercih senin. Aracına görsel acıdan katkı saglamak istiyorsan büyük jant küçük yanak lastik ve alçaltma kiti(yay) yapmalısın. Ufak bir önerim daha olacak;evet 17 jant 205 40 17 ölçülerinde lastik ve 5cm yay takınca aracında %3 lük bir performans kaybı olacak ama bütün gözler sende olacak. Sakın jant almak için alma. Eger gidip aracımın performansı düşmesin diye 15 inç jant alıp 185 60 15 gibi bi lastik ölçüsü alıp takarsan evet aracında %3 lük dediğimiz performan kaybı olmaz. Ama ortalama 1500-2000 tl verdiğin jant lastikle ikimizin aracını yanyana cekelim. Bakalım kimin aracı ilgi çekiçi.
Beni yanlıs anlama sakın abicim. Makyaj yapan bayanla yapmayan bir olurmu. Yada dogru makyaj yapanla yapmayan gibi.
Bu arada sıfır 15 janta örnegin 1000 tl veriyorsan 17 janta 1250 vereceksin. Bu rakamlar örnekti. Demek istediğim arada cok fazla fiyat fark olmaz bence.